Docent Rechtsgeleerdheid 1,0 fte

Docent Rechtsgeleerdheid 1,0 fte

Geplaatst Deadline Locatie
12 okt morgen Tilburg
Tilburg Law School van Tilburg University is op zoek naar een Docent Rechtsgeleerdheid (1,0 fte) voor het Departement Public Law and Governance

Functieomschrijving

Het departement Public Law & Governance verzorgt onderwijs in zowel de Nederlandstalige opleiding Rechtsgeleerdheid als de Engelstalige bacheloropleidingen Global Law en Liberal Arts en daarnaast de Engelstalige Masteropleidingen Public Governance en International and European Law. Onze docenten zijn in teamverband verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van uiteenlopende vakken en dragen bij aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs, begeleiding van studenten en leveren bijdragen aan het onderzoek van het departement.

Als docent bent u betrokken bij het onderwijs in het eerste, tweede en derde jaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid en in Engelstalige bachelor- en/of master-opleidingen. U verzorgt hoor- en/of werkcolleges en maakt en beoordeelt opdrachten en tentamens voor een aantal vakken, in hoofdzaak uit de bachelor Rechtsgeleerdheid, en met name op het vlak van Rechtsfilosofie. Ook het begeleiden van studenten bij hun bachelor scriptie behoort tot uw taken. Een bredere inzetbaarheid binnen het vakgebied Public Law & Governance is een vereiste.

Kwalificaties en persoonlijke kwaliteiten
Tilburg University is van mening dat academische excellentie wordt bereikt door de combinatie van excellent onderzoek en onderwijs, waarbij maatschappelijke impact wordt bereikt door het delen van kennis. Daarbij erkennen we dat excellentie niet alleen wordt bereikt door individuele prestaties, maar vooral door teaminspanningen waarbij elk teamlid optreedt als een leider die mensen met elkaar verbindt. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • U bent bij voorkeur vanaf 1 december 2021 inzetbaar voor het geven van zowel online onderwijs als onderwijs op de campus van Tilburg University.
 • U heeft tenminste een master rechtsgeleerdheid.
 • U heeft een rechtsfilosofische / theoretische achtergrond.
 • U heeft belangstelling voor en affiniteit met het geven van onderwijs. Ervaring met het geven van onderwijs in hoger en/of universitair onderwijs is een pré.
 • U bent bereid mee te denken over en te werken aan onderwijsverbetering en -vernieuwing.
 • U heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. De vaardigheid om onderwijs te verzorgen in het Engels strekt tot aanbeveling.
 • U bent breed inzetbaar en flexibel en kunt snel schakelen als omstandigheden daarom vragen.
 • U kunt goed werken in teamverband en stelt u collegiaal op.
 • U bent in het bezit van een BKO (Basis Kwalificatie Onderwijs) of bereid dit op korte termijn te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

Het brutosalaris varieert tussen €2.836,- en €4.474,- per maand (full time) op basis van schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.

Tilburg University biedt u een arbeidsovereenkomst aan voor een periode van 1 tot 3 jaar, en 1,0 fte.

U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

Het motto van Tilburg University is 'Understanding Society'. Vanuit die visie doen onze ruim 1.500 medewerkers onderzoek, inspireren ze ruim 19.000 studenten van 110 nationaliteiten en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen om te leren van elkaar. Zo willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie. We zoeken de verbinding tussen de verschillende vakgebieden om oplossingen te vinden voor de grote vraagstukken waar we als samenleving mee te maken hebben. Onze studenten worden opgeleid tot verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving. Tilburg University heeft een cultuur van samenwerking en co-creatie, op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Sinds de oprichting in 1963 is Tilburg Law School uitgegroeid tot een van de toonaangevende rechtenfaculteiten in Europa.  Door toponderzoek en het aanbieden van hoogwaardig universitair onderwijs, levert de faculteit een bijdrage aan de maatschappij. Tilburg Law School is georganiseerd in vijf departementen: Public Law and Governance; Law, Technology, Markets and Society; Private, Business and Labour Law; het Fiscal Institute Tilburg; en Criminal Law. De missie van de faculteit is het begrijpen en verbeteren van de rol van het recht en de bestuurskunde bij het aanpakken van de maatschappelijke problemen van vandaag en morgen. Door onderzoek en onderwijs dragen onze wetenschappers bij aan die missie. 

Meer dan 4.000 studenten volgen een bachelor-, premaster- of masteropleiding aan Tilburg Law School. Met dit onderwijs leiden we de studenten op in het recht, de bestuurskunde en data science. Het Tilburgse Education Profile (TEP) is uniek in Nederland. Centraal staan drie kernbegrippen: kennis, kunde en karakter. Een universitaire opleiding brengt studenten de nieuwste inhoudelijke kennis bij, leidt hen op tot kritische denkers, als ook tot veerkrachtige professionals. De faculteit zet daarnaast in op innovatieve onderwijsconcepten en heeft, mede naar aanleiding van de coronacrisis, sterk geïnvesteerd in de kwaliteit van het online-onderwijs en in het vernieuwen van de didactische middelen om studenten leergierig te maken en te houden. 

Het onderzoek van Tilburg Law School staat nationaal en internationaal hoog aangeschreven. De departementen van Tilburg Law School werken in hun onderzoek nauw samen in vier kenmerkende onderzoeksprogramma’s: 1) Global Law and Governance; 2) Law and Security; 3) Connecting Organizations; en 4) Regulating Socio-Technical Change. 

Het Department of Public Law & Governance is een unieke samenwerking van onderzoekers op het gebied van: Internationaal recht, Europees recht, Constitutioneel recht, Bestuursrecht, Milieurecht, Openbaar bestuur, Rechtsfilosofie, Politieke wetenschappen, Rechtsgeschiedenis en Rechtspraak. De samenwerking binnen het departement is sterk geïnspireerd op gezamenlijke onderzoeksinteresse.

Additionele informatie

Informatie
Meer informatie over de vacature kan worden verkregen via dr. D. De ruysscher op D.Deruysscher@tilburguniversity.edu.

Specificaties

 • Lector
 • Recht
 • max. 40 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • Universitair
 • 18502

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

We nodigen u uit om voor 25 oktober 2021 online te solliciteren voor deze functie. Richt uw motivatiebrief aan Prof.dr.mr. Nicola Jägers, Head of Department en voeg een CV en uw cijferlijsten van uw bachelor of premaster en master toe. U mag een voorbeeldpublicatie en de namen van twee referenten bijvoegen.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 1 november. De selectiecommissie bestaat uit: 
1.    dr. Dave De ruysscher, Universitair hoofddocent
2.    prof.dr. Hans Lindahl, Hoogleraar Rechtsfilosofie
3.    ing. Gaby Coenen, Coördinator Bedrijfsvoering

U start idealiter op 1 december 2021 met werken voor Tilburg University. 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

We nodigen u uit om voor 25 oktober 2021 online te solliciteren voor deze functie. Richt uw motivatiebrief aan Prof.dr.mr. Nicola Jägers, Head of Department en voeg een CV en uw cijferlijsten van uw bachelor of premaster en master toe. U mag een voorbeeldpublicatie en de namen van twee referenten bijvoegen.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 1 november. De selectiecommissie bestaat uit: 
1.    dr. Dave De ruysscher, Universitair hoofddocent
2.    prof.dr. Hans Lindahl, Hoogleraar Rechtsfilosofie
3.    ing. Gaby Coenen, Coördinator Bedrijfsvoering

U start idealiter op 1 december 2021 met werken voor Tilburg University. 

Solliciteer uiterlijk op 24 okt. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).