Data-analist/Technische Ondersteuner Processen en Systemen

Data-analist/Technische Ondersteuner Processen en Systemen

Geplaatst Deadline Locatie
24 dec 1 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 apr 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

In een klein enthousiast team ga jij je bezighouden met de technische ondersteuning van de onderwijsprocessen binnen de kaders en de strategie van het Tinbergen Instituut. Daarnaast ga je een rol spelen in dataverzameling en -verwerking en -analyse. Het betreft een combinatierol op het gebied van procesondersteuning en data-analyse, waarbij veel ruimte is voor eigen ambitie en ontwikkeling.

NB: deze vacature staat doorlopend open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Functieomschrijving

In de rol van technisch ondersteuner monitor je de kwaliteit van interne processen en signaleer je mogelijkheden voor (verdere) automatisering. Ook ondersteun je de implementatie van deze verbeterprocessen. Een voorbeeld hiervan is een betere integratie van het eigen informatiesysteem (Knack) met de administratieve processen, maar het gaat bijvoorbeeld ook om een betere benutting van en aansluiting bij de universitaire systemen op het gebied van onderwijsondersteuning en -administratie (roostering, Canvas, Osiris).

Daarnaast ben je in de rol van data-analist eerstverantwoordelijk voor dataverzameling, dataverwerking en -analyse. Denk daarbij aan analyses rondom het volgen van alumni en het koppelen van onderzoekspublicaties vanuit diverse systemen. Als gerenommeerd onderzoeks- en onderwijsinstituut willen wij onze onderzoekers en alumni nauwgezet volgen. De data hiervoor komen uit verschillende systemen en bronnen. Als data-analist zorg jij er onder meer voor dat de verzamelde gegevens worden geanalyseerd en beschikbaar gesteld worden voor publicatie op de website.

Je belangrijkste werkzaamheden op een rijtje:

 • In overleg met collega’s zorg je voor verdere automatisering van onderwijsprocessen. Denk daarbij aan processen rondom student admissions, vakevaluaties, roostering en rapportages ten behoeve van commissies en archivering.
 • In overleg met verschillende stakeholder binnen de universiteit zoek jij verdere aansluiting bij onderwijs- en informatiesystemen die de universiteit biedt.
 • Je houdt je bezig met optimaliseren van overige interne processen door het beter benutten van (technische) mogelijkheden en verdere automatisering
 • Je bent verantwoordelijk voor data verzameling, de technische programmering en de data- en procesanalyse binnen het Tinbergen Instituut. Je zorgt ervoor dat alles optimaal functioneert en ziet daarbij natuurlijk ook toe op de kwaliteitsbewaking.

Met wie ga je werken?

Je komt te werken bij een enthousiast team binnen een kleinschalige en informele setting. Het Tinbergen Instituut heeft een locatie in Amsterdam en in Rotterdam. De functie wordt uitgevoerd binnen de Graduate school (Tinbergen Instituut) en je wordt aangesteld bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Jouw werkplek zal zowel in Amsterdam (Zuidas) als in Rotterdam (campus Woudestein) zijn.

Wat levert het je op?

Leren en groeien vinden wij erg belangrijk. We bieden je daarom graag training en begeleiding aan om jou zo goed mogelijk je werk te laten doen. Daarbij is het Tinbergen Instituut zelf ook volop in ontwikkeling en we willen jou graag de ruimte geven om hierin mee te gaan. Verdere vormgeving binnen jouw functie naar andere verwante taken en aandachtsgebieden behoort tot de mogelijkheden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt goede programmeervaardigheden in programma’s als R, Python, Javascript;
 • Je bent in staat om in goed samenspel zaken tot uitvoering te brengen;
 • Je beschikt over een creatieve geest, analytisch vermogen, organisatievermogen en bent bestand tegen druk;
 • Je kan goed communiceren en relaties leggen (beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, C1 niveau CEFR in woord en geschift is gewenst).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met mogelijkheid tot omzetting naar vast.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden omgezet naar een vaste aanstelling. De startdatum van deze functie betreft zo spoedig mogelijk en de functie is formeel gevestigd in Rotterdam bij Erasmus School of Economics. De functie bedraagt 0.6-0.8 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €2.836, - en €4.474, - bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners en een persoonlijk opleidingsbudget. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.500 medewerkers en volgen bijna 30.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl”.

Afdeling

Erasmus School of Economics - Tinbergen Instuut

Erasmus School of Economics (ESE) is de economische faculteit van de EUR. Tinbergen Instituut (TI) is de gezamenlijke graduate school en onderzoeksinstituut van Erasmus School of Economics en van de economische faculteiten van de UvA en VU. De EUR is penvoerder van het Instituut. Het instituut verzorgt twee research master programma’s en organiseert seminars en congressen. Op dit moment telt het instituut meer dan 180 research fellows, 126 promovendi en ongeveer 80 studenten in de research master programma’s.

Zie Erasmus School of Economics, Tinbergen Institute en Business Data Science Research Master Program voor meer informatie.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT; Beleid- en staf
 • 24—32 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • Universitair
 • ESE/TI/20212216

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you