Junior docent Strafrecht (0,8 FTE)

Junior docent Strafrecht (0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
14 jun morgen Utrecht
Bij de Faculteit REBO van de Universiteit Utrecht is plek voor een Junior docent Strafrecht. Interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Je draagt bij aan het voorbereiden en verzorgen van onderwijs op het terrein van het straf(proces)recht in onze bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. Je gaat werken bij het Willem Pompe Instituut voor strafrechtswetenschappen. De afdeling verzorgt onder andere de volgende bachelor vakken: Strafprocesrecht, Materieel Strafrecht en Inleiding strafrecht. Afhankelijk van je expertise kun je ook worden ingezet voor meer specialistische vakken of voor vakken op andere rechtsgebieden. Het verzorgen van werkgroepen is een belangrijk onderdeel van jouw takenpakket. Daarnaast verwachten wij van jou dat je overige onderwijs-gerelateerde taken vervult, zoals bijvoorbeeld het begeleiden van afstudeerwerk van studenten en het reviseren en aanvullen van onderwijsmateriaal. Je draagt zorg voor kwalitatief goed onderwijs conform de daarvoor geldende universitaire en departementale richtlijnen. Het Willem Pompe Instituut neemt verder deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma’s en in tweede en derde geldstroomprojecten. Hierbij wordt een multidimensionale aanpak gehanteerd. Het straf(proces)rechtelijk onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van de departementale onderzoekszwaartepunten Aansprakelijkheid & Verantwoordelijkheid (UCALL), Regulering & Handhaving (RENFORCE) of Rechtsstaat & Rechtspleging (Montaigne Centrum). Bekijk het overzicht van het strafrechtelijk onderwijs.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor deze functie zijn een masterdiploma en kennis van (onderdelen) van het Strafrecht vereist. Bij voorkeur heb je een master strafrecht afgerond. 
Meer in het bijzonder voldoe je aan het volgende:
 • Je bent breed inzetbaar in het onderwijs in de Bachelorfase en weet je kennis op een enthousiaste manier over te brengen.
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor het geven van universitair onderwijs. Ervaring in het geven van juridisch (strafrechtelijk) onderwijs strekt tot aanbeveling.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen. Je weet je kennis op een enthousiaste manier over te brengen op je studenten.
 • Je betrekt graag anderen, en andere vakgebieden/disciplines, bij je werk.
 • Je hebt organisatorische vaardigheden.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent bereid te starten met het traject 'Basiskwalificatie Onderwijs', waardoor je jouw onderwijskwaliteiten (verder) ontwikkelt. Als je reeds over deze kwalificatie beschikt is dat een pre.
 • Je bent flexibel met betrekking tot werktijden: het onderwijs wordt verzorgd op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 19.00 uur. Tentamens worden soms in de avonduren afgenomen. Bij een 0,8 fte-functie is het uitgangspunt vier dagen werken per week; de dag dat je niet werkt kan variabel zijn. In verband met pieken in het onderwijs kan verwacht worden dat je in bepaalde weken ‘full time’ werkt, welke tijd dan later gecompenseerd kan worden. Aanwezigheid bij onderwijsvergaderingen is vereist.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband van 0,8 fte voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren behoort verlenging tot de mogelijkheden.
Het salaris bedraagt minimaal € 2.969,- en maximaal € 4.670,- (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband.
Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Binnen je werktijd bestaat ruimte voor het werken aan je eigen ontwikkeling, bijvoorbeeld doordat je tijd krijgt voor het volgen van het traject 'Basiskwalificatie Onderwijs’.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 
De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.
De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie is één van de faculteiten binnen de Universiteit Utrecht. Het departement Rechtsgeleerdheid maakt hier onderdeel van uit. 

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van het recht en de verbanden daartussen: Privaatrecht, Strafrecht, Staats- en Bestuursrecht en Rechtstheorie alsmede Internationaal en Europees recht. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Johannes Bijlsma (UHD), via j.bijlsma@uu.nl.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 28—32 uur per week
 • €2969—€4670 per maand
 • Universitair
 • 1191950

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Newtonlaan 201, 3584 BH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop. De sollicitatiegesprekken zullen worden gepland in week 27.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop. De sollicitatiegesprekken zullen worden gepland in week 27.

Solliciteer uiterlijk op 1 jul. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).