Junior onderzoeker voor de ontwikkeling en evaluatie van een serious game voor werkbehoud na kanker

Junior onderzoeker voor de ontwikkeling en evaluatie van een serious game voor werkbehoud na kanker

Geplaatst Deadline Locatie
15 sep 21 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je gaat in nauwe samenwerking met de praktijk door middel van een participatieve aanpak een serious game ontwikkelen, toepassen en evalueren. De serious game heeft als doel de eigen regie en het werkvermogen van werknemers met kanker te bevorderen te behoeve van werkbehoud.

Van alle mensen die werken, krijgen er jaarlijks 31.500 te horen dat ze kanker hebben. Mensen met kanker hebben een grotere kans om hun baan te verliezen, en behoefte aan passende ondersteuning. Het huidige aanbod van ondersteuning is echter schaars en niet altijd effectief. Mensen met kanker krijgen onvoldoende ondersteuning terwijl uit de praktijk blijkt dat passende ondersteuning onnodige uitval en ontslag kan voorkomen.

In een brede samenwerking tussen onder meer onderzoek (Erasmus MC, Amsterdam UMC, Nyenrode) en praktijk (onder andere werknemers met kanker, oPuce foundation, oPuce bedrijvennetwerk, gamebouwer) wordt geprobeerd dit hiaat te vullen door middel van een breed in te zetten serious game voor werknemers met kanker.

In het kader van deze samenwerking ga je meedenken met de ontwikkeling van de serious game (het bouwen gebeurt door een ervaren gameontwikkelaar) en in de praktijk onderzoek doen naar het gebruik van de game en de serious game evalueren. Binnen dit project doe je ervaring op met een breed scala aan kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden ten behoeve van de aanpak van een uiterst relevante maatschappelijke uitdaging onder werknemers met kanker. Hierbij werk je samen in een breed en sterk netwerk waarin mensen uit allerlei verschillende relevante disciplines vertegenwoordigd zijn, waaronder werknemers met kanker, werkgevers, experts met betrekking tot de ontwikkeling van serious games, en onderzoekers op het gebied van arbeid en gezondheid, gezondheidsbeleving, en psychosociaal oncologisch onderzoek.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

 • Je hebt een masterdiploma in Gezondheidswetenschappen, Epidemiologie, Geneeskunde, Psychologie of een aanverwant gebied.
 • Belangrijke vaardigheden die je zal gebruiken en ontwikkelen zijn kwantitatieve en kwalitatieve analyse, communicatieve en presentatievaardigheden, organisatorische en sociale vaardigheden, en wetenschappelijke schrijven.
 • Daarnaast steunt de afdeling van harte kandidaten die hun vaardigheden op het gebied van acquisitie, multidisciplinaire samenwerking, leiderschap, doelgericht werken, creativiteit, initiatief, betrokkenheid, visie en zichtbaarheid verder willen ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek. Als afdeling bieden wij de mogelijkheid om je affiniteit met samenwerking en onderzoek te verdiepen en meer ervaring op te doen met wetenschappelijke methoden en het schrijven van wetenschappelijke artikelen.
 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 36 maanden.
 • Een bruto maandsalaris van € 2.911,- (schaal 10.0) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een nauwe samenwerking tussen Amsterdam UMC - locatie AMC en Erasmus MC. Je wordt aangesteld bij het Erasmus MC.

De onderzoeksgroep Arbeid en Gezondheid doet binnen de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg onderzoek naar hoe we langer gezond kunnen blijven werken. Dit betreft onderzoek naar de evaluatie van interventies, alsmede grootschalige data-analyse gericht op de invloed van werk op onze gezondheid en vice versa.

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • 28—32 uur per week
 • €2911—€4615 per maand
 • Universitair
 • 33.09.21.TG-P785768-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you