Senior Beleidsmedewerker met een brede achtergrond (m/v) 0,8-1,0 fte - Erasmus School of Economics

Senior Beleidsmedewerker met een brede achtergrond (m/v) 0,8-1,0 fte - Erasmus School of Economics

Geplaatst Deadline Locatie
18 jan 31 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Erasmus School of Economics is op zoek naar een algemene, strategische beleidsmedewerker met een brede interesse en oriëntatie, die het managementteam van de faculteit over een grote variëteit aan dossiers gaat adviseren en daarmee een stevige bijdrage aan het beleid van de Erasmus School of Economics levert. Je werkt daarbij samen met collega’s van verschillende afdelingen van de faculteit, in het bijzonder met de bestuursadviseur.

Functieomschrijving

De functie is gesitueerd binnen het Dean’s Office van de afdeling Bedrijfsvoering. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur Bedrijfsvoering en krijgt daarnaast ook opdrachten van de vice-decaan onderzoek en de director of engagement. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit de teams Business Intelligence, Business Control, Secretarial Support Office, Human Resources, Communicatie en Marketing en de Dean’s office.

De belangrijkste taken van de beleidsmedewerker zijn:

 • Vorm en inhoud geven aan en stimuleren van de ontwikkeling van het strategisch beleid binnen de faculteit, zowel structureel als ad hoc in reactie op actuele interne en/of externe ontwikkelingen;
 • Adviseren van het management en andere betrokkenen binnen de faculteit op het gebied van o.a. onderzoek, maatschappelijke impact en overige strategische (bedrijfsvoerings-) dossiers binnen de faculteit;
 • Bijdragen aan en bevorderen van de uitvoering van het vastgestelde beleid binnen de faculteit;
 • Aansturen van, dan wel participeren in, faculteit brede en domein overkoepelende projecten;
 • Inhoudelijk en beleidsmatig ondersteunen van de directeur bedrijfsvoering, de vice-decaan onderzoek en de nog te benoemen director of engagement;
 • Afstemmen van beleid met de verschillende belanghebbenden binnen de faculteit, universiteit en eventuele derden;
 • Coördineren, ondersteunen en uitvoeren van evaluatieprocessen binnen de faculteit (waaronder de zes jaarlijkse onderzoek evaluatie) en het doen van aanbevelingen aan het management op grond van de uitkomsten van de evaluaties.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je beschikt over:

 • Een afgeronde universitaire opleiding;
 • Aantoonbare en ruime ervaring in een gelijkwaardige functie waarbij ervaring met en kennis van de primaire processen van een faculteit en onderzoekbeleid tot sterke aanbeveling strekt;
 • Voldoende abstraherend vermogen, een helicopterview;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden en uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (C1);

Je bent:

 • Analytisch sterk;
 • Goed in het schrijven van teksten en hebt daar plezier in;
 • In staat om problemen en relevante ontwikkelingen te signaleren en van oplossingsrichtingen te voorzien;
 • Resultaatgericht, initiatiefrijk en standvastig;
 • Energiek en je hebt plezier in het tegelijkertijd werken aan diverse dossiers;
 • Sociaalvaardig en verbindend;
 • In staat om zelfstandig te werken en tegelijkertijd een teamplayer;
 • Bestuurlijk en organisatorisch sensitief en je hebt veel oog voor je omgeving;
 • Sterk in het pragmatisch adviseren en ondersteunen bij beleidsontwikkeling;
 • Vaardig in het vertalen van beleidsvoorstellen tot concrete acties.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast bij goed functioneren.

Wij bieden een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is in overleg en de functie is gevestigd in Rotterdam, bij Erasmus School of Economics. De functie bedraagt 0,8-1,0 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.612,- en € 5.922,- bruto per maand (schaal 12), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

NB: De pandemie heeft een grote invloed op de manier waarop we werken. Momenteel werken we volgens de overheidsrichtlijnen zoveel mogelijk thuis, tenzij het niet anders kan. Een belangrijke ontwikkeling die wordt versneld door corona is hybride werken, oftewel Blended Working: de combinatie van thuis (of elders op locatie) en op kantoor werken. Deze hybride combinatie van fysiek en digitaal samenwerken, wordt straks de nieuwe modus.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Economics

Erasmus School of Economics is een toonaangevend centrum voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Als internationaal erkende instelling levert Erasmus School of Economics een wetenschappelijke bijdrage aan toekomstige economische ontwikkelingen en aan de beantwoording van vraagstukken van overheids- en ondernemingsbeleid.

www.eur.nl/ese

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Onderwijs
 • Economie
 • 32—40 uur per week
 • €4612—€5922 per maand
 • Universitair
 • ESE/DO/20220118

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you