Hoogleraar en afdelingshoofd Klinische Genetica

Hoogleraar en afdelingshoofd Klinische Genetica

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 12 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Raad van Bestuur van het Erasmus MC zoekt een (klinisch) geneticus voor de kernleerstoel Klinische Genetica tevens afdelingshoofd van de gelijknamige afdeling in het Erasmus MC.
  • Het medische, organisatorische, financiële, onderwijs- en onderzoeksbeleid van deze afdeling valt onder uw eindverantwoording als hoogleraar en afdelingshoofd. U geeft op een stimulerende en verbindende manier integraal leiding aan deze afdeling op basis van Koers '23, het huidige strategische vijfjarenplan van het Erasmus MC.
  • U bouwt verder aan een visie op de klinische genetica. U zoekt naar de mogelijkheden tot voortdurende optimalisatie van de afdeling en bent de drijvende kracht achter nieuwe ontwikkelingen.
  • Met uw managementkwaliteiten draagt u zorg voor de personele, organisatorische en financiële aangelegenheden op de afdeling en geeft u leiding aan de sectoren binnen de afdeling en stimuleert u daarbij de samenhang tussen aandachtsgebieden en de samenwerking intern en in de regio. Kennis van nationale en internationale ontwikkelingen binnen de Klinische Genetica is daarbij essentieel.
  • U weet de innovatieve mogelijkheden uit de Convergentie met de TU Delft en de Erasmus Universiteit maximaal te benutten, en deze in te weven in de afdeling met daarbij aandacht voor macro-economische en socio-economisch effecten van innovaties. Daarnaast levert u een proactieve bijdrage aan de strategische beleidsvisie van het Erasmus MC.
  • U weet het academische diagnostische aanbod binnen de Klinische Genetica en de eraan verbonden gebieden uitstekend te profileren. Ook kunt u voorwaarden scheppen om de deskundigheid zo goed mogelijk in te zetten en om initiatieven te stimuleren die de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Als hoogleraar en afdelingshoofd beschikt u over uitstekende leidinggevende competenties en sociale vaardigheden. U bent een verbindend leider, zowel binnen als buiten de eigen afdeling, en gericht op samenwerking, met affiniteit voor een bedrijfsmatige aanpak. Dankzij uw vermogen om bruggen te bouwen en voorwaarden te scheppen, weet u de samenwerking binnen en buiten het Erasmus MC te versterken en te verdiepen. U bent een boegbeeld voor de afdeling en heeft een uitstekende nationale en internationale reputatie. Verder heeft u een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en pakt u nieuwe ontwikkelingen met beide handen aan. U heeft ervaring met het opbouwen en onderhouden van relatienetwerken. Kennis van nationale en internationale ontwikkelingen binnen de klinische genetica is belangrijk. U bent in staat om een goed netwerk te onderhouden en uit te breiden met nationale en internationale partners. Daarnaast;
  • Bent u een gepromoveerd (klinisch) geneticus en beschikt u over de ervaring om de tertiaire dienstverlening van de afdeling Klinische Genetica verder te stimuleren en uit te bouwen.
  • Heeft u ervaring met academisch onderwijs en beschouwt bijdragen aan het geven en ontwikkelen van Erasmus MC onderwijs als een essentiële taak van de afdeling.
  • Beschikt u over een goed track-record op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en bent in staat om te innoveren, gebruik makend van de technologische mogelijkheden die de Convergentie met de TU Delft en de Erasmus Universiteit aan mogelijkheden biedt. U bent in staat om de ontwikkeling van technologische innovaties te stimuleren en in te weven in de afdeling.
  • Heeft u veel aandacht voor duurzaamheid, zowel wat betreft de duurzaamheid van de gezondheidszorg, en de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers als qua impact van de gezondheidszorg op onze leefomgeving.
  • Draagt u de normen en principes op het gebied van wetenschappelijke integriteit en gedrag actief uit, middels verantwoord en effectief leiderschap, coaching en mentorschap.
  • Ondersteunt u de principes van gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit en draagt deze uit.
Het Erasmus MC streeft ernaar dat de samenstelling van haar medewerkers in de diverse functiegroepen de samenstelling van de Nederlandse bevolking goed weerspiegelt. Bij gelijke geschiktheid van kandidaten wordt hier rekening mee gehouden.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
  • Een vast dienstverband met een uitstekend marktconform salaris. Benoeming in de functie van afdelingshoofd Klinische Genetica zal gelden voor een periode van vijf jaar. Na evaluatie kan een tweede termijn van vijf jaar of langer volgen.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een ontwikkelbudget, een eindejaarsuitkering en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP waarvan het Erasmus MC 70% van de maandelijkse bijdrage betaalt.

