Werkgroepdocent Major Verplicht Psychologie (0,7 - 0,8 fte)

Werkgroepdocent Major Verplicht Psychologie (0,7 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 dec 31 jan Utrecht
Heb je onlangs je masterdiploma Psychologie behaald en wil je jezelf ontwikkelen op het gebied van onderwijs? Dan is deze functie iets voor jou!

Functieomschrijving

Bij de Major Verplicht van de opleiding Psychologie is een vacature voor de functie van werkgroepdocent. Het gaat om een tijdelijke functie van vier jaar, waarin je je ontwikkelt in het geven van een breed palet aan onderwijsvormen. Gedurende deze vier jaar werk je toe naar een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKOw), en ontwikkel je jezelf hiermee tot een volwaardig hoger onderwijsdocent. Om dit te realiseren wordt 10% van je dienstverband beschikbaar gesteld als ontwikkeltijd.

Als werkgroepdocent verzorg je hoofdzakelijk onderwijs in alle Major Verplicht (MaV) cursussen van de opleiding Psychologie. Dit zijn de cursussen uit het eerste jaar van de opleiding. Je verzorgt werkgroepen, kijkt opdrachten en toetsen na en surveilleert bij toetsafnames. Daarnaast ben je tutor van 2 werkgroepen eerstejaarsstudenten, die je het hele jaar door begeleidt. Ook werk je mee aan de selectieprocedure voor aanstaande studenten. 

De cursussen waarin je les geeft hebben een coördinator uit één van de afdelingen van het departement Psychologie. Deze coördinator bepaalt de opzet van de cursus en informeert je over de doelstellingen en inhoud van de betreffende cursus; je bent dus ook aanwezig bij de  docentvergaderingen van de verschillende cursussen. Bij de meeste cursussen fungeert één van de meer ervaren werkgroepdocenten uit het Major Verplicht team als tweede coördinator. Deze tweede coördinator heeft een rol in het opzetten en vormgeven van de cursus, zit docentvergaderingen voor, houdt zich ook bezig met materiaalontwikkeling, en fungeert als brug tussen de eerste coördinator van de cursus en het team werkgroepdocenten.

Het team van werkgroepdocenten in de Major Verplicht, waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit ongeveer 15 mensen. Nieuwe werkgroepdocenten krijgen een meer ervaren collega als mentor. De onderwijscoördinator van de MaV is je dagelijks leidinggevende. Je valt onder de leerstoel van de onderwijsdirecteur Psychologie. Met beiden heb je o.a. evaluatiebijeenkomsten en -gesprekken. Het team heeft eind augustus een gezamenlijke startweek, voordat het onderwijs begint, waarin aandacht wordt besteed aan verschillende relevante thema’s. Daarnaast volg je als teamlid een intervisietraject, dat erop gericht is om je professioneel te ontwikkelen. 

Met het oog op de huidige functie is het belangrijk op te merken dat je naast de Major Verplicht ook ingezet zal worden binnen andere bachelorcursussen van de opleiding Psychologie. Aangezien de startweek in augustus al geweest is, word je door collega’s ingewerkt en krijg je de mogelijkheid om middels verschillende workshops je onderwijskwaliteiten te ontwikkelen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

 • Je hebt onlangs een master psychologie behaald.
 • (Enige) ervaring in het verzorgen van (academisch) onderwijs, vooral het verzorgen van werkgroepen is een pre.
 • Je beschikt over academisch inzicht en onderzoeksvaardigheden.
 • Je kunt enthousiasme voor het vak psychologie overdragen op een groep.
 • Je werkt gestructureerd.
 • Je bent bij voorkeur beschikbaar vanaf 1 april 2021 (of eerder).
 • Je bent collegiaal en goed in staat om zelfstandig in teamverband te werken.
 • Je bent flexibel inzetbaar in perioden met piekbelasting.
 • Je bent communicatief vaardig.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,7 - 0,8 fte) voor een periode van vier jaar. Startdatum liefst zo spoedig mogelijk. Gezien de wisselende roostering per blok is flexibiliteit in beschikbaarheid noodzakelijk. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.846,- en maximaal € 4.490,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling in deze schaal is afhankelijk van relevante ervaringsjaren.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Sociale Wetenschappen verricht kwalitatief hoogwaardig en relevant wetenschappelijk onderzoek en verzorgt uitdagend academisch onderwijs op het gebied van menselijk gedrag en samenleving. Onderwijs en onderzoek dragen bij aan een kritische reflectie op maatschappij, menselijk gedrag en de samenhang daartussen. Ruim 5.800 studenten volgen een breed palet aan bacheloropleidingen en academische en onderzoeksmasterprogramma's. Door de brede variëteit aan programma’s en innovatief en baanbrekend onderzoek van de faculteit, worden zo’n 850 medewerkers in de gelegenheid gesteld om te profiteren van elkaars kennis en expertise.

Additionele informatie

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Maarten van der Smagt, via M.J.vanderSmagt@uu.nl.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gedrag en maatschappij
 • 28—32 uur per week
 • €2846—€4490 per maand
 • Universitair
 • 1181308

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop. De sollicitatiegesprekken worden gepland in februari.

In verband met de huidige maatregelen omtrent corona zullen de gesprekken mogelijk online plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop. De sollicitatiegesprekken worden gepland in februari.

In verband met de huidige maatregelen omtrent corona zullen de gesprekken mogelijk online plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 31 jan. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).