Hoogleraar Staatsrecht

Hoogleraar Staatsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
22 sep 17 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als hoogleraar zorgt u voor de wetenschappelijke ontwikkeling op staatrechtelijk gebied en geeft u college aan de juristen van morgen op een enthousiaste en betrokken manier.
Uw onderzoek heeft betrekking op het staatsrecht in brede zin. U verricht onderzoek op de deelgebieden van het Nederlandse constitutionele recht, maar betrekt daarbij ook aspecten van rechtsvergelijkend staatsrecht en het constitutionele recht in het verband van de EU/Raad van Europa (EVRM). U plaatst nieuwe aandachtsgebieden binnen het staatsrecht op de wetenschappelijke agenda, maakt ze tot voorwerp van onderzoek en publiceert daarover in gezaghebbende tijdschriften. Ook maakt u zich sterk voor de verwerving van tweede en derde geldstroomprojecten. Binnen de sectie Staatsrecht vervult u een stimulerende rol bij het entameren van nieuwe onderzoeksprojecten en bij de uitvoering van bestaande projecten. U werkt hierbij nauw samen met de naaste collega's van de sectie Bestuursrecht.  In het onderzoeksinstituut SteR levert u een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van de onderzoeksvisie van SteR en aan de ontwikkeling van nieuwe onderzoeksstrategieën. U zoekt verbinding met de andere onderzoeksgroepen in SteR.

Daarnaast ambieert u niet alleen het doen van uitmuntend onderzoek, maar ook het geven van uitmuntend onderwijs. U levert een belangrijke bijdrage aan het onderwijs in de vakken Staatsrecht in de bachelor- en masterfase van de opleidingen van de faculteit. U ziet erop toe dat de facultaire uitgangspunten van het onderwijs (generalistisch, positiefrechtelijk, rechtsvergelijkend, praktijkgericht, internationaal georiënteerd) gestalte krijgen in de inrichting en uitvoering van de staatsrechtelijke vakken. U neemt actief deel aan de ontwikkeling van de onderwijsvisie van de faculteit en neemt initiatieven voor onderwijsvernieuwing.

Na het emeritaat van de zittende hoogleraar Staatsrecht wordt u belast met de leiding van de sectie en neemt u plaats in het SteR-bestuur. Ook verricht u zowel op facultair als op universitair niveau bestuurs- en beheerstaken.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • U bent gepromoveerd op het rechtsgebied van het staatsrecht.
 • U verricht onderzoek op het terrein van het staatsrecht in brede zin en heeft in gezaghebbende publicaties blijk gegeven van vernieuwend staatsrechtelijk onderzoek.
 • U heeft uitstekende vaardigheden om enthousiasmerend en inspirerend onderwijs te geven voor grote en kleine groepen studenten.
 • U bent in staat om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van een onderzoeksvisie en onderwijsvisie van de faculteit.
 • U heeft ervaring met het ontwikkelen van onderzoeksprojecten en met het opstellen en verwerven van tweede en/of derde geldstroomprojecten.
 • U heeft ervaring met het begeleiden van promovendi.
 • U beschikt over uitstekende bestuurlijke kwaliteiten.
 • U bent in staat om in een collegiale omgeving leiding te geven aan een team wetenschappers.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: vijf jaar. Bij goed functioneren wordt de benoeming verlengd voor onbepaalde tijd.

 • Een dienstverband van 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 5.843 en maximaal € 8.508 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal H2).
 • U ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van vijf jaar. Bij goed functioneren wordt de benoeming verlengd voor onbepaalde tijd.
 • U krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kunt u kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit ziet u terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kunt u afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kunt u bij ons een gedeelte van uw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van uw sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. U krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om uw talenten te ontwikkelen en uw ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De sectie Staatsrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bestaat uit een hoogleraar Staatsrecht, belast met de leiding van de sectie en die in 2024 met emeritaat gaat. Verder een hoogleraar Onderwijsrecht (0,2 fte), drie universitaire hoofddocenten, een universitair docent, een postdoc en een aantal (junior)docenten en promovendi. De sectie verzorgt samen met de sectie Bestuursrecht in het eerste jaar het vak Inleiding staats- en bestuursrecht. In het bachelor 2 jaar van de opleiding Rechtsgeleerdheid verzorgt de sectie het hoofdvak Staatsrecht, waarbinnen ook staatsrechtelijke rechtsvergelijking een belangrijk element is.

In de masterfase, de specialisatie Staats- en bestuursrecht, biedt de sectie diverse verplichte vakken en keuzevakken aan. De vaksectie is betrokken bij het 'Law Extra' programma (honoursprogramma). Zij verzorgt tevens onderwijs in de master European and International Law en in twee masters van de Faculteit der Letteren. Het onderwijs aan de opleidingen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is generalistisch en positiefrechtelijk van aard, gericht op het waarborgen van het civiel effect voor de afgestudeerden, met bijzondere aandacht voor de wisselwerking met de beroepspraktijk en de internationalisering.

Het onderzoek van de sectie staatsrecht is ondergebracht bij het onderzoeksinstituut Staat en Recht (SteR), meer in het bijzonder in de volgende drie deelprogramma's: (I) dragende beginselen en fundamentele rechten; (II) wisselwerking tussen nationaal en internationaal recht; (III) conflictoplossende instituties. Het SteR-onderzoeksprogramma is multidisciplinair. Er wordt nauw samengewerkt tussen onderzoekers van Staats- en Bestuursrecht, Strafrecht, Algemene rechtswetenschap, Rechtsfilosofie, Rechtssociologie/migratierecht en Internationaal en Europees recht. De komende jaren vormt het thema 'De weerbare rechtsstaat' onder andere een belangrijk onderwerp van onderzoek, met name binnen het eerste deelprogramma (I).

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • €5843—€8508 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1170735

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you