Arts Promovendus voor onderzoek naar de epidemieën van de 21e eeuw: hartfalen en atriumfibrilleren

Arts Promovendus voor onderzoek naar de epidemieën van de 21e eeuw: hartfalen en atriumfibrilleren

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 29 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Hartfalen (HF) en atriumfibrilleren (AF) hebben in de afgelopen tien jaar zich gemanifesteerd als nieuwe cardiovasculaire epidemieën. De vergrijzing van de bevolking gaat gepaard met een enorme toename van HF- en AF-patiënten. Dit project richt zich op deze 2 epidemieën van de 21e eeuw. Als arts-promovendus binnen dit project analyseer je gegevens gericht op invloeden van cardiovasculaire risicofactoren, zoals bloeddruk, lipiden, roken, diabetes en insulineresistentie op HF en AF en het verband tussen de 2 aandoeningen. Tevens onderzoek je mogelijke onderliggende mechanismen, zoals genetische en metabole veranderingen.

Dit project is ingebed in de ERGO (Erasmus Rotterdam Gezondheid Onderzoek) studie, een uniek langlopend Rotterdams bevolkingsonderzoek dat gestart is in 1990 en momenteel meer dan 18.000 mensen van 40 jaar en ouder volgt.

Als arts promovendus zal je voor dit onderzoeksproject biologische en gezondheidsgegevens van de ERGO studie gebruiken. De dataverzameling in de ERGO studie omvat longitudinale data, verzameld op basis van vragenlijsten, uitgebreide metingen in het ERGO-onderzoekscentrum en geavanceerde moleculaire en beeldvormende data. Je neemt deel aan de ERGO datacollectie, data analyseren en peer-reviewed internationale publicaties schrijven die zullen resulteren in een proefschrift. Je participeert ook in nieuwe gegevensverzameling van het ERGO onderzoek en onderhoudt internationale samenwerkingsverbanden. Tijdens de promotie krijgt je als arts promovendus de mogelijkheid een MSc-opleiding (Genetische) Epidemiologie aan het Netherlands Institute for Health Sciences (NIHES) te volgen.

Je wordt begeleid door Dr. Maryam Kavousi, universitair hoofddocent en hoofdonderzoeker voor cardiometabole epidemiologie.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Als arts promovendus beschik je, naast vakkennis, over analytisch denkvermogen. Je bent in staat zelfstandig te werken en initiatieven te ontplooien. Je hebt een bovengemiddelde computervaardigheid. Relevante onderzoekservaring en programmeerkennis in R is een pre. Daarnaast heb je:
 • een afgeronde universitaire biomedische opleiding/ geneeskunde opleiding met interesse voor cardiovasculair onderzoek.
 • bij voorkeur epidemiologische onderzoekservaring.
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar met de intentie tot uitbreiding tot 3 jaar bij bewezen bekwaamheid.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.707,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken

Werkgever

Erasmus MC

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en vooroplopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

Je wordt aangesteld op de afdeling Epidemiologie en zal werken binnen de onderzoekslijn Cardiometabole Epidemiologie. Voor dit project wordt er gebruik gemaakt van data van het ERGO-onderzoek. Meer informatie over deze studie vind je op de website van het ERGO-onderzoek.

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €2986—€4707 per maand
 • Universitair
 • 09.02.22.TG-P980964-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you