Postdoc Genoomdiagnostiek

Postdoc Genoomdiagnostiek

Geplaatst Deadline Locatie
26 okt 7 nov Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ondanks de innovatieve technieken zijn er een aantal patiënten waarbij de verdenking op een genetische aandoening heel groot is maar die nog niet geleid hebben tot een genetische diagnose. We zoeken naar een enthousiaste en gemotiveerde postdoc in de genetica of gerelateerde gebieden die binnen onze Unsolved Cases Unit zowel zelfstandig als in samenwerking, onderzoeksprojecten initieert, uitvoert en begeleidt die leiden tot de diagnose van deze patiënten, daarbij gebruik makend van zowel de nieuwste data analyse methoden als innovatieve functionele testen.

Aangezien de kandidaat als een spin in het web fungeert tussen clinici, laboratoriumspecialisten en onderzoekers binnen en buiten het UMCG zoeken we een teamspeler met goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt affiniteit met medisch genetische diagnostiek vraagstukken.
- Je hebt ervaring met moleculair biologische technieken
- Je hebt ervaring met genoomanalyse methoden.
- Je hebt een creatieve, proactieve, doelgerichte instelling en werkt zelfstandig.
- Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels.
- Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden, kan werken met mensen van verschillende professionele achtergrond en kan verbinding leggen tussen de wereld van de bioinformatica en basale biologie.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (32 - 36 uur per week), met uitzicht op een arbeidscontract als laboratoriumspecialist i.o. Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Genetica

De afdeling Genetica houdt zich bezig met onderzoek en diagnostiek van erfelijke aandoeningen en erfelijkheidsvoorlichting. Onze strategie anticipeert op brede en algemene toepassing van genetica in de zorg (mainstreaming). Op dit moment zetten we in op het zo breed mogelijk toepassen van next generation sequencing. Hierbij gaat het ook om implementatie van whole genome sequencing en long read technologie als diagnostische tools. We onderzoeken hoe de bio-informatische data-interpretatie verbeterd kan worden en hoe RNA sequencing extra informatie levert voor interpretatie. Een effectieve vertaalslag naar de klinische vraagstelling staat daarbij centraal. Dit vereist een zeer nauwe samenwerking tussen laboratorium, bioinformatici, genetici en clinici. We zoeken versterking van ons team voor de slagvaardige innovatie van onze genoomdiagnostiek.

De sectie Genoomdiagnostiek is verantwoordelijk voor de uitvoering en interpretatie van diagnostische erfelijkheidstesten en -resultaten. De sectie investeert continu in uitbreiding van aanbod, verbetering van kwaliteit, verkorten van doorlooptijd en innovatie. Wij zijn ervan overtuigd dat genetische diagnostiek steeds meer onderdeel zal worden van de gezondheidszorg in de breedste zin. De sectie Genoomdiagnostiek is ISO15189 gecertificeerd.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €2911 per maand
  • Universitair
  • 210758

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you