Practicumgroepbegeleider 1e jaar

Practicumgroepbegeleider 1e jaar

Geplaatst Deadline Locatie
25 nov 5 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wat ga je doen

Je gaat wekelijks met twee groepen studenten aan de slag om gezamenlijk de lesstof te verdiepen en een brug te slaan naar toepassing in de praktijk. Beide groepen zie je tweemaal per week voor werkgroepen van beide twee uur op verschillende dagen (ma-woe, di-do of wo-vrij). 

 • Je geeft feedback op schrijfopdrachten, verslagen, presentaties en andere opdrachten van studenten. De schrijfopdrachten beoordeel je met een cijfer.
 • Je bent mentor van de studenten in jouw groepen: je voert minimaal twee keer per jaar mentorgesprekken en begeleidt studenten bij hun leerproces.
 • Je bent inhoudelijk betrokken bij de werkgroepen en opdrachten: gedurende het academische jaar passen we het lesmateriaal gezamenlijk aan.
 • Je woont elke vrijdag van 15.30-17.00 uur de teamvergadering bij waarin we gezamenlijk het onderwijs van die week evalueren en vooruitblikken op de volgende week.

In verband met de situatie omtrent COVID-19 kan een gedeelte of het geheel hiervan online plaatsvinden via Zoom.

 

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat neem je mee

Je vindt het leuk om groepen (internationale) studenten te begeleiden in het eerste jaar van hun studie psychologie en om in een informeel team te werken. Je hebt affiniteit met onze eerstejaars psychologievakken. Je bent geïnteresseerd in het geven (en vernieuwen) van onderwijs. Je wilt studenten begeleiden bij het aanleren van psychologische academische vaardigheden zoals wetenschappelijk schrijven, onderzoek doen, psychologische gespreksvoering, diagnostiek, en presenteren. Je vindt het leuk om je hierin te ontwikkelen, en op je eigen vaardigheden te reflecteren. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en je kan goed in teamverband werken.

Omdat we een tweetalige bachelor zijn, zijn we op zoek naar practicumgroepbegeleiders die (ook) in het Engels les willen geven, Engelstalige stukken kunnen nakijken en Engelstalige mentorgesprekken met studenten kunnen voeren. We streven naar een divers samengesteld team waarin verschillende perspectieven worden vertegenwoordigd.

Daarnaast zijn we op zoek naar collega's die:

 • bijna of recent zijn afgestudeerd of gepromoveerd binnen de Psychologie (of een sterk aanverwante richting);
 • bij voorkeur enige onderwijservaring of ervaring in het begeleiden van groepen hebben;
 • over een goede wetenschappelijke schrijfvaardigheid beschikken;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal hebben;
 • per 1 januari 2022 of per 1 februari 2022 beschikbaar zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor in eerste instantie zes maanden als docent 4 (salarisschaal 10; als je nog niet bent afgestudeerd word je aangesteld als student-assistent, salarisschaal SA), met de intentie om te verlengen tot twee jaar (en daarna eventueel nog één jaar). Daarnaast is het soms mogelijk om het aantal uren tijdelijk uit te breiden, door bijvoorbeeld het geven van extra werkgroepen. We zoeken begeleiders voor 22.7 uur en/of voor 11.4 uur. Indien er ruimte ontstaat kan de laatste vacature worden uitgebreid naar 0.6 fte (22.7 uur per week). Beschikbaarheid per 1 januari 2022 of 1 februari 2022 is een vereiste, bij voorkeur voor meer dan één semester. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. 

 

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 6000 werknemers, 39.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen - Psychologie

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

De programmagroep Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit van Amsterdam biedt een bachelor-specialisatie in de klinische ontwikkelingspsychologie, de master tracks Klinische Ontwikkelingspsychologie en Health Promotion and Behaviour Change en neemt deel aan de tweejarige Research Master Psychology. Bovendien verzorgt de programmagroep onderwijs binnen de bachelor kunstmatige intelligentie, de bachelor psychobiologie en de research master brain and cognitive sciences. Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden?

Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Onderwijs; Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 11.4—22.7 uur per week
 • €2790—€3217 per maand
 • Universitair
 • 21-7706

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you