Hoofd Bureau Onderzoek en Onderwijsbeleid

Hoofd Bureau Onderzoek en Onderwijsbeleid

Geplaatst Deadline Locatie
13 okt 31 okt Nijmegen

Functieomschrijving

Wil je werken in een dynamische omgeving waarin je jouw kennis en ervaring inzet om wetenschap en samenleving te verbinden en spreekt het je aan om daarbij leiding te geven aan onze medewerkers van bureau Onderzoek en Onderwijsbeleid? Ben jij een teamspeler die graag onderzoek en onderwijs op het terrein van taal en communicatie, literatuur, cultuur en geschiedenis helpt floreren? Word je enthousiast van een uitdagende combinatiefunctie als leidinggevende van het bureau dat ondersteunt bij de voorbereiding en de uitvoering van het onderwijs- en onderzoeksbeleid? Dan horen we graag van je! 
Als hoofd Bureau Onderzoek en Onderwijsbeleid ontwikkel je een strategie voor de zichtbaarheid en bredere inzetbaarheid van het onderzoek en onderwijs van de faculteit in de samenleving. Je ondersteunt onderzoekers bij het exploiteren en overdragen van hun onderzoeksresultaten, gaat samenwerkingen aan met publieke en private partijen en vindt financieringsmogelijkheden voor het doen van nieuw onderzoek. Daarnaast participeer je in intern en extern onderzoekoverleg.

Je geeft leiding en sturing aan zes medewerkers van Bureau Onderzoek en twee onderwijsbeleidsmedewerkers. Samen ondersteunen jullie de faculteit bij de voorbereiding en de uitvoering van het onderzoeks- en onderwijsbeleid. Je draagt zorg voor het ontwikkelen van een afdelingsplan (inclusief HRM-beleid) en de implementatie hiervan. Je coördineert de werkzaamheden van de medewerkers op basis van de kernthema's van leiderschap op de Radboud Universiteit: visie en strategie, realisatiekracht, verbinden en ontwikkelen, erkennen en waarderen. Ook zie je toe op de loopbaanontwikkeling en de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Hierbij hanteer je een coachende leiderschapsstijl waardoor de medewerkers in staat zijn te werken aan gezamenlijke doelen.

Je rapporteert aan de directeur bedrijfsvoering en stemt je werkzaamheden af met de onderzoeks- en onderwijsdirecteuren van de faculteit. Jouw leidinggevende is de directeur bedrijfsvoering.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding in de geesteswetenschappen, bij voorkeur gevolgd door een promotie.
 • Je hebt enkele jaren advies- en/of beleidservaring bij een universiteit op het terrein van onderzoek, onderwijs, valorisatie en management, bij voorkeur in het gebied van de geesteswetenschappen. Daarbij heb je aantoonbare ervaring als leidinggevende en stuur je op resultaat en beschik je over verbindend leiderschap.
 • Je hebt ervaring in het opbouwen en onderhouden van relaties en je brengt een relevant netwerk mee van bedrijven, kennisinstellingen en andere maatschappelijke organisaties.
 • Je bent organisatiesensitief, flexibel, dienstbaar en je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Een dienstverband van 0,8 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 4.612 en maximaal € 5.922 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijke aanstelling van één jaar met uitzicht op een vast contract.  
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Faculteit der Letteren zet zich in voor het produceren van wetenschappelijke en maatschappelijke kennis die er toe doet. Met meer dan 500 academische en ondersteunende medewerkers verzorgen we onderwijs en doen we onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, en taalkunde en communicatie, met behulp van innovatieve methodologieën en werken we nauw samen binnen de verschillende disciplines. Ons onderzoek is ingebed in twee onderzoeksinstituten: het Centre for Language Studies (CLS) en het Radboud Institute for Culture & History (RICH). Met ongeveer 2.500 studenten, verdeeld over drie departementen – het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Klassieken, het departement Moderne Talen en Culturen en het departement Taal en Communicatie – willen we bijdragen aan een duurzamere en inclusievere wereld. Daarom verwelkomen we in het bijzonder sollicitaties van kandidaten met verschillende perspectieven, achtergronden en vaardigheden die onze opleidingen en onderzoeksprofielen kunnen versterken. Je komt te werken bij het Bureau Onderzoek en Onderwijsbeleid. Het bureau wordt secretarieel en administratief organisatorisch ondersteund door het faculteitssecretariaat van Bureau Bestuurszaken. 
Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Additionele informatie

Neem met inhoudelijke vragen over de functie contact op met drs. Ward Kelder, waarnemend hoofd Bureau Onderzoeks- en Onderwijsbeleid via 06 25 43 07 24 of ward.kelder@ru.nl. Ook kun je contact opnemen met dr. Ger Boonen, directeur Bedrijfsvoering via 024 361 21 71 of ger.boonen@ru.nl.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management
 • €4612—€5922 per maand
 • Universitair
 • 1174233

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Je kunt uiterlijk solliciteren op 31 oktober 2021. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan drs. Ward Kelder. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:
 • Motivatiebrief.
 • Cv.
Je treedt bij voorkeur in dienst op 1 januari 2022.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 
Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt uiterlijk solliciteren op 31 oktober 2021. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan drs. Ward Kelder. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:
 • Motivatiebrief.
 • Cv.
Je treedt bij voorkeur in dienst op 1 januari 2022.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 
Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Solliciteer uiterlijk op 31 okt. 2021 22:59 (Europe/Amsterdam).