Universitair Docent Interdisciplinaire Sociale Wetenschap

Universitair Docent Interdisciplinaire Sociale Wetenschap

Geplaatst Deadline Locatie
20 dec 16 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ligt je hart bij inter- en transdisciplinair onderzoek, en wil je je daarin graag verder ontwikkelen? Heb je interesse voor duurzaamheid, en in het bijzonder haar politiek-economische en transnationale aspecten? Ben je een bevlogen docent, wil je jouw passie ook overdragen op studenten en houdt je van onderwijsvernieuwing?

De opleiding Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (ISW) is op zoek naar een Universitair Docent op het gebied van duurzaamheidstransities.

ISW is een snel groeiende en vernieuwende opleiding. Binnen deze opleiding leren studenten de inzichten en onderzoek benaderingen uit vijf sociaal wetenschappelijke disciplines te integreren: Politicologie, Psychologie, Geografie, Antropologie en Sociologie. Het doel van de opleiding is studenten toe te rusten om zelfstandig complexe maatschappelijke vraagstukken te analyseren, maar ook oplossingsrichtingen te leren ontwikkelen. Hiertoe kent de opleiding naast de leerlijnen interdisciplinariteit en methoden ook een leerlijn transdisciplinariteit. Binnen deze laatste leerlijn wordt op innovatieve wijze samengewerkt met maatschappelijke partners.

Wat ga je doen?

Als universitair docent combineer je onderwijs en onderzoek. Je onderwijs (60% van je werktijd) zul je uitvoeren binnen ISW, met een sterk accent op de transdisciplinaire leerlijn. Dat betekent dat je in ieder geval verantwoordelijkheid zult dragen voor het Integratiepracticum 2 in het eerste jaar van de opleiding, en het vak Placemaking in het derde jaar van de opleiding, en mede verantwoordelijk bent voor het onderhouden van de contacten met de externe opdrachtgevers van deze vakken. Daarnaast kun je worden ingezet in vakken als Onderzoeksmethoden 2 of Academische Vaardigheden. Hoofddocent zijn van vakken betekent naast het vormgeven van onderwijs ook het aansturen van een team van acht tot dertien juniordocenten. Je vervult een dragende rol in het docententeam, in vak- en curriculum ontwikkeling en in bijvoorbeeld de opleidings- of examencommissie.

Je onderzoek (40% van je werktijd) zul je uitvoeren bij de Afdeling Politicologie, in het bijzonder de onderzoeksgroep Political Economy and Transnational Governance. Je zult daar onderzoek uitvoeren naar duurzaamheidsvraagstukken, met aandacht voor de transnationale en politiek-economische aspecten van (besluitvorming over) duurzaamheid. Je levert een actieve bijdrage in de onderzoeksgroepsseminars, publiceert in hoogwaardige internationale tijdschriften of bij gerenommeerde internationale uitgeverijen, bent betrokken bij begeleiding van junior onderzoekers, en dient voorstellen in bij beurscompetities.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat neem je mee?

 • Je bent bij voorkeur gepromoveerd in de politicologie of één van de andere constituerende disciplines van ISW.
 • Je hebt een aantoonbaar inter- en transdisciplinair profiel, en ervaring met interdisciplinair onderzoek.
 • Je hebt ervaring met transdisciplinair onderwijs en onderzoek, of wilt dit graag ontwikkelen.
 • Uitstekende onderzoeksvaardigheden, o.a. blijkend uit publicaties en onderzoeksacquisitie.
 • Affiniteit en ervaring met het zelfstandig ontwikkelen en uitvoeren van (interdisciplinair) bachelor onderwijs.
 • Je beheerst zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden, voldoende om beide te kunnen doceren.
 • Uitstekende beheersing van zowel Nederlands als Engels in woord en geschrift.
 • Je vindt onderwijsvernieuwing een leuke uitdaging.
 • Je bent een goede teamspeler en netwerker, en je kunt goed heen en weer bewegen tussen verschillende groepen (het team van de opleiding, de onderzoeksgroep, de verschillende afdelingen).

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een fulltime dienstverband voor 32-38 uur per week voor een periode van 1,5 jaar (18 maanden) met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid zal het dienstverband daarna worden omgezet naar onbepaalde tijd. De beoordeling vindt plaats op basis van het UFO profiel Universitair Docent, op de competenties Conceptueel vermogen, Omgevingsgerichtheid, Presenteren en Resultaatgerichtheid. Daarnaast verwachten we een actieve bijdrage aan het goed functioneren van de afdeling en onderwijsprogramma (‘good citizenship’)

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband,van €3807 tot €5211 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), volgens salarisschaal 11. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?

 • Een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie.
 • Een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden.
 • Een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s.
 • Een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam - Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

De opleiding Interdisciplinaire Sociale Wetenschap is een snel groeiende en vernieuwende opleiding, met op dit moment ruim 800 studenten. Binnen deze opleiding leren studenten de inzichten en onderzoeksbenaderingen uit vijf sociaal wetenschappelijke disciplines te integreren: Politicologie, Psychologie, Geografie, Antropologie en Sociologie.

De afdeling Politicologie aan de UvA is een van de leidende politicologie-afdelingen in Europa. De afdeling streeft ernaar alle belangrijke theoretische, inhoudelijke en methodologische tradities in de politicologie te behelzen. Politicologie UvA omvat innovatieve onderzoeksprogramma’s op het gebied van vergelijkende politicologie, internationale betrekkingen, Europese politiek, politieke theorie, politieke economie en bestuur en beleid, naast thematische programma’s over migratie, conflict, democratie en andere bestuursvormen, gender en diversiteit, en transnationale politiek. 

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—38 uur per week
 • €3807—€5211 per maand
 • Gepromoveerd
 • 21-7860

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you