Dierenarts-onderzoeker Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde (1,0 fte)

Dierenarts-onderzoeker Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
2 dec 6 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een dierenarts met als afstudeerrichting gezelschapsdieren en met uitstekende communicatieve- en schrijfvaardigheden? Solliciteer snel!

Functieomschrijving

Als dierenarts-onderzoeker bij het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde (departement Clinical Sciences van de faculteit Diergeneeskunde, Utrecht) werk je aan de content-ontwikkeling van PETscan. Dit houdt onder andere in: het toevoegen van diagnoses, uitbreiden van diagnostische informatie, ontwikkeling van scoringsformulieren (vergelijkbaar met het kortsnuitenformulier), toevoegen van ras-predisposities en informatie over DNA-testen. Daarnaast sta je in nauw contact met de collega-onderzoekers en ontwikkelaars van PETscan en vervul je de schakelfunctie met de verschillende stakeholders van PETscan in het diergeneeskundig onderwijs, specialisten van het Universitair Dierenziekenhuis, dierenartsen in het veld, ketens, de KNMvD, LICG, Ministerie van LNV, ICT-bedrijven en fokkerij-organisaties. Ook zorg je voor updates richting donateurs van het PETscan project en data-rapportages vanuit het systeem.
Verder speel je een belangrijke rol in de voorlichting naar dierenartsen, fokkers en eigenaren met betrekking tot de werkzaamheden van het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde en organiseer je de symposia en lezingen. Tevens bied je waar nodig ondersteuning met medische kennis aan de verschillende onderzoeksprojecten die worden uitgevoerd binnen het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent een dierenarts met afstudeerrichting gezelschapsdieren en met uitstekende communicatieve en schrijfvaardigheden. Je beschikt over zeer goede contactuele eigenschappen en hebt oog voor klantrelaties. In deze functie combineer je het toepassen van je veterinaire kennis met voorlichting en communicatie. Je vindt het leuk om activiteiten te organiseren en van de grond te krijgen. Daarbij ga je op zoek naar een goede balans tussen zelfstandig werken en samenwerken met collega’s binnen de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband van 1,0 fte voor de duur van 4 jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 2.836,- en maximaal € 3.950,- (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 
De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema's One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers.
Het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde doet onderzoek naar erfelijke ziekten en schadelijke raskenmerken bij gezelschapsdieren. Naast (translationeel) wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe DNA-testen, worden praktische instrumenten ontwikkeld die in de praktijk kunnen worden ingezet om de gezondheid en het welzijn van gezelschapsdieren met betrekking tot de fokkerij te verbeteren. Het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde geeft voorlichting aan eigenaren, fokkers en dierenartsen en ondersteunt het beleid van de overheid ten aanzien van dierenwelzijn in de fokkerij. Bij het Expertisecentrum Genetica is PETscan ontwikkeld, hét diagnose-registratiesysteem voor de dierenarts. Naast het registreren van diagnoses zal PETscan worden uitgebreid met meer handige functies voor de dierenarts. 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • 36—40 uur per week
  • €2836—€3950 per maand
  • HBO
  • 1179850

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you