(Junior) Docenten Psychologie (0,4-0,8 fte)

(Junior) Docenten Psychologie (0,4-0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 mei 26 mei Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De nieuwe docenten zullen ingezet worden voor het begeleiden van studenten in de ALC’s in de eerste twee jaren van de Engelstalige en Nederlandstalige Bachelor, die gericht zijn op het aanleren van academische en professionele vaardigheden. Dit takenpakket kan uitgebreid worden m

Functieomschrijving

De nieuwe docenten zullen ingezet worden voor het begeleiden van studenten in de ALC’s in de eerste twee jaren van de Engelstalige en Nederlandstalige Bachelor, die gericht zijn op het aanleren van academische en professionele vaardigheden. Dit takenpakket kan uitgebreid worden met coördinerende taken in de ALC’s of het ondersteunen van vaste staf in andere onderdelen van het Bachelorprogramma. Afhankelijk van kennis en ervaring behoort het begeleiden van Bachelortheses en enkele Mastertheses tot de mogelijkheden.
Voor docenten met een PhD kan de aanstelling onder voorwaarden voor 10% uit onderzoek bestaan.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

• in het bezit van een relevante Master of een PhD (Psychologie of aanverwante wetenschappen)
• kennis van en inzicht in het onderwijsprogramma van de opleiding Psychologie
• aantoonbare ervaring met het geven van kleinschalig onderwijs is een pre
• goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Nederlands en in het Engels
• communicatief, sociaal vaardig en enthousiast
• vertrouwd met het doen van onderzoek om studenten op Bachelor niveau goed te kunnen begeleiden
• vaardig in het geven van schriftelijke en mondeling feedback op Nederlandstalig en Engelstalig academisch schrijven
• (klinische) praktijkervaring wordt op prijs gesteld
• in bezit van Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bereidheid om dit te halen
• beschikbaar vanaf 1 augustus 2022.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 36 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor de Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.846,- tot maximaal € 4.490,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een tijdelijke aanstelling van in principe 3 jaar afhankelijk van de mogelijkheden die de cao biedt voor tijdelijke contracten.

Voor deze positie is 2,2 fte beschikbaar. Afhankelijk van de wensen van geschikte kandidaten, kan dit worden ingezet in van 0,4 fte tot 0,8 fte. We vragen je in je brief aan te geven waar je voorkeur naar uitgaat.

De junior docent wordt, met inachtneming van de cao bepalingen, een langer durend eenmalig dienstverband aangeboden van maximaal drie jaar, waarbij tijd wordt ingeruimd voor scholing. Met de junior docent wordt een opleidings- en begeleidingsplan opgesteld, waarin wordt opgenomen: verder ontwikkelen van academische vaardigheden, didactische vaardigheden (behalen van de basis kwalificatie onderwijs -BKO-), en eventuele persoonlijke- en loopbaanontwikkeling. Van de junior docent wordt gevraagd naast reguliere onderwijstaken ook een bijdrage te leveren aan onderwijsinnovaties en aan te sluiten bij het (onderwijsgebonden) onderzoek op de afdeling. Inschaling en eventuele bevordering naar een hoger functieniveau vinden plaats conform het systeem van functieordering (UFO).

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen
De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze opgelost of voorkomen kunnen worden.

Afdeling Psychologie
De afdeling Psychologie (http://www.rug.nl/psy/index) verzorgt Bachelor en Master onderwijs voor ca. 2500 studenten. Zowel de Bachelor of Science als de Master of Science kunnen gevolgd worden in het Nederlands of Engels. Specialisaties zijn o.a. Sociale Psychologie, Organisatie Psychologie, Klinische Psychologie, Experimentele Psychologie, Ontwikkelingspsychologie en Klinische Neuropsychologie.

Onderwijseenheid psychologie
De docenten in de Onderwijseenheid psychologie zijn verantwoordelijk voor veel kleinschalig onderwijs in het verplichte deel van de bachelor. Dit onderwijs wordt uitgevoerd in diverse Academische Learning Communities (ALC’s) waarin docenten, onderzoekers, PhD-studenten, student-assistenten en studenten van elkaar en met elkaar leren. Momenteel bestaat de Onderwijseenheid uit ongeveer 30 mensen (met aanstellingen tussen 0,2 en 1,0) waarvan een deel het onderwijs combineert met (PhD-)onderzoek of (externe) professionele werkzaamheden. Een deel van de formatie is gereserveerd voor junior docenten met onderwijsambities.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 30 uur per week
  • max. €4490 per maand
  • Universitair
  • 222337-40

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you