Docent Gender, Diversity and Culture

Docent Gender, Diversity and Culture

Geplaatst Deadline Locatie
22 dec 4 feb Nijmegen

Functieomschrijving

Ben jij een gemotiveerde docent die onderwijs wil verzorgen op het terrein van gender en diversiteit in relatie tot kunst en cultuur? Dan ben jij nodig!

Als docent Gender, Diversity and Culture leer je studenten zich te verdiepen in de culturele achtergronden van sociale verhoudingen en in de representaties van die verhoudingen in kunst en cultuur, bijvoorbeeld in visuele cultuur, literatuur, media en materiële cultuur. Je verzorgt onderwijs op het vlak van actuele methoden, onderzoekstechnieken en theorieën die relevant zijn om gender en diversiteit in kunst en cultuur te onderzoeken. Je begeleidt scripties en stages. Je denkt mee met de expertisegroep en het departement over de plaats van gender en diversiteit in de hedendaagse cultuurwetenschappen en taal- en cultuurstudies.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je bent een gepromoveerde geesteswetenschapper, bij voorkeur op het terrein van de kunst- en cultuurwetenschappen, mediastudies en/of genderstudies. Kennis over visuele cultuur, creatieve industrie, podiumkunsten, kunstbeleid en/of toerismestudies strekt tot aanbeveling.
 • Je bent in staat om onderwijs te verzorgen op bachelor- en masterniveau.
 • Je hebt onderwijservaring met cultuurwetenschappelijke onderwerpen en onderzoeksmethoden, en met het begeleiden van scripties en stages.
 • Je beschikt over een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of een soortgelijk certificaat of bent bereid dit te behalen.
 • Je vindt het belangrijk dat studenten in een inclusieve leeromgeving kunnen werken en stelt je didactiek daarop af.
 • Je bent in staat en bereid om onderwijsondersteunende taken binnen de opleidingen te verrichten.
 • Je bent taalvaardig in het Nederlands en/of het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent betrokken, communicatief en je werkt goed samen, met studenten en collega's in de expertisegroep, het departement en de faculteit, en met partners buiten de universiteit.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: één jaar met de mogelijkheid tot verlenging van één jaar.

 • Een dienstverband van 0,6 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 2.846 (salarisschaal 10) en maximaal € 5.230 (salarisschaal 11) bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. 
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging van één jaar.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Faculteit der Letteren zet zich in voor het produceren van wetenschappelijke en maatschappelijke kennis die er toe doet. Met meer dan 500 academische en ondersteunende medewerkers verzorgen we onderwijs en doen we onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, en taalkunde en communicatie, met behulp van innovatieve methodologieën en werken we nauw samen binnen de verschillende disciplines. Ons onderzoek is ingebed in twee onderzoeksinstituten: het Centre for Language Studies (CLS) en het Radboud Institute for Culture & History (RICH). Met ongeveer 2.500 studenten, verdeeld over drie departementen - het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Klassieken, het departement Moderne Talen en Culturen en het departement Taal en Communicatie -  willen we bijdragen aan een duurzamere en inclusievere wereld. Daarom verwelkomen we in het bijzonder sollicitaties van kandidaten met verschillende perspectieven, achtergronden en vaardigheden die onze opleidingen en onderzoeksprofielen kunnen versterken.

De expertisegroep Literatuur- en Cultuurwetenschappen verzorgt onderwijs in hedendaagse cultuur, cultuurtheorie en cultuurgeschiedenis met betrekking tot literatuur, film, muziek, podiumkunsten, beeld- en mediacultuur. Stafleden doen dat in de bacheloropleiding Algemene Cultuurwetenschappen / Arts and Culture Studies, verschillende facultaire minorprogramma's (waaronder een minor over gender, diversiteit en cultuur), de masterspecialisaties Creative Industries, Kunstbeleid & kunstbedrijf en Tourism & Culture, de master Letterkunde en de researchmaster Historical, Literary and Cultural Studies.

In deze opleidingen staan kunst en cultuur in de brede zin centraal, met aandacht voor vorm en inhoud van kunst en cultuur, de waardering van kunst en cultuur, en de historische en sociale context van kunst en cultuur. Onze studenten hebben een brede interesse, hebben een actieve leerhouding en verbinden graag disciplines met elkaar. De meesten van hen komen later in de socioculturele sector terecht, in Nederland en in het buitenland.

De expertisegroep maakt onderdeel uit van het departement Moderne Talen en Culturen. Stafleden verzorgen onderzoek binnen het Radboud Institute for Culture & History (RICH).

Additionele informatie

Neem met inhoudelijke vragen over de functie contact op met prof. dr. Maarten De Pourcq, voorzitter expertisegroep via 024 361 28 48 of maarten.depourcq@ru.nl. Ook kun je contact opnemen met dr. Tom Sintobin, opleidingsvoorzitter bachelorprogramma via 024 361 21 53 of tom.sintobin@ru.nl.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • €2846—€5230 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1181334

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Je kunt uiterlijk solliciteren op 4 februari 2022. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan prof. dr. Maarten De Pourcq. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:
 • Een motivatiebrief.
 • Je cv.
De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 18 februari. Een proefcollege kan deel uitmaken van de procedure. Je treedt bij voorkeur in dienst op 1 april.
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt uiterlijk solliciteren op 4 februari 2022. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan prof. dr. Maarten De Pourcq. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:
 • Een motivatiebrief.
 • Je cv.
De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 18 februari. Een proefcollege kan deel uitmaken van de procedure. Je treedt bij voorkeur in dienst op 1 april.
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Solliciteer uiterlijk op 4 feb. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).