Learning and Innovation Consultant

Learning and Innovation Consultant

Geplaatst Deadline Locatie
17 dec 3 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 mrt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen het Learning and Innovation team van Erasmus School of Economics (een kleine club mensen met een groot hart voor onderwijs, die onderdeel zijn van de onderwijsdirectie) werken we constant aan innovatie en verbetering van het onderwijs. De coronacrisis heeft deze ontwikkeling een flinke extra boost gegeven, zeker als het aankomt op digitaal onderwijs. We hebben al flinke stappen gezet als het gaat om onderwijsinnovatie en we hebben de smaak te pakken! Hierbij zijn we op zoek naar een nieuwe collega die ons komt versterken.

NB: deze vacature staat doorlopend open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Functieomschrijving

Wat ga je doen

Veel tijd zul je besteden aan het voeren van gesprekken met docenten over hun onderwijs en het verbeteren en aantrekkelijker maken van hun vakken door inzet van innovatieve onderwijstools of door inzet van nieuwe didactische aanpakken. Je helpt docenten met het bereiken van hun doelen en je zet je onderwijskundige expertise en innovatieve ideeën met flair in tijdens deze gesprekken. Je weet de docenten warm te maken voor het verlaten van de gebaande paden door het presenteren van nieuwe mogelijkheden, methoden en technieken. Je bouwt, mede door je goede communicatie skills en sensitiviteit, een goede band met hen op.

Daarnaast ondersteun je de docenten bij de realisatie van hun doelen door te zorgen voor de juiste tools en geef je uitleg over de systemen waar zij in de nieuwe situatie mee moeten werken. Je zorgt voor duidelijke en toegankelijke manuals en inspirerende voorbeelden. Je bent benaderbaar en geduldig. Alles met het oog op jouw eigen doel: het realiseren van state of the art economie- en econometrie onderwijs. Tot slot ben je ook adviseur, vraagbaak en aanspreekpunt voor de docenten. Jij weet namelijk als geen ander wat de docent zou kunnen inzetten om nog beter onderwijs te kunnen geven aan onze studenten.

Waar dit nodig is neem je deel aan projecten of start je zelf een nieuw project op waarbij jij de rol van projectleider vervult. Voor het organiseren van workshops of inspiratiesessies draai jij je hand niet om. Je zorgt samen met je collega’s voor toegankelijke, leerzame en goed gewaardeerde bijeenkomsten.

Als we heel formeel doen dan zijn je werkzaamheden:

 • Adviseren en ondersteunen van individuele docenten en programmamanagers bij het realiseren van vernieuwing in hun onderwijs;
 • Aansturen van en/of deelnemen aan vernieuwingsprojecten op het gebied van onderwijs;
 • Zorgen voor de beschikbaarheid van digitale onderwijstools;
 • Zorgen voor up-to-date instructiemateriaal, handleidingen over digitale onderwijstools en succesvolle onderwijsaanpakken;
 • Adviseren van het management over ontwikkelingen op het gebied van (digitale) onderwijsinnovatie en de mogelijkheden die dit geeft voor verdere kwaliteitsverhoging van het onderwijs;
 • Communicatie over onderwijsinnovatie (o.a. door het verzorgen van workshops, bijeenkomsten en het geven van algemene voorlichting binnen de organisatie);
 • Onderhouden van contacten met andere faculteiten en universiteiten over innovatie van het onderwijs;
 • Deelnemen namens de faculteit aan externe overleggen en projecten op het gebied van onderwijsinnovatie.

Met wie ga je werken 

Behalve met de collega’s in het Learning and Innovation team, werk je nauw samen met de andere medewerkers van de onderwijsdienst, net als jij, enthousiaste en betrokken mensen die allemaal gericht zijn op de continue verbetering van het onderwijs binnen Erasmus School of Economics. Er is veel vrijheid voor eigen initiatief en inbreng. Er wordt samen hard gewerkt en even hard gelachen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wat we van je vragen 

 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring binnen een onderwijssetting, het allerliefste binnen een universitaire omgeving of hogeschool
 • Het zou echt fantastisch zijn als je een onderwijskundige achtergrond hebt en affiniteit met de economische wetenschappen of met wiskundige opleidingen. Dat zou je een streepje voor geven
 • Je hebt recente kennis van en werkervaring op het gebied van blended learning en het gebruik van digitale onderwijstools.
 • Je bent sterk in het helder krijgen van vraagstukken en creatief in het vinden van oplossingen. Je proactief, hands-on en oplossingsgericht.
 • Je hebt een aanstekelijk enthousiasme en je vindt het leuk om nieuwe ideeën uit te werken of te bedenken vanuit je expertise
 • Je bent organisatiesensitief, communicatief zeer vaardig en goed in het leggen van relaties
 • Je laat je niet snel uit het veld slaan (en als dat een keer gebeurt kan je natuurlijk bij je collega’s terecht)
 • Je hebt een academische opleiding afgerond en de Nederlandse en Engelse taal beheers je vlekkeloos (CERF C1).
 • Je bent over het algemeen goedgehumeurd en je hebt een gezonde dosis werklust

 

Arbeidsvoorwaarden

Wat we je bieden 

 • Een geweldige baan in een enthousiast team met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).
 • Direct een vaste aanstelling na een proeftijd van 2 maanden.
 • Een ontwikkelassessment zodat wij je kunnen faciliteren in jouw ontwikkeling.
 • Een goed salaris bij een fulltime aanstelling tussen €2.790,- en €5.127,- bruto per maand (schaal 10/11). Afhankelijk van jouw kennis en ervaring. 

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Economics

Erasmus School of Economics is dé plek voor ambitieuze studenten Economie, Bedrijfseconomie, Fiscale Economie en Econometrie. We bereiden onze studenten voor op een carrière in het bedrijfsleven, bij de overheid of in de academische wereld.  De Erasmus School of Economics biedt studieprogramma’s in Engels en Nederlands aan ca. 6.750 studenten, waarvan ca. 1.350 eerstejaars. Er zijn ca. 140 fte docenten werkzaam. Binnen de faculteit bestaan vier verschillende capaciteitsgroepen (Bedrijfseconomie, Algemene Economie, Toegepaste Economie en Econometrie) met daarnaast o.m. de Onderwijsdirectie waar het Learning & Innovation team onder valt. www.eur.nl/ese 

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Management
 • max. 32 uur per week
 • €2836—€5211 per maand
 • Universitair
 • ESE/INO/20211217

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you