Programmaleider van het Centre of Expertise High Tech Systems & Materials

Programmaleider van het Centre of Expertise High Tech Systems & Materials

Geplaatst Deadline Locatie
11 okt 28 okt Eindhoven

Functieomschrijving

Ben jij bekend met de wereld van onderwijs en onderzoek in de techniek, ondernemend met een commerciële inslag, innovatief en creatief in denken en handelen? Dan willen we graag met je in gesprek!

Wat ga je doen als Programmaleider?
Je gaat werken in het hart van de dynamische techniekwereld Brainport. Je gaat de komende jaren met het team invulling geven aan een groeiscenario van het CoE. Als boegbeeld en netwerker breng je relevante spelers in deze wereld binnen Fontys en in de regio met elkaar in verbinding. Daardoor kunnen technisch gerelateerde en maatschappelijke vraagstukken leiden tot onderzoek en innovatie. Je stimuleert een levenslange ontwikkeling van (hightech) professionals. Je zet je in- en extern dus proactief in om kennisdeling vorm te geven. Steeds belangrijker wordt daarbij het aanboren van nieuwe bronnen voor externe financiering van onderzoeken als aanvulling op of vervanging voor overheidsfinanciering. Je maakt daarvoor gebruik van bestaande netwerken maar legt ook nieuwe contacten met het bedrijfsleven. Daarnaast heb je een leidende rol: Je bent zowel strateeg als supervisor in het CoE en helpt vanuit die rol nadrukkelijk in het vormgeven aan de strategische keuzes van Fontys om uit te groeien tot een volwassen en onderzoekende kennisinstelling.
Je rapporteert aan de directeur van de hogeschool Engineering, bewaakt het budget en geeft leiding aan zes medewerkers van het CoE.
Kik hier voor het uitgebreide wervingsprofiel programmaleider Centre of Expertise High Tech Systems Materials Fontys Engineering.

Specificaties

Fontys Hogescholen

Functie-eisen

Welke kwaliteiten breng jij mee?

 • Je ben een verbinder die in staat is onderzoek en onderwijs bij elkaar te brengen en stimuleert daarmee samenwerking binnen Fontys, met andere kennisinstellingen en het bedrijfsleven.
 • Je hebt een ondernemende en commerciële instelling waardoor je nieuwe ideeën kan genereren en verwezenlijken binnen de financiële kaders of met nieuwe externe financiering.
 • Je bent een grensverlegger die graag buiten gebaande paden treedt; je weet medewerkers ook daartoe aan te zetten hetgeen leidt tot nieuwe ideeën en multidisciplinair werken.
 • Je bent een netwerker die weet welke taal de bedrijven in Brainport spreken en de taal van het onderwijs beheerst.
 • Je bent nieuwsgierig naar en volgt de relevante ontwikkelingen binnen Fontys en het bedrijfsleven op het gebied van High Tech Systems en Materials, en vertaalt deze naar nieuwe kansen voor onderzoek en innovatie.
 • Je hebt het gezag, de flair en het lef om op niveau contact te maken met belangrijke High Tech bedrijven om deze te verleiden tot samenwerking en financiering van onderzoeken.

Arbeidsvoorwaarden

Geboden wordt
Het betreft een fulltime functie (40 uur) op basis van een tijdelijk contract met uitzicht op vast dienstverband. De functie is in ontwikkeling en op dit moment ingeschaald in schaal 12 (cao-hbo 2020). Het salaris is tussen € 4.445,- en € 5.717,- afhankelijk van kennis en ervaring. Tevens biedt Fontys een vakantieuitkering van 8 %, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een tegemoetkoming in de reiskosten. De standplaats is Eindhoven (loopafstand van het station).

Werkgever

Fontys Hogescholen

Fontys is verankerd in de kennisintensieve, internationaal georiënteerde regio’s van Zuid-Nederland: Brainport (Eindhoven), Midpoint (Tilburg) en Greenport (Venlo). Onderzoek, innovatie en permanent leren staan voor Fontys centraal. Hiervoor is een aantal Human Capital Agenda’s opgesteld. Als kennisinstelling en partner in netwerken geeft Fontys de uitwerking van deze agenda’s mede vorm. Ons profilerende zwaartepunt TEC for Society en de vijf onderzoeksthema’s High Tech Systems & Materials (HTSM), Health, Learning Society, Smart Society en Creative Economy sluiten hierbij aan. Ze geven richting aan de strategische keuzes en aan onderwijs en onderzoek.

Afdeling

Centre of Expertise High Tech Systems & Materials

Fontys Hogeschool Engineering bevindt zich in het hart van een top technologische regio en kan hierdoor optimaal inspelen op de ontwikkelingen in de regio door een belangrijke bijdrage te leveren aan de regionale kennisinfrastructuur. Binnen Fontys Hogeschool Engineering vallen de opleidingen: Automotive, Elektrotechniek, Mechatronica, Toegepaste Wiskunde en Werktuigbouwkunde.
Het Centre of Expertise High Tech Systems & Materials (verder CoE) richt zich op het bevorderen van praktijkgericht onderzoek in de higtechsector en op toepassing van technologieën in andere sectoren. Enabling Technologies is het Fontys brede onderzoeksthema waarbinnen het CoE een spilfunctie vervult in de relatie tussen het bedrijfsleven en Fontys. Het is als het ware een makelaar van kennis en contacten tussen het bedrijfsleven en Fontys en daarmee een publiek-private samenwerkingsconstructie. Ook binnen de gehele Fontys organisatie vervult het CoE eenzelfde functie op het gebied van High Tech.
Het CoE heeft de afgelopen jaren een belangrijke plaats verworven binnen Fontys en in het speelveld van onderzoek en bedrijfsleven in Zuid-Nederland. Met de nieuwe programmaleider wil Fontys een volgende stap in de ontwikkeling van het Centre of Expertise zetten.
Het CoE speelt in de toekomst ook een belangrijke rol bij de ondersteuning van de onderzoekers binnen het thema Enabling Technologies.

Additionele informatie

Geïnteresseerd?
Heeft dit profiel je enthousiast gemaakt solliciteer dan uiterlijk vóór 29 oktober 2021. Upload je sollicitatie via de sollicitatieknop.
Spoedig na het verstrijken van de reactietermijn nodigen wij kandidaten uit voor een online voorgesprek met Marc Knaapen.
Wil je meer informatie over de functie bel dan met Marc Knaapen, senior-adviseur, bereikbaar via 013 - 20 71 00 06.
De voorselectiegesprekken (online) vinden plaats bij Geerts & Partners in week 44. De gesprekken bij Fontys Hogescholen zullen plaatsvinden op 12 november 2021 in de middag.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management; Onderwijs; Marketing en communicatie
 • Economie
 • max. 40 uur per week
 • €4445—€5717 per maand
 • Universitair
 • AT 167681

Werkgever

Fontys Hogescholen

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 1, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Fontys Hogescholen). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 28 okt. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).