Onderzoeksmedewerker/Pré-promovendus (1,0fte), Faculty of Health, Medicine and Life Sciences / School NUTRIM / Vakgroep Chirurgie

Onderzoeksmedewerker/Pré-promovendus (1,0fte), Faculty of Health, Medicine and Life Sciences / School NUTRIM / Vakgroep Chirurgie

Geplaatst Deadline Locatie
14 jul 22 jul Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
Project: De ziektelastmeter voor darmkanker; de patiënt aan het roer

Functieomschrijving

Darmkanker staat op de derde plaats van alle kankersoorten in Nederland. Van patiënten met darmkanker is bekend dat ze een hoge ziektelast kunnen hebben die wordt veroorzaakt door de ziekte zelf of door de behandeling.

Er zijn talloze vragenlijsten voor patiënten met darmkanker, maar de meeste van deze instrumenten dekken slechts één aspect van de ziektelast, zoals de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven, pijn, of functionele status. Daarnaast worden de resultaten vaak niet gebruikt in het nazorgtraject. Tot voor kort ontbrak een bondig instrument om de gehele ziektelast bij deze patiënten breed in kaart te brengen, inclusief de mogelijkheid om resultaten direct terug te koppelen in de spreekkamer. Deze is nu ontwikkeld door een landelijke onderzoeksgroep, geleid door het MUMC+.
Met de Ziektelastmeter voor darmkanker wordt de ziektelast van de patiënt gemeten én direct gevisualiseerd. Deze visualisatie is in de spreekkamer beschikbaar, waardoor de Ziektelastmeter kan worden gebruikt in de dagelijks zorg. Het meten en visualiseren van de ervaren ziektelast, de patiënt zelf laten aangeven welke aspecten van de ziektelast hij of zij belangrijk vindt, en het opstellen van een concreet en persoonlijk zorgplan, stimuleert het zelfmanagement, besluitvorming en empowerment.

De huidige vacature richt zich op een onderzoeks medewerker die aan wilt sluiten binnen het multidisciplinaire team van chirurgen, health technology assesment specialisten en onderzoekers om de validatie en eerste implementatie van de Ziektelastmeter voor darmkanker verder te evalueren. Daarnaast zal er binnen de vacature ruimte zijn om een vervolgaanvraag voor verdere financiering te verwezenlijken passend bij een promotie traject waarbij gekeken zal gaan worden naar de (kosten)effectiviteit van het gebruik van de ziektelastmeter voor darmkanker in de dagelijkse praktijk.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Voor dit project zijn wij op zoek naar een onderzoeksmedewerker die samen met de chirurgen, health technology assesment specialisten en onderzoekers in Maastricht gaat werken aan de validatie en implementatie van de ziektelastmeter.

Hievoor zoeken wij een kandidaat met een medische of gezondheidswetenschappelijke achtergrond. Ervaring met patiëntenzorg is een pré.  Daarnaast heeft de kandidaat affiniteit met het uitvoeren van onderzoek en het ontwikkelen van E-health toepassingen.

Verder verwachten we uitstekende communicatievaardigheden, het kunnen werken in teamverband, enthousiasme, creativiteit, conceptueel denkvermogen, doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en een uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar. Het maximum bruto maandsalaris bedraagt € 3.144,- conform schaal 7.

Gedurende het jaar van aanstelling zal er ruimte zijn om een vervolgaanvraag voor verdere financiering te verwezenlijken passend bij een promotie traject.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

Afdeling Chirurgie / School NUTRIM

De onderzoeks medewerker komt te werken binnen de medische afdeling Algemene Chirurgie en maakt deel uit van het Oncologie Centrum. Binnen de medische afdeling wordt aan de speerpunten patiëntenzorg, onderzoek, opleiding en onderwijs inhoud gegeven door diverse specialisten, onderzoekers en arts-assistenten.  

NUTRIM - School of Nutrition and Translational Research in Metabolism is een van de onderzoeksscholen van de Faculty of Health Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. NUTRIM initieert en katalyseert translationeel onderzoek naar voedingsvoordelen en risico's gericht op metabole en chronische ontstekingsziekten. Via haar onderzoeksmaster- en PhD-programma wil NUTRIM wetenschappers van hoge academische excellentie en ambassadeurs opleiden om de voorraad voeding, metabolisme en toxicologie in en buiten Nederland te ondersteunen en te ontwikkelen. 16 Biomedische, klinische en gedragswetenschappelijke afdelingen zijn opgenomen in NUTRIM. De school is partner in de topsector Life Sciences en Health (LSH). Deze unieke consortia van overheid, bedrijfsleven en onderzoek hebben tot doel de overdracht van kennis uit fundamenteel onderzoek naar het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren en daarmee haar innovatie- en concurrentiekracht te versterken. De kernwaarden van NUTRIM zijn het bevorderen van de gezondheid en het personaliseren van medicatie door gedegen en fundamenteel onderzoek. Dit wordt mogelijk gemaakt door een moderne onderzoeksinfrastructuur en nauwe samenwerking tussen onderzoekers, clinici, masters en promovendi.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 36—40 uur per week
  • €2329—€3144 per maand
  • Universitair
  • AT2021.289

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyeplein 25, 6229 HA, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you