Research Manager & Project Developer

Research Manager & Project Developer

Geplaatst Deadline Locatie
14 jun 1 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het lectoraat Civic Interaction Design aan de Hogeschool van Amsterdam zoekt een Research Manager & Project Developer.

Functieomschrijving

Functie 

Als research manager en project developer binnen het lectoraat Civic Interaction Design speel je een centrale rol in de organisatie van het onderzoek in het lectoraat en in de ontwikkeling van nieuwe onderzoeksprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het project management van de verschillende onderzoeksprojecten, en stuurt daarin onderzoekers aan op operationeel niveau, je bewaakt deadlines en budgetten en zorgt voor benodigde rapportages naar subsidieverstrekkers. De inhoudelijke aansturing van de projecten ligt bij de lector of senior onderzoekers, en je werkt nauw met hen samen in het opzetten van de planning van de projecten.  

Daarnaast speel je een centrale rol in het ontwikkelen van nieuwe projecten. Je overziet het aanvraagproces en bijbehorende deadlines, betrekt partners bij het project betrekt en stelt de begroting op.  

Tot slot ben je betrokken bij het ontwikkelen van de strategische en operationele lijnen binnen het lectoraat en werk je op het niveau van het kenniscentrum nauw samen met andere lectoraten en de Centers of Expertise voor het ontwikkelen van een strategisch onderzoeksbeleid op het gebied van research data management, het mee-ontwikkelen van kwaliteitsindicatoren voor praktijkgericht onderzoek en de verbinding tussen onderwijs en onderzoek. In al deze taken werk je nauw samen met de docent-onderzoekers, de opleidingen van de HvA, ondersteunde diensten en externe partners die actief zijn binnen het lectoraat.  

Rol en taken 

 • Projectmanagement: operationele en organisatorische zaken rondom het lectoraat en de verschillende onderzoeksprojecten zoals financiën, planning, en coördinatie waarborgen.  

 • Bewaken van kosten, kwaliteit, tijd, organisatie en communicatie aspecten binnen complexe, meerjarige projecten.  

 • Strategisch sparringpartner voor de lector en docent/onderzoekers met een eigen visie voor praktijkgericht onderzoek.  

 • Verantwoording afleggen en (tussentijds) rapporteren naar zowel nationale als Europese subsidiegevers 

 • Bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe onderzoeksvoorstellen, met name op het gebied van partner management en het uitwerken van financiële en operationele kaders. 

 • Inrichten van de projectorganisatie, en aansturing van interne projectmedewerkers en/of derde partijen.  

 • Op het niveau van het Kenniscentrum: bijdragen aan beleidsontwikkeling en -operationalisering op het gebied van praktijkgericht onderzoek, bijvoorbeeld rond kwaliteitsindicatoren en research data management. 

 

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Profiel 

Met jouw inspirerende manier van werken bouw je effectieve en duurzame samenwerkingsrelaties op met de medewerkers van het lectoraat en het kenniscentrum, de opleidingen van de HvA en de externe partners van het lectoraat Civic Interaction Design. Daarbij ben je bekend met (toegepast) onderzoek en toon je hierin verbindend leiderschap. Daarnaast heb je een drive om nieuwe projecten te initiëren en heb je hierbij een zakelijke insteek. Je begrijpt wat er nodig is om een lectoraat draaiend te houden zodat docent/onderzoekers zich kunnen richten op de inhoud van het onderzoek. Onze ideale kandidaat: 

 • Heeft ten minste een voltooide MA-opleiding of gelijkwaardige ervaring, en affiniteit met de thema’s van het lectoraat. 
 • Heeft bewezen ervaring en affiniteit met het managen van projecten in een onderzoeksomgeving. Kennis van / ervaring met procedures op het gebied van HBO-onderzoek is een pre. 
 • Heeft aantoonbare ervaring en affiniteit met het opzetten en aanvragen van nieuwe subsidievoorstellen en het maken van begrotingen, ook met internationale projecten. 
 • Is stressbestendig en kan snel schakelen tussen verschillende processen.  
 • Is in staat om uit verbindend leiderschap richting te geven aan projecten.  
 • Weet een goede balans te vinden tussen de operationele en inhoudelijke aspecten van een onderzoek.  
 • Is een netwerker die in staat is om het lectoraat extern en intern te vertegenwoordigen.  
 • Heeft affiniteit met inhoud maar vooral een drive om een project te operationaliseren en te structureren.  
 • Spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met de mogelijkheid op verlenging bij goed functioneren.

Wij bieden 

Een interessante baan in een stimulerende onderzoekomgeving. De HvA doet baanbrekend en innovatief onderzoek in samenwerking met vooraanstaande partners en werkt aan de ontwikkeling van innovatieve, duurzaamheid bevorderende modellen, tools en kennis. 

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie Projectmanager 3 en wordt beloond in loonschaal 12 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 6.064,86 bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor 1 jaar met de mogelijkheid op verlenging bij goed functioneren. 

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de Hogeschool uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden die gericht zijn op nieuwe technische ontwikkeling en voortdurende professionalisering. 

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Talent als basis, diversiteit als kracht 

De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.  

Afdeling

lectoraat Civic Interaction Design (Civic IxD)

Je komt te werken binnen het lectoraat Civic Interaction Design (Civic IxD) aan de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie aan de Hogeschool van Amsterdam. Het lectoraat maakt deel uit van het kenniscentrum van de faculteit waarin zeven lectoraten samenwerken aan onderzoeksopgaven gericht op de maatschappelijke implicaties van digitale technologieën en media. Daarbij wordt ook nauw samengewerkt met de opleidingen van de faculteit zoals de Master Digital Design en opleidingen Communication and Multimedia Design (CMD), HBO-ICT en Creative Business, en de HvA-brede Centers of Expertise op het gebied van Creative Innovation, Artifical Intelligence, Urban Technology en Urban Governance & Social Innovation. 

Het lectoraat Civic IxD doet praktijkgericht onderzoek naar de maatschappelijke implicaties van nieuwe technologieën, en verkent onder meer de rol van digitale media in de publieke ruimte, platformisering vanuit een perspectief van publieke waarden, en het ontwerp van nieuwe mediatechnologieën zoals Virtual Reality en Distributed Ledger Technologies. Zie www.civicixd.nl voor een overzicht van onze recente projecten.  

In onze praktijkgerichte onderzoeksprojecten verkennen onderzoekers samen met uiteenlopende partijen (MKB-bedrijven, gemeentes, culturele instellingen) actuele ontwikkelingen in de samenleving en op het gebied van technologische ontwikkelingen die relevant zijn voor de beroepspraktijk. Onderzoekers leveren bijdragen aan wetenschappelijke discussies, en leveren ook resultaten op die relevant zijn voor de beroepspraktijk, zoals prototypes, design-guildelines, en white papers. Het lectoraat bestaat uit 5-10 docent-onderzoekers en wordt geleid door een lector die verantwoordelijk is voor de resultaten en de inhoudelijke koers. 

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management; Financiën; Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij; Techniek; Taal en cultuur
 • max. 32 uur per week
 • max. €6065 per maand
 • Universitair
 • PA314038

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rhijnspoorplein 1, 1091 GC, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you