Aio voor promotieonderzoek bij UCERF (1,0 fte)

Aio voor promotieonderzoek bij UCERF (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 nov 9 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is plek voor een aio voor promotieonderzoek bij UCERF. Heb je interesse?

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een enthousiaste en creatieve aio om het Utrecht Centre for European Research into Family Law (UCERF) te versterken. Onze onderzoeksgroep (ongeveer 18 onderzoekers) doet juridisch en interdisciplinair onderzoek naar verschillende aspecten van families en recht. Het gaat daarbij om een breed palet aan onderwerpen: van klassieke familierechtonderwerpen als afstamming, draagmoederschap en echtscheidingsrecht, tot mensen- en kinderrechten, gender, personenrecht, werk en zorg.
De nieuwe aio zal onderzoek doen naar een onderwerp binnen het onderzoeksprogramma van UCERF. Het onderwerp kan bijvoorbeeld betrekking hebben op mensenrechten en het familierecht, het klassieke familierecht, internationaal privaatrecht en families, aansprakelijkheid en familierecht, familieprocesrecht of families in het migratierecht. Van belang is dat het promotieonderzoek tot doel heeft resultaten te genereren die (ook) relevant zijn voor de Nederlandse maatschappij en rechtspraktijk. Het onderwerp voor dit onderzoek wordt vastgesteld in samenspraak met de promotor, Wendy Schrama.

Taken:
  • zelfstandig hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek bedenken en uitvoeren, leidend tot een promotie;
  • actief bijdragen aan UCERF en de bredere onderzoeksgemeenschap in het rechtendepartement;
  • het geven van presentaties op (inter)nationale conferenties en workshops;
  • deelname aan het organiseren van onderzoeksactiviteiten en bijeenkomsten, zoals conferenties, workshops en gezamenlijke publicaties;
  • valoriseren van onderzoek door bijvoorbeeld blogs, interviews met media;
  • indien gewenst, de mogelijkheid om onderwijs te geven in de bachelor.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een kandidaat met een masterdiploma op een relevant rechtsgebied met een sterke belangstelling voor families & recht onderzoek. De kandidaat beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in het Nederlands. Beheersing van andere talen is een pre. Verder kan de kandidaat zowel zelfstandig als in een team goed werken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor de duur van 18 maanden met - bij goed functioneren - uitzicht op een verlenging van 30 maanden. Het salaris bedraagt in het eerste jaar € 2.434,- en € 3.111,- in het vierde jaar (schaal P van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Specificaties

  • PhD
  • Recht
  • 36—40 uur per week
  • €2434—€3111 per maand
  • Universitair
  • 1178447

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you