Technicus Physical Characterization of Materials

Technicus Physical Characterization of Materials

Geplaatst Deadline Locatie
27 jun 15 aug Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In het Aerospace Structures and Materials Lab wordt materiaalfysich onderzoek gedaan aan nieuwe materialen voor een duurzame luchtvaart, zoals sterk en lichtgewicht, functionele en biobased materialen en coatings. Ben jij een proactieve en nieuwsgierige technicus met ervaring in complexe karakterisatie technieken? We zoeken iemand die graag in gesprek gaat met onze wetenschappers en zich verdiept in de mogelijkheden van onze apparatuur om de best mogelijke data te genereren. Daarnaast regel je praktische zaken in het lab, zoals een optimale inrichting van de ruimte, reservering van apparatuur, het wegwijs maken van studenten en het plannen van onderhoud. Je mengt je in wetenschappelijke discussies met onze wetenschappers en je schakelt met het hoofd van het lab en je zeven collega technici. De technieken die we in het lab gebruiken zijn o.a. thermo-mechanische analyse (Differential scanning calorimetry, Dynamic Mechanical Analysis), spectroscopie (FTIR, Raman, Laser Speckle Imaging, diëlektrisch), oppervlakte karakterisatie technieken (electrochemie, indentatie), reologie en vibratie testen. Naast dit veelzijdige pakket zal je verantwoordelijk worden voor het veilig gebruik van de lasers in ons lab

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Need to have

- een MSc in een relevant wetenschappelijk veld

- ervaring met meerdere genoemde karakterisatie technieken

- interesse en vermogen om je nieuwe karakterisatie technieken eigen te maken

- ervaring met of ambitie om mee te denken in oplossingen voor custom made karakterisatie technieken

- ervaring met laser veiligheid of de ambitie om je de benodigde kennis snel eigen te maken

- communicatief; je vraagt door totdat het duidelijk is

- collegiaal; je springt bij waar nodig

- servicegericht; je vindt het leuk om wetenschappers te helpen

- goede uitdrukkingsvaardigheden in het Engels

 

Nice to have

- Ervaring met National Instruments en Siemens ecosystem

- Kennis van polymeer chemie en biobased chemie

- wetenschappelijke publicaties

- een PhD in een relevant wetenschappelijk veld

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling is voor een jaar, met uitzicht op een vast contract. Het UFO profiel is dat van Technicus O&O gebonden – profiel 0 1, met een salaris in VSNU-CAO schaal 10 of 11  afhankelijk van opleiding en ervaring.

Daarnaast biedt de TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars en bij een sportabonnement, een dertiende maand, pensioenvergoeding en een individueel arbeidsvoorwaardenpakket. Op de campus is verder een Internationaal Kind Centrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

 

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. 

Challenge. Change. Impact!  

Afdeling

Afdeling

Centraal in de afdeling Vliegtuig Constructies en Materialen (Aerospace Structures and Materials - ASM) is ons laboratorium (Delft Aerospace Structures and Materials Laboratory - DASML). Dit laboratorium wordt niet alleen gebruikt voor de opleiding van onze Master studenten en promovendi maar vooral voor het doen van technisch-wetenschappelijk onderzoek, met als doel klimaatneutrale luchtvaart in 2050. Hiervoor doen we mee aan enkele zeer grote subsidieprogramma’s, samen met de industrie en andere externe partijen.

In ons laboratorium kunnen