Hogeschool Leiden zoekt: 2 docenten met leidinggevende taken (0,8 fte) voor de opleiding Communicatie

Hogeschool Leiden zoekt: 2 docenten met leidinggevende taken (0,8 fte) voor de opleiding Communicatie

Geplaatst Deadline Locatie
20 mei 30 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het team van de opleiding Communicatie bestaat uit 35 docenten en medewerkers. We gaan het bestaande team splitsen, daarom zoeken wij met ingang van de start van het komende studiejaar 2022-2023 twee collega’s die naast het docentschap ook als teamleider aan de slag willen.

Functieomschrijving

Als teamleider, een uitdagende nieuwe functie, geef je leiding aan het team onderbouw of bovenbouw. Je bent samen met je collega- teamleider verantwoordelijk voor het organiseren van het beste onderwijs voor onze studenten binnen jouw team van veelzijdige collega’s, waarbij de opleidingsmanager eindverantwoordelijk is.

Kun jij als coachend leider jouw team faciliteren en ondersteunen bij transities? Weet jij het overzicht te houden? Kun je organiseren, structuur en samenhang aanbrengen én heb je oog voor de talenten en optimale inzetbaarheid van elke collega in je team? Dan gaan we graag met je in gesprek!

De taken

De concrete taken van het teamleiderschap (0,5 fte) zijn:

 • Aansturen van het team en voeren van taakverdelings-, functionerings- en ontwikkelgesprekken. Hierbij werk je aan het principe van een zelf-organiserend team.
 • Samenhang, efficiëntie en effectiviteit in transitie creëren op persoonlijk-, inhoudelijk en procesmatig vlak. Bijvoorbeeld bijdragen leveren aan een efficiënte, kwalitatieve overlegstructuur en besluitvormingsproces.
 • Bijdragen leveren aan het creëren van een optimaal leerklimaat en goede samenwerking binnen het team (feedback – en aanspreekcultuur, meekijken met elkaar in lessen etc.)
 • Organiseren, faciliteren, monitoren en evalueren van het onderwijsprogramma in samenwerking met het team en de ondersteunende diensten.
 • Overleg voeren binnen en buiten de hogeschool (inclusief contacten onderhouden met het werkveld).

De concrete taken van het docentschap (0,3 fte) zijn:

 • Voorbereiden en verzorgen van onderwijs (vakgebied: communicatie) en beoordelen van opdrachten, toetsen en verslagen.
 • Begeleiden en coachen van studenten in verschillende leersituaties (vaardigheden, projecten, colleges, studieloopbaanbegeleiding en afstudeeronderzoek).
 • Onderwijs- en productontwikkeling.
 • Trekker van ontwikkel- en verbetertrajecten, op korte en langere termijn.
 • Coachen en adviseren van je collega’s bij de pedagogische/didactische aanpak.
 • Continu werken aan je eigen ontwikkeling/professionalisering.

Specificaties

Hogeschool Leiden

Functie-eisen

Functie-eisen

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met leiding geven in het onderwijs en het coachen van professionals in veranderingen.
 • Je weet op meerdere niveaus verbinding te leggen en bent organisatiesensitief.
 • Je hebt kennis van het vak communicatie.
 • Je bent communicatief vaardig, positief ingesteld en je kunt goed luisteren.
 • Je hebt ervaring met het plannen en organiseren van onderwijs.
 • Je hebt een lesbevoegdheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een dienstverband voor bepaalde tijd (jaarcontract) met mogelijkheid tot verlenging.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband van 0,8 fte voor bepaalde tijd (jaarcontract) met mogelijkheid tot verlenging. De datum van indiensttreding bij voorkeur per 15 augustus aanstaande.

De cao-hbo is van toepassing. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 4.534,43 en maximaal € 5.831,60 (schaal 12) (met ingang van 1 juni 2022 wordt het salaris met 4% verhoogd) bij een fulltime dienstverband.

De cao heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ruime verlofregeling en een gunstige pensioenregeling.

De hogeschool biedt een goed bereikbare werkplek in een dynamische omgeving met ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden voor verdere professionalisering.

Werkgever

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectorale hogeschool in het hart van de Randstad.
De hogeschool heeft ongeveer 13.000 studenten en 1.400 medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor de studenten worden opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk.

Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal.

Afdeling

Faculteit Management & Bedrijf (M&B)

De faculteit

De opleiding Communicatie maakt deel uit van de faculteit Management & Bedrijf (M&B). Hiertoe behoren ook de voltijdsopleidingen Human Resource Management, Commerciële Economie, Communicatie, HBO-Rechten, Sociaal-Juridische Dienstverlening, de deeltijdopleiding Human Resource Management en de duale opleiding Management in de Zorg. De faculteit heeft ongeveer 3500 studenten en 270 medewerkers. In het kenniscentrum Duurzaam organiseren zijn vijf lectoraten van de faculteit verenigd.

De opleiding

De opleiding Communicatie leidt studenten op tot professionals die organisaties versterken met gepaste inzet van communicatie. Het curriculum met actuele inhoud, moderne onderwijsvormen en intensieve samenwerking met het werkveld kent drie speerpunten: taalvaardigheid, ondernemerschap en pr. De opleiding communicatie is een kleinschalige opleiding met aandacht voor het individu en persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wij sporen onze studenten voortdurend aan het beste uit zichzelf te halen met onderwijs en begeleiding die activeren, uitdagen en meer opleveren dan alleen mooie cijfers.

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
 • max. 32 uur per week
 • €4534—€5832 per maand
 • Universitair
 • AT313008

Werkgever

Locatie

Zernikedreef 11, 2333 CK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you