Learning Development Officer “Impact at the Core” (1,0 FTE)

Learning Development Officer “Impact at the Core” (1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
26 jul 23 sep Rotterdam

Functieomschrijving

In de Strategie24 heeft de Erasmus Universiteit het creëren van impact centraal gesteld. Voor onderwijs is, parallel aan de Strategie24, een Innovatie- en Kwaliteitskalender opgesteld (‘Samenwerken aan Onderwijs van Wereldklasse’). In deze kalender is aandacht voor verschillende thema’s, o.a. ook voor het creëren van impact in onderwijs en impact leren. Impact in onderwijs kan bereikt worden door te werken met meer praktijk gestuurde problemen; het kritisch academische vermogen van de studenten te versterken en vaker interdisciplinair over grenzen heen te werken. Op basis van de Innovatie- en Kwaliteitskalender is een projectplan (Impact at the Core) geschreven in samenwerking met alle faculteiten en leden van de medezeggenschap.

Het project ‘Impact at the Core’ is een centraal HoKa project (Hoger Onderwijs Kwaliteitsafspraken) en heeft als doel om voor eind 2024 impact-driven education op de Erasmus Universiteit Rotterdam te versterken en uit te breiden. In het projectplan is een werkagenda genomen ten aanzien van de (1) ontwikkeling van onderwijs op programmaniveau; (2) kennisontwikkeling en -deling in communities; (3) docentprofessionalisering en (4) -ondersteuning.

Als Medior Learning Development Officer word je onderdeel van dit relatief nieuwe team dat bestaat uit een Project Lead, Academic Lead, Policy & Project Officer en Marketing & Communication Officer, Senior Learning & Innovation Officer & 2 (Junior) Learning & Innovation Officers. Jij draagt bij aan onderwijskundige advisering richting het onderwijsteam van Impact at the Core en de onderwijsprojecten binnen de faculteiten. Daarbij ben jij ook verantwoordelijk met jouw kennis en ervaring voor de middel(grote) projecten binnen Impact at the Core en pak jij deze zelfstandig op.

Taken

 • Je toetst of een aanvraag onderwijskundig praktisch en haalbaar is in de context van de faculteit en of de projectaanvraag voldoet aan de gestelde voorwaarden;
 • Je bent (strategisch) adviseur op inhoud en proces in de onderwijsprojecten bij de faculteiten;
 • Je ontwerpt impact-driven onderwijs met docenten en de faculteiten en bent in dit proces dé onderwijskundig expert;
 • Je adviseert docenten en studenten bij hun projectaanvragen en levert een bijdrage aan het verder brengen van het voorstel;
 • Je begeleidt docenten (deels) in het implementeren van het onderwijsproject;
 • e levert een creatieve bijdrage aan het ontwikkelen van workshops en trainingen voor docenten waarin wordt gewerkt aan impact-driven onderwijs;
 • Je gaat actief (inter)nationaal op zoek naar goede voorbeelden van impact-driven onderwijs en weet deze te vertalen naar de Erasmus Universiteit Rotterdam;
 • Je levert een bijdrage aan de Communities of Practice;
 • Je levert een bijdrage aan het monitoren en evalueren van output en outcomes in het kader van het kwaliteitsbeleid van de Erasmus Universiteit Rotterdam;
 • Je borgt dat cursussen die worden ontwikkeld binnen Impact at the Core voldoen aan de (basis) kwaliteitseisen die aan ons onderwijs worden gesteld.

Je krijgt veel ruimte om binnen de kaders van het project ‘Impact at the Core’ met eigen initiatieven en ideeën te komen

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding op het gebied van onderwijskunde (het hebben van een diploma op het gebied van onderwijskunde is een vereiste);
 • Kennis en ervaring hebben met onderwijsontwerp en online-onderwijs is een pre;
 • Je bezit minimaal 3 – 5 jaar werkervaring (binnen het hoger onderwijs is een pre);
 • Je bent creatief en innovatief en bent niet bang om dit toe te passen;
 • Je werkt graag samen met anderen en binnen een team;
 • Je bent onderzoekend en goed op de hoogte van de laatste onderwijsinnovaties in het (hoger) onderwijs;
 • Je bent energiek en proactief met veel doorzettingsvermogen;
 • Je bent wendbaar in een complexe organisatorische context;
 • Je bent niet bang om aan veel afwisselende projecten te werken;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast beginnend team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.807, - en € 5.922, - bruto per maand (Schaal 11 – 12). Beoogde startdatum is zo snel mogelijk.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 328 verlofuren per jaar bij een volledige werkweek. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. 

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het tijdig tot besluitvorming voorleggen van dit beleid, zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en voert continue monitoring en evaluatie uit met het oog op verbeteringen.
De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken, het Chief Information Officer Office, Corporate Planning & Control, Bestuurlijke Zaken, Juridische Zaken en Strategy Office. Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Academische Zaken

Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de (inter)nationale versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en valorisatie op de universiteit. AZ voert haar taken uit op basis van sterke beleidskennis en een relevant netwerk op de terreinen onderzoek en onderwijs. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur.

De afdeling draagt naast onderwijs-, onderzoeks- en valorisatiebeleid bij aan belangrijke beleidsprocessen zoals de strategische planning & control en kwaliteitsmanagement en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsadviseurs is de afdeling ook de thuisbasis voor strategisch programmamanagement op het terrein van onderzoek, onderwijs en valorisatie.

Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties. AZ heeft verder een essentiële rol in samenwerkingen zoals die met de gemeente Rotterdam en in de alliantie Leiden-Delft-Erasmus. Daarnaast heeft AZ een actieve en zichtbare rol in de samenwerking met het Ministerie van OC&W, de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Onderwijsinspectie.

Additionele informatie

Sollicitaties (CV & motivatie) voor deze vacature worden op een continue basis bekeken en kunnen worden ingediend via Academic Transfer gericht aan Daniel van Vliet (Project Lead Impact at the Core). Als de vacature is vervuld zullen wij deze positie sluiten.

Voor vragen of meer informatie kan contact worden opgenomen met Daniel van Vliet via dvanvliet@eur.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • 38—40 uur per week
 • €3807—€5922 per maand
 • Universitair
 • ABD/AZ/2021/0726

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Vul het formulier in om via AcademicTransfer te solliciteren. Wij sturen jouw sollicitatie naar de werkgever.

Personalia

Bijlagen

Bijlagen

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.
Alleen de volgende bestands extensies zijn toegestaan: pdf, doc, docx, jpg, jpeg and png.
Totale grootte van de documenten mag niet meer zijn dan: 19.0 MB.
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Voeg meer bestanden toe

Sollicitatieprocedure

 

 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

 

 

Solliciteer uiterlijk op 23 sep. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).