Persvoorlichter EUR (0.8 fte)

Persvoorlichter EUR (0.8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 aug 17 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De dienst Marketing & Communications heeft als missie de Erasmus Universiteit Rotterdam helpen uit te groeien tot een A-merk dat de juiste studenten, medewerkers en stakeholders als een magneet aantrekt en bindt. Binnen het team Content & Media is een vacature voor Persvoorlichter EUR (0.8 fte).

Functieomschrijving

Je bent snel en accuraat. De wereld van de media, zowel de off- als online ken je als geen ander en je onderschat haar impact geen seconde. Je begrijpt dat je als persvoorlichter 24/7 alert moet zijn en weet een duidelijke vertaalslag te maken richting de samenleving op het moment dat je iets naar buiten moet brengen. Je reageert niet alleen, maar ziet vooral ook proactief mogelijkheden voor free publicity. Je verzamelt actief standpunten over relevante onderwerpen, onder andere in samenspraak met zowel interne als externe belangenbehartigers

Wat ga je doen?

Als persvoorlichter weet je waar de kansen liggen en hoe je die moet verzilveren. Je kiest proactief communicatiemomenten om de EUR en haar visie en strategie zo goed mogelijk te presenteren in de media.

Je hebt en onderhoudt een relevant medianetwerk en benut deze wanneer nodig. Je schrijft en stemt persberichten af met andere communicatiedisciplines binnen de EUR om deze toegankelijk en helder te maken in de online en offline media. Hierbij maak je slim en creatief gebruik van de verbinding van de inhoud met beeld. Als persvoorlichter maak je deel uit van het team Content & Media. Samen met deze collega’s zorg je voor een sterke reputatie van de universiteit.

De persvoorlichter draagt verder zorg voor:

 • Het voeren van regie op de communicatie wanneer de actualiteit dit verreist;
 • Het adviseren en organiseren van (media)actie bij crisiscommunicatie;
 • Het versterken van het EUR-merk in de media;
 • Het geven van strategisch advies op basis van communicatie bij academische events.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je hebt WO-werk en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in dit werkveld;
 • Je hebt een perfecte beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling. Je kunt creatief schrijven en complexe materie snel en begrijpelijk verwoorden;
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing Engelse taal (niveau CEFR niveau C2);
 • Je draagt bij aan een sterke reputatie van de universiteit;
 • Je hebt kennis van of aantoonbare affiniteit met het hoger (wetenschappelijk) onderwijs;
 • Je bent zichtbaar, benaderbaar en proactief;
 • Je hebt kennis van en inzicht in het medialandschap, zowel online als offline;
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief;
 • Je bent stressbestendig, betrokken en resultaat gericht;
 • Je bent een netwerker die belangrijke thema’s overziet en goed kan verbinden;
 • Je bent flexibel en je hebt overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging of vast.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd/omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.836, - en € 4.474, - bruto per maand (schaal 10 ). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Meer informatie over de EUR kun je vinden op www.eur.nl.

Afdeling

Dienst Marketing & Communications

De afdeling Marketing & Communicatie is de drijvende kracht achter de sterke positionering en profilering van het merk Erasmus Universiteit Rotterdam in Nederland en de wereld. De afdeling heeft een belangrijke rol in het etaleren van de maatschappelijke impact van de universiteit. De gehele afdeling telt circa 50 medewerkers, die nauw samenwerken met facultaire collega’s. Binnen de afdeling hechten we veel waarde aan collegialiteit en inclusiviteit. Goed teamwork maakt het mogelijk om in hoog tempo werk van topkwaliteit te kunnen leveren.

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • max. 32 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • Universitair
 • PS/MC/20210816

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you