Docent-promovendus Public Governance (1,0 fte)

Docent-promovendus Public Governance (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
31 mrt 1 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit REBO is plek voor een docent-promovendus Public Governance (1,0 fte). Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht (UU) zoekt een docent-promovendus met een hart voor onderwijs en een grote onderzoeksbelangstelling, in het bijzonder op het terrein van public governance.
USBO richt zich op de studie van besturen en organiseren, gericht op publieke vraagstukken en in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Als docent-promovendus ontwikkel je zowel onderwijs- als onderzoeksvaardigheden, waarmee je relevante werkervaring opdoet voor een eventuele academische carrière of voor een carrière buiten de wetenschap.

Gedurende zes jaar verricht je een promotieonderzoek (60% van de tijd) en geef je onderwijs (40%). Een gedeelte van deze tijd (10%) besteed je aan opleiding en ontwikkeling, zoals het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs en het volgen van promovendicursussen. De exacte invulling van je werktijd wordt in nauw overleg met (co-)promotoren en de onderwijscoördinatoren afgesproken. Je zult vooral vakken verzorgen in de Nederlandstalige bachelor en minor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (B&O) en bachelorscripties begeleiden.

Het nog nader te bepalen proefschriftonderwerp dient te vallen binnen de thematiek van de leerstoelgroep Public Governance. Te denken valt aan een onderwerp waarin de bestaande expertise van de groep – zoals: gedrag, politiek, bestuur & beleid, of democratische legitimiteit – wordt gecombineerd met nieuwe speerpunten in het USBO-onderzoek: digitalisering, duurzaamheid en inclusie. Voorbeelden van zulke combinaties zijn oordeels- en besluitvorming van politiek-bestuurlijke elites rond klimaatverandering, of digitalisering en sociaal beleid. We zien in je motivatiebrief graag in een of twee alinea’s terug welk onderwerp je aanspreekt en welk soort onderzoek daar volgens jou bij zou passen. Na de selectiegesprekken gaan we met de gekozen kandidaat verder in gesprek over het specifieke onderwerp.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een kandidaat met een passie voor onderzoek én een hart voor het onderwijs, die daarnaast voldoet aan het volgende: 
 • Je hebt een universitaire (research) master afgerond, of rondt deze vóór 1 september 2022 af, in de bestuurs- en organisatiewetenschap, politicologie, of een andere revelante (sociale) wetenschap.
 • Je vindt het interessant om onderwijs en onderzoek gedurende een zesjarig traject te combineren en je persoonlijk te ontwikkelen.
 • Je hebt de ambitie om vernieuwend en methodologisch gedegen onderzoek te doen en binnen zes jaar te promoveren op dat onderzoek.
 • Je hebt goede onderzoeksvaardigheden.
 • Je wil graag ervaring opdoen in het geven van onderwijs en je hierin ontwikkelen.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen en weet kennis op een enthousiasmerende manier over te brengen op studenten.
 • Je betrekt graag anderen en andere vakgebieden/disciplines bij je werk.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent bereid te starten met het traject Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), waarin je je onderwijskwaliteiten (verder) ontwikkelt.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor de duur van zes jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.846,- en maximaal € 4.490,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.


De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.


Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) is een van de departementen van de faculteit Recht, Economie en Bestuur & Organisatie (REBO). USBO-medewerkers dragen zowel bij aan de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (bachelor, (research) master, executive master), als aan het gemeenschappelijke onderzoeksprogramma ‘Co-creating public value’ en aan de ambities rond maatschappelijke impact. Er is binnen USBO veel aandacht voor onderwijskwaliteit en de opleidingen worden ook door studenten hoog gewaardeerd. Aan de bacheloropleiding is door de NVAO het bijzonder kenmerk ‘kleinschalig en intensief’ toegekend. Het departement is nauw verbonden met de strategische onderzoeksthema’s Institutions for Open Societies (IOS) en Pathways to Sustainability.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; PhD
 • Gedrag en maatschappij
 • 36—40 uur per week
 • €2846—€4490 per maand
 • Universitair
 • 1187329

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you