Junior onderzoeker biomechanisch onderzoek (1.0 fte of 0.5 fte)

Junior onderzoeker biomechanisch onderzoek (1.0 fte of 0.5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 1 jul Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Onderzoek met de TU Delft en het Nederlands Forensisch Instituut hoe mensen van gebouwen afvallen.

Functieomschrijving

TU Delft afdeling BioMechanical Engineering zoekt een (junior) onderzoeker die direct na de zomervakantie kan starten met biomechanisch onderzoek aan mensen die van grote hoogtes vallen. Dit alles in nauwe samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Bij gewelds- of valincidenten is het van groot belang voor de forensische opsporing om snel te reconstrueren wat er gebeurd is op een plaats delict. Voorbeelden van vragen die hierbij beantwoord moeten worden, zijn:

  • is het slachtoffer vanaf het balkon naar beneden gevallen of geduwd?
  • is de persoon echt van de trap gevallen of juist daar neergelegd om het op een ongeluk te laten lijken?

In het door het NFI gelanceerde project Icarus onderzoeken TU Delft en NFI de mogelijkheid om een computationeel biomechanisch model van het menselijk lichaam te gebruiken voor het evalueren van scenario’s op een plaats delict. Uiteindelijk doel van het project is om door vergelijking van de resultaten van modelsimulaties met de op de plaats delict aangetroffen situatie gebeurtenissen te reconstrueren en waarschijnlijkheidsuitspraken te doen over wat er kan hebben voorgevallen. Daarnaast willen we nagaan of visualisaties van gesimuleerde vallen inzicht kunnen geven in de aannemelijkheid van verschillende scenario’s, gegeven de bevindingen van het forensisch onderzoek.

Een belangrijke stap in het project is validatie van het nu gebruikte computermodel voor forensisch relevante bewegingen zoals vallen, springen en geduwd worden. Hiervoor zijn al experimentele kinematische en kinetische data van gezonde proefpersonen verzameld en wordt op dit moment validatieonderzoek uitgevoerd. Afhankelijk van de uitkomst van dit onderzoek ga je aan een of meerdere van de hieronder beschreven vervolgstappen in het Icarus project werken. Doel hierbij is om uiteindelijk te komen tot een product dat in zaakonderzoek kan worden ingezet.

Wat ga je doen?

  • Je werkt verder aan een gedegen validatie van het mensmodel voor forensische relevante bewegingen zoals vallen, springen en geduwd worden. Indien nodig, ontwikkel je het model verder door.
  • Je werkt aan virtualisatiemethodiek voor de plaats delict.
  • Je ontwikkelt een framework voor het uitvoeren van Monte Carlo simulaties en geautomatiseerde nabewerking van simulatiedata.
  • Je evalueert de bewijswaarde van sporen uit (mock) cases voor verschillende scenario’s, gegeven de bevindingen uit simulatieonderzoek.

Je werkt samen met onderzoekers van de groep Innovations for Justice & Safety, het NeuroMuscular Control Lab en van het NFI. Indien nodig voor verdere validatiestudies of verbetering van het model, staan onze bewegingslabs en geavanceerde motion tracking apparatuur tot je beschikking.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een master op het gebied van biomechanica (bijvoorbeeld Human Movement Sciences, Biomechanical Engineering, Biomedical Engineering of Biomedical Technology)
  • Je hebt aantoonbare ervaring met biomechanische modellering en het gebruik van simulatiesoftware zoals Madymo, Opensim of vergelijkbare producten.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met een scripting taal (bijvoorbeeld Python, Perl, Matlab of gelijkwaardig)
  • Je weet jezelf een nieuw onderwerp in korte tijd eigen te maken en weet snel tot de kern van de problematiek door te dringen.
  • Je rapporteert helder en effectief over je onderzoeksbevindingen in woord en schrift, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Een academische promotie op een relevant onderwerp of ervaring met forensisch onderzoek is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

  • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 6 maanden (1 fte) of 12 maanden (0.5 fte). Kandidaten kunnen in hun motivatiebrief aangeven waar hun voorkeur naar uitgaat.
  • Een salaris volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
  • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
  • Korting bij zorgverzekeraars.
  • Een flexibele werkweek.
  • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur), bij een parttime dienstverband van 0.5 fte naar rato. Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
  • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
  • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
  • Aandacht voor gezond en energiek werken met het Health Coach Program.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact! 

Afdeling

Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen

De faculteit 3mE verricht baanbrekend onderzoek dat leidt tot uitdagende toepassingen en nieuwe fundamentele inzichten op het gebied van werktuigbouwkunde. Van grootschalige energieopslag, medische instrumenten, regeltechniek en robotica, tot slimme materialen, structuren op nanoschaal en autonoom varende schepen. De basis en resultaten van dit onderzoek vinden hun weerslag in uitstekend en modern onderwijs dat studenten opleidt tot maatschappelijk betrokken en verantwoordelijke ingenieurs en onderzoekers. De faculteit 3mE is een dynamische en innovatieve faculteit met een internationale scope en high-tech lab-faciliteiten. Onderzoek en onderwijs richten zich op ontwerp, productie, toepassing en verbetering van producten, materialen, processen en mechanische apparaten en dragen zo bij aan de ontwikkeling en groei van een duurzame samenleving en aan welvaart en welzijn.

Klik hier om naar de website van faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen te gaan.

Specificaties

  • Postdoc
  • Techniek
  • €2846—€4490 per maand
  • Universitair
  • TUD02323

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you