Docent vroegmoderne Algemene Geschiedenis (0.5 fte)

Docent vroegmoderne Algemene Geschiedenis (0.5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
1 feb 18 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 mrt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculteit der Geesteswetenschappen, Instituut voor Geschiedenis zoekt per 1 augustus 2022 een Docent vroegmoderne Algemene Geschiedenis (0.5 fte).

Werkzaamheden:

 • Het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs op het gebied van de vroegmoderne Europese geschiedenis in de BA-opleiding geschiedenis, en op het gebied van de Europese vroegmoderne geschiedenis in de MA History specialisatie Europe 1000-1800.
 • Het mede organiseren van het onderwijs binnen de sectie Algemene Geschiedenis.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Aantoonbare onderwijservaring en didactische kwaliteiten
 • Voltooid promotieonderzoek in de Europese vroegmoderne geschiedenis; als de promotie vrijwel is voltooid dient de sollicitatie te worden gesteund door de promotor.
 • Zwaartepunt van onderwijs en onderzoek dient te liggen in de Europese, dat wil zeggen: niet in de Nederlandse geschiedenis, die in Leiden bij een andere sectie is ondergebracht
 • Aansluiting bij de onderzoeksinteresse van de onderzoeksspecialisatie Collective Identities and Transnational Networks 1000-1800,.
 • Goede beheersing van het Nederlands.
 • Goede actieve beheersing van het Engels met het oog op het onderwijs in de MA-fase.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijscertificaat (BKO) of bereid is dit binnen 2 jaar te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Het betreft een tijdelijke aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten van 0,5 fte voor de duur van één jaar. Een verlenging met één jaar behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.846 bruto per maand (schaal 10) tot maximaal € 5.230 (schaal 11) per maand bij een fulltime aanstelling. Het bijbehorende UFO-profiel is docent.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

De Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 800 stafmedewerkers verzorgt de faculteit 28 master- en 25 bacheloropleidingen voor 7.200 studenten vanuit de vestigingen in het historisch hart van Leiden en de eigentijdse locaties in Den Haag. Meer informatie www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen

Afdeling

Het Instituut voor Geschiedenis

Het Instituut voor Geschiedenis is een van de zes wetenschappelijke instituten van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Het instituut is verantwoordelijk voor het grootste deel van het historisch onderwijs en onderzoek dat binnen de Universiteit Leiden wordt uitgevoerd en telt ruim 120 medewerkers. Het instituut combineert een brede aandacht voor historische ontwikkelingen en fenomenen met een duidelijke focus op verbindingen en vergelijkingen in tijd en ruimte. Een traditie van bestudering van primaire bronnen gaat vergezeld van een probleemgestuurde aanpak en een duidelijke inkadering in historiografische debatten.

De kracht van het instituut ligt vooral in de breedte van het onderzoek naar Europese, Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse samenlevingen, de specifieke beoefening van de Nederlandse geschiedenis, de methodologische diversiteit en de interactie met kennis- en erfgoedinstellingen (bibliotheken, archieven en musea). Meer informatie over het instituut vindt u op onze website https://www.hum.leiden.edu/history/

Specificaties

 • Lector; Onderwijs
 • Taal en cultuur
 • Gepromoveerd
 • 22-054 10706

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you