PhD Student / Promovendus (1,0 fte)

PhD Student / Promovendus (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
1 apr 14 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 apr 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Departement Medische en Klinische Psychologie van Tilburg University is op zoek naar een promovendus. Het project is een samenwerking tussen Tilburg University, het Amsterdam UMC en de Technische Universiteit Eindhoven.

Functieomschrijving

Project ‘’Beating cardiac arrest’’ (BECA)

 

In Nederland krijgen ieder jaar 17.000 mensen te maken met een levensbedreigende plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis. Dit heet: out-of-hospital cardiac arrest (OHCA) en is een belangrijk gezondheidsprobleem dat voorkomt bij mannen en vrouwen van alle leeftijden en met verschillende etniciteit en sociaaleconomische achtergronden. Meer dan de helft van de OHCA gevallen gebeurt zonder dat er getuigen bij aanwezig zijn. Het BECA project onderzoekt de haalbaarheid en toepassing van een polsbandhorloge dat zowel hartslagfrequentie als beweging meet, om zodoende OHCA te detecteren en automatisch alarmnummers te bellen, in situaties waar geen getuigen aanwezig zijn. Er zitten diverse psychologische en ethische aspecten aan de implementatie van een dergelijk systeem, en deze aspecten van het BECA project worden aan Tilburg University onderzocht, in nauwe samenwerking met het Amsterdam UMC en de Technische Universiteit Eindhoven. Het project is gefinancierd vanuit een samenwerking tussen de Hartstichting en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO): https://www.hartstichting.nl/nieuws/onderzoek-smartwatch-herkennen-hartstilstand

 

De werkzaamheden voor dit project houden onder andere het volgende in: organiseren van focusgroepen, dataverzameling met behulp van vragenlijsten, interviews en ambulante ‘experience sampling’ methoden, het in kaart brengen van ethische knelpunten en oplossingen, het systematisch verzamelen van de data en de analyses en rapportage van de onderzoeksgegevens. Daarbij werkt u nauw samen met een groot multidisciplinair team. 

 

Technologie om OHCA te detecteren, met behulp van een Philips ‘smart watch’ die continu kan worden gedragen en die automatisch 112-meldkamers waarschuwt, kan het leven van veel OHCA-slachtoffers redden en de levenskwaliteit van mensen met een hoog risico op een hartsilstand verbeteren. U draagt als promovendus bij aan dit belangrijke onderzoek. 

 

Functieomschrijving

Als promovendus houdt u zich bezig met:

 • Het organiseren van focusgroepen met patiënten, eerstehulpverleners (zowel gezondheidsprofessionals als vrijwilligers uit de samenleving) en naastbetrokkenen van mensen met een hoog risico op OHCA. 
 • U bent bereid ook regelmatig (fysiek) aanwezig te zijn bij het Amsterdam UMC.  
 • Het verzamelen van onderzoeksgegevens, waaronder vragenlijsten, interviews, medische achtergrondinformatie, en ambulante metingen van symptomen en stemming.
 • Het in kaart brengen van ethische aspecten van automatische detectie en interventie van OHCA.
 • Actieve participatie in multidisciplinair en gebruikers-gebonden co-design van de te ontwikkelen technologie.
 • Het analyseren van de verzamelde gegevens.
 • Het schrijven van wetenschappelijke artikelen en presenteren op (inter)nationale conferenties.

 

De aanstellingsomvang is 1,0 fte op het project. Gezien de einddatum van het project (31 maart 2025) geniet het de voorkeur dat de PhD Student z.s.m. kan starten.

 

Als deel van uw werkzaamheden participeert u in het onderzoeksprogramma van het departement Medische en Klinische Psychologie en het Center of Excellence CoRPS aan de Tilburg University. Bij het Amsterdam UMC bent u onderdeel van de afdeling Ethiek, Recht en Humaniora.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • U bent in bezit van een masterdiploma in de Sociale Wetenschappen, zoals Psychologie (medische of klinische psychologie), Gezondheidswetenschappen, Biomedische Ethiek of een research master op een gebied dat betrekking heeft op het raakvlak van gedragswetenschappen en de geneeskunde.
 • U hebt affiniteit met de onderwerpen psychologie, patiëntgebonden onderzoek, technologie en gezondheid, en onderzoeksmethodologie.
 • U bent consciëntieus, zelfstandig, proactief, ambitieus en kunt goed functioneren onder tijdsdruk.
 • U heeft zelfvertrouwen en beschikt over een zeer goed doorzettingsvermogen.
 • U bent sociaal, communicatief vaardig, relatiegericht en kan goed met anderen samenwerken.
 • U heeft een zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels.
 • U heeft aantoonbare ervaring met patiënt-gebonden onderzoek 
 • U kunt werken met data-analyse programma’s, zoals SPSS en/of R. 
 • Ervaring met kwalitatieve methoden (interviews en focusgroepen) is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Tilburg University kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket en streeft naar een goede balans tussen werk en privé. De collectieve arbeidsvoorwaarden voor Nederlandse universiteiten zijn van toepassing. 

 

Het betreft een dienstverband volgens het UFO-profiel (universitair functie ordenen) promovendus. Het betreft een dienstverband tot 31 maart 2025 met een omvang van 1,0 fte.
Het salaris bedraagt bij aanvang van het dienstverband € 2.443,- bruto per maand bij een voltijdse (1.0 fte) aanstelling. De aanstelling geldt eerst voor 12 maanden en bij goed functioneren wordt het contract verlengd.

Afdeling

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Adaptive societies, organizations, and workers, Healthy life span en Personalized prevention and care. Met een inspirerende werkomgeving daagt de faculteit haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.


Departement Medische en Klinische Psychologie
Het departement bestaat uit een groep hechte, enthousiaste onderzoekers die als drijfveer hebben om de kwaliteit van leven van mensen met psychische en/of somatische klachten verbeteren. 
Ons onderzoek richt zich voornamelijk op welke levensstijlen enerzijds en welke persoonlijkheidskenmerken anderzijds samenhangen met psychische, somatische, of psychosomatische klachten, en via welke psychologische of biologische mechanismen dit verloopt. Ook kijken wij naar hoe we die mechanismen kunnen beïnvloeden om de klachten te kunnen voorkomen (preventie), of deze in frequentie en/of intensiteit terug te dringen (behandeling).
Voor meer informatie, zie https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/schools/socialsciences/organisatie/bestuur/departementen/medische-klinische-psychologie

Specificaties

 • PhD
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week
 • 19926

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you