Werkgever

Erasmus MC

Toekomstige grote innovaties op het gebied van gezondheid en zorg liggen op de terreinen waar biomedische en natuurwetenschappen, socio-economische wetenschappen, geneeskunde, technologie en big data elkaar raken. De innovaties die hieruit voortvloeien, beïnvloeden het perspectief op gezondheid en ziekte, op moleculair, cellulair, mens- én populatieniveau. Technologie wordt een steeds belangrijker en niet meer weg te denken onderdeel van alle kerntaken. Het Erasmus MC streeft ernaar het eerste technische UMC van Nederland te zijn. Daarbij heeft het Erasmus MC ook veel aandacht voor hoe deze technologie in de dagelijkse praktijk geïmplementeerd moet worden en heeft ook aandacht voor die maatschappelijke uitdagingen die niet middels technologie geadresseerd kunnen worden. Het Erasmus MC is de academische motor die nieuwe regionale, nationale en internationale samenwerkingen en netwerken vormgeeft, leidt en faciliteert, en de regio verbindt met nationale en internationale ontwikkelingen. De kracht van het Erasmus MC ligt in de nauwe verbinding tussen kliniek en faculteit.
De toonaangevende academische afdeling Klinische Genetica van het Erasmus MC bestaat uit ongeveer 300 medewerkers. De kernactiviteiten van de afdeling zijn erfelijkheidsvoorlichting (genetische counseling), diagnostisch genetisch onderzoek, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

De sectie counseling verzorgt jaarlijks meer dan 9000 genetische counselingen vanuit het Erasmus MC en vijf andere ziekenhuizen in de regio. De afdeling werkt voor zowel diagnostiek als onderzoek nauw samen met andere specialisten in ruim 25 multidisciplinaire overleggen binnen het Erasmus MC en daarbuiten in patiënt- en onderzoekgeoriënteerde samenwerkingsverbanden zoals ENCORE (Erfelijke Neuro-Cognitieve Ontwikkelingsstoornissen Rotterdam, Erasmus MC) en het landelijk NIPT Consortium. Het Erasmus MC heeft een sterk 3e en 4e lijns profiel met veel hoog complexe patiënten die verwezen worden uit algemene ziekenhuizen en soms ook uit andere UMC's. De afgelopen vijf jaar is het aantal genetische counselingen gegroeid met gemiddeld 8% per jaar.

De sectie laboratoriumdiagnostiek is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de klinisch genetische diagnostiek aanvragen. Het laboratorium is ISO15189 geaccrediteerd. Als bijna de enige van de klinisch genetische laboratoria in Nederland zijn alle disciplines van genetische diagnostiek vertegenwoordigd, van diagnostiek op DNA niveau (Sanger sequencing, fragment analyse, Next Generation Sequencing, karyotypering, CNV analyse) tot en met de enzym- en metabolietdiagnostiek.
De sectie onderzoek bestaat uit een 10-tal onderzoeksgroepen (ca. 60 Fte, 18 principal investigators en 10 postdocs) die voornamelijk de pathofysiologie onderzoeken die veroorzaakt wordt door mutaties. Het zwaartepunt ligt op de neurogenetica (migratie stoornissen, ontwikkelingsstoornissen, ziekte van Parkinson, epilepsie, glia disfunctie).
Voor de research wordt gebruik gemaakt van een aantal uitstekende core faciliteiten (CoFa's) van het Erasmus MC, zoals de Genomics en Proteomics CoFa's voor DNA, RNA en proteoom analyse, het Optical Imaging Center (OIC) voor microscopie, het Erasmus Dierexperimenteel Centrum (EDC) voor proefdierfaciliteiten (zebravis, muis) en de iPSC CoFA voor iPSC generatie en differentiatie.

De afdeling Klinische Genetica draagt bij aan diverse opleidingen binnen en buiten het Erasmus MC. De opleiding geneeskunde (bachelor en master), is daarvan de belangrijkste. De research master Genomics in Society, zal in 2023 van start gaan.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • Gezondheid
  • max. 40 uur per week
  • €1026—€1276 per maand
  • HBO
  • 19.24.22.RvB-P954932-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you