Docent Academische Vaardigheden BMW / Biologie

Docent Academische Vaardigheden BMW / Biologie

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 31 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Houd jij van:

 • het geven van kleinschalige werkgroepen;
 • het individueel begeleiden van eerstejaars studenten;
 • studentgecentreerd en interactief onderwijs?

Dan is de functie van docent Academische Vaardigheden BMW of Biologie bij de FNWI van de Universiteit van Amsterdam jou op het lijf geschreven. Wij zijn op zoek naar twee breed inzetbare professionals om de teams BMW of Biologie te komen ondersteunen. 

Wat ga je doen

Als docent zul je voornamelijk bijdragen aan het Academische Vaardigheden-onderwijs binnen het expertiseteam 'Academische Vaardigheden en Studentgecentreerd Onderwijs Biomedische Wetenschappen' of het team 'Academische Vaardigheden Biologie'. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is de vormgeving, voorbereiding en begeleiding van de eerstejaars werkgroepen Academische Vaardigheden. Ook zul je door studenten gemaakte opdrachten van feedback voorzien en beoordelen middels daarvoor ontwikkelde rubrics. Met je passie voor de academie en medische wetenschappen zul je bijdragen aan de ontwikkeling en begeleiding van onze jonge professionals vanuit je rol als mentor, waarbij je studenten individueel zal begeleiden. De meer specifieke takenpakketten zullen op basis van je expertisegebied in combinatie met die van andere docenten worden samengesteld. Het expertiseteam van BMW bestaat uit acht enthousiaste docenten onder leiding van de teamleider, Ricardo Paap. Het team Academische Vaardigheden van Biologie bestaat naast de teamleider, Hanneke de Leeuw, uit drie andere docenten. Binnen de docententeams wordt intensief samengewerkt. Wij zoeken daarom teamspelers die zich thuis voelen in een dynamische werkomgeving.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat neem je mee

Als Academische Vaardighedendocent heb je affiniteit met zowel wetenschap als onderwijs. We zoeken kandidaten die zelf over goede academische vaardigheden beschikken, in zowel het Nederlands als het Engels. De voertaal van de opleidingen en de opdrachten in jaar 1 is Nederlands.

Daarnaast zoeken we docenten met het vermogen om zich te verplaatsen in het perspectief van de student en in diens belang te handelen. Ook is het van belang dat je beschikt over goede organisatorische- en planningsvaardigheden. Je kan daarbij zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Verder heb je:

 • een afgeronde academische opleiding in de Biomedische Wetenschappen of Biologie (MSc) of een aanverwante studierichting;
 • brede kennis van de Biomedische Wetenschappen en/of Biologie en de relevante onderzoeksmethoden en technieken binnen het vakgebied;
 • affiniteit en/of ervaring met interactieve vormen van onderwijs en het begeleiden van studenten in de bachelorfase;
 • (eventueel) ervaring met het ontwikkelen van onderwijs en introduceren van onderwijsvernieuwingen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

Wat bieden we jou

Een tijdelijk dienstverband van vier jaar (met een proeftijd van 2 maanden) voor 24-32 uur per week (bij voorkeur met ingang van 22 augustus 2022).

De FNWI biedt jou een vierjarig contract aan, met binnen het contract 0,1fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het Docent Ontwikkel Programma (DOP). Het DOP heeft als doel je arbeidsmarktpositie (inzetbaarheid en kansen) na het tijdelijke dienstverband te optimaliseren. Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen en krijg je onder meer de mogelijkheid de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) te halen. Samen met je leidinggevende stel je een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) op waarin je de precieze invulling van het voor jou op maat gemaakte programma vastlegt.

Let op! Het is niet mogelijk dit contract aan te bieden aan kandidaten die op dit moment, of in de afgelopen 6 maanden, een dienstverband hebben/hadden bij de Universiteit van Amsterdam. Je  eventuele sollicitatie zal dan ook om die reden niet in behandeling worden genomen.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.846 tot €4.490 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.600 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het College of Life Sciences (CoLS) is één van de zeven onderwijsinstituten van de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) en is verantwoordelijk voor de bacheloropleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie waar momenteel zo’n 1200 studenten ingeschreven staan. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten en onderzoekers werkzaam binnen het CoLS zelf en in verschillende onderzoeksinstituten waaronder het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS), het Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics (IBED) en het van ’t Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS).

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Natuurwetenschappen
 • 24—32 uur per week
 • €2846—€4490 per maand
 • Universitair
 • 22-8878

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you