Universitair docent Staats- en Bestuursrecht

Universitair docent Staats- en Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
4 jan morgen Tilburg
Tilburg University | Tilburg Law School is op zoek naar een Universitair Docent Staats- en Bestuursrecht bij het Departement Public Law & Governance met mogelijkheid tot specialisatie op de functionele deelgebieden van het publiekrecht.

Functieomschrijving

Het betreft een functie als universitair docent (assistent-professor) in Staats- en Bestuursrecht binnen het departement Public Law & Governance (PLG). PLG is een groot, divers en interdisciplinair departement, waar bijna 100 academische medewerkers en een scala aan juridische en sociaal-wetenschappelijke disciplines werkzaam zijn. Je ontwikkelt en groeit zowel in het onderwijs als in het onderzoek.

Functiebeschrijving 
Als universitair docent verzorgt u staats- en bestuursrechtelijk onderwijs in de grote bachelorvakken en in de master. Ook begeleidt u studenten bij het schrijven van bachelor- en masterscripties. Daarnaast verricht u zelfstandig wetenschappelijk onderzoek en biedt uw onderzoeks-agenda aanknopingspunten voor samenwerking binnen het departement. 
Het onderzoek van PLG is ingebed in het multidisciplinair Signature Plan Global Law and Governance, en het onderzoeksprogramma ´Modes of lawmaking in a multilayered legal order´, Het type onderzoek waar wij naar op zoek zijn, laat zich karakteriseren als vernieuwend binnen de nationale bestuurs- en/of staatsrechtwetenschap, relevant voor internationale wetenschappelijke debatten en maatschappelijk betrokken. Het betreft een afwisselende functie in een inspirerende werkomgeving met ruimte voor ontplooiing. Binnen PLG bieden we de universitair docent de mogelijkheid zich binnen onderwijs en onderzoek verder te specialiseren in een bepaalde richting binnen het bestuursrecht of het staatsrecht. Denk bijvoorbeeld aan de functionele deelgebieden van het bestuursrecht: het omgevingsrecht, het economisch bestuursrecht of het vreemdelingenrecht. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Tilburg University is van mening dat academische excellentie wordt bereikt door de combinatie van excellent onderzoek en onderwijs, waarbij maatschappelijke impact wordt bereikt door het delen van kennis. Daarbij erkennen we dat excellentie niet alleen wordt bereikt door individuele prestaties, maar vooral door teaminspanningen waarbij elk teamlid optreedt als een leider die mensen met elkaar verbindt.

Van kandidaten verwachten wij dat zij: 

 • U bent gepromoveerd op het terrein van Staats- en Bestuursrecht. Indien u nog niet gepromoveerd bent, dient u uw doctoraat met succes te verdedigen voordat u op de gevraagde aanvangsdatum aan de slag kunt. 
 • Enkele publicaties van hoog niveau op het terrein van staats- en bestuursrecht op hun naam hebben staan;
 • Een onderzoeksagenda hebben die aanknopingspunten biedt voor samenwerking binnen het departement en in het bijzonder passend bij het onderzoeksprogramma ‘Modes of lawmaking in a multilayered legal order’;
 • Ervaring hebben met het geven en idealiter ook het coördineren van onderwijs;
 • In het bezit zijn van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) dan wel bereid zijn deze op korte termijn te behalen;
 • Over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikken, goed in staat zijn om in (internationaal) teamverband te werken en zichzelf zichtbaar kunnen maken in internationale onderzoeksnetwerken; 
 • Zowel het Nederlands als het Engels op professioneel niveau beheersen; 
 • Flexibel, initiatiefrijk en enthousiast zijn.

De UD-functie kent een tijdsbesteding van 40% onderwijs, 40% onderzoek en 20% management. 

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

Het bruto salaris varieert tussen €3.821,- en €5.230,- bruto per maand (full time) op basis van schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.

Tilburg University biedt u een arbeidsovereenkomst aan voor een vaste periode van (in principe) 5 jaar en 1,0 fte (40 uur per week). 

