Hoofd Digital Resource Management (1.0 fte) - Universiteitsbibliotheek EUR

Hoofd Digital Resource Management (1.0 fte) - Universiteitsbibliotheek EUR

Geplaatst Deadline Locatie
1 mrt 22 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mrt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Digital Resource Management is verantwoordelijk voor het management van alle systemen en applicaties waar de bibliotheek systeemeigenaar van is. Daarnaast beheert de afdeling de knowledge base van de bibliotheek en de onderliggende metadatamodellen. De afdeling levert kennis en capaciteit over IT-ontwikkeling aan de andere afdelingen en projecten.

Functieomschrijving

De digitale transformatie is bij de bibliotheek van de Erasmus Universiteit nagenoeg voltooid: 95% van de collectie wordt digitaal ingekocht, 99% van het gebruik is digitaal. Daarnaast is de bibliotheek de spil in het verzamelen, beheren en presenteren van de eigen academische output: wetenschappelijke publicaties, data sets, leermiddelen en academisch erfgoed. De uitdaging voor de komende periode is om data uit verschillende bronnen te kunnen integreren en naadloos vindbaar te maken in de werkomgeving van onze gebruikers.

De afdeling (12 fte) bestaat uit een team van metadataspecialisten, een team functioneel beheerders en een team van IT-consultants/ontwikkelaars. Het zijn ervaren professionals, die meer behoefte hebben aan richting dan aan sturing. Je begeleidt ze in hun persoonlijke ontwikkeling en je zorgt ervoor dat ze kunnen werken als een team. Als Hoofd Digital Resource Management maak je deel uit van het managementteam van de bibliotheek.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Minimaal 3 jaar relevante managementervaring
  • Visie op datamanagement, gebaseerd op kennis en ervaring met informatiemanagement
  • Je werkt gestructureerd, bij voorkeur heb je ervaring met proces- en projectmanagement methodes (Lean, Agile, Prince2)
  • Goede beheersing van Nederlands en Engels (minimum C1)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband.

We bieden een dynamische werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De startdatum van deze functie is zo spoedig mogelijk, en de functie is gevestigd in Rotterdam, bij de Universiteitsbibliotheek. De functie bedraagt 1.0 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €4.629, - en €5.943, - bruto per maand (schaal 12), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek heeft een open cultuur: samenwerking en verantwoordelijkheid nemen vinden we belangrijk. De bibliotheek is de content manager van de universiteit en helpt onderzoekers en studenten bij het creëren en verspreiden van kennis.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; IT; Beleid- en staf; Management
  • max. 40 uur per week
  • €4629—€5943 per maand
  • Universitair
  • EUR/UB/20220301

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you