U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen de ruim 1.500 medewerkers van Tilburg University kennis, dragen die over aan anderen en brengen mensen uit verschillende disciplines en organisaties bij elkaar. Op deze manier dragen we bij aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Onze aandachtsgebieden zijn economie, bedrijfsleven en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geesteswetenschappen en digitale wetenschappen, en theologie. Tilburg University staat internationaal bekend om haar hoge standaarden op het gebied van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, alsmede goede ondersteunende faciliteiten. De campus van Tilburg University biedt zowel rust als connectiviteit, omdat deze is gelegen in een bosrijk park op slechts tien minuten afstand van het stadscentrum, de belangrijkste snelwegen en de spoorwegen. Tilburg is een middelgrote stad met 200.000 inwoners in het zuiden van Nederland, en in de nabijheid van steden als Amsterdam, Brussel, Parijs en Londen, gelegen in het hart van West-Europa. 

Tilburg Law School biedt hoogstaand nationaal en internationaal onderwijs en onderzoek op het gebied van recht en bestuurskunde. Op dit moment staan bijna 4.000 studenten ingeschreven bij Tilburg Law School. Tilburgse studenten kunnen kiezen uit vijf bacheloropleidingen, waarvan één in het Engels (Bachelor Global Law) en tien masteropleidingen, waarvan acht in het Engels. De internationale oriëntatie van Tilburg Law School is terug te vinden in deze Bachelor- en Masteropleidingen. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is gericht op maatschappelijke relevantie en biedt studenten de instrumenten en vaardigheden om te studeren en om te gaan met actuele vraagstukken op academisch niveau. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is georganiseerd in vijf vakgroepoverschrijdende onderzoeksprogramma's: 1) Global Law and Governance; 2) New Modes of Lawmaking and Governance in a Multilayered Order; 3) Law and Security; 4) Sustainable Business Law and Taxation; en 5) Law and Technology. 

Afdeling

Department of Public Law & Governance

Het department of Public Law & Governance is een unieke samenwerking van onderzoekers op het gebied van: Internationaal recht, Europees recht, Constitutioneel recht, Bestuursrecht, Milieurecht, Openbaar bestuur, Rechtsfilosofie, Politieke wetenschappen, Rechtsgeschiedenis en Rechtspraak. De samenwerking binnen het departement is sterk geïnspireerd op gezamenlijke onderzoeksinteresse.
 

Additionele informatie

Informatie
Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij prof. dr. Jurgen de Poorter, per e-mail: J.C.A.dePoorter@tilburguniversity.edu of per telefoon: 013-466 2302. 

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht
 • max. 40 uur per week
 • €3821—€5230 per maand
 • Gepromoveerd
 • 19143

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk 26 januari online voor deze functie. Richt uw motivatiebrief aan prof. dr. Geert Vervaeke (Decaan Tilburg Law School) en voeg een CV, publicatielijst en uw beste publicaties, recente onderwijsevaluaties, onderzoeksvoorstel en minimaal twee referenties toe (inclusief naam, telefoonnummer en emailadres). We benaderen alleen referenten voor kandidaten die naar de tweede selectieronde gaan. 

De eerste selectiegesprekken vinden plaats op 8 februari (onder voorbehoud). De selectiecommissie bestaat uit: 

 1. Prof. Dr. Maurice Adams, voorzitter
 2. Prof. Dr. Eleni Kosta, lid
 3. Prof. Dr. Irmgard Borghouts – van de Pas, lid
 4. Prof. Mr. Dr. Jurgen de Poorter, lid

U start idealiter niet later dan 1 september 2022 met werken voor Tilburg University. 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk 26 januari online voor deze functie. Richt uw motivatiebrief aan prof. dr. Geert Vervaeke (Decaan Tilburg Law School) en voeg een CV, publicatielijst en uw beste publicaties, recente onderwijsevaluaties, onderzoeksvoorstel en minimaal twee referenties toe (inclusief naam, telefoonnummer en emailadres). We benaderen alleen referenten voor kandidaten die naar de tweede selectieronde gaan. 

De eerste selectiegesprekken vinden plaats op 8 februari (onder voorbehoud). De selectiecommissie bestaat uit: 

 1. Prof. Dr. Maurice Adams, voorzitter
 2. Prof. Dr. Eleni Kosta, lid
 3. Prof. Dr. Irmgard Borghouts – van de Pas, lid
 4. Prof. Mr. Dr. Jurgen de Poorter, lid

U start idealiter niet later dan 1 september 2022 met werken voor Tilburg University. 

Solliciteer uiterlijk op 26 jan. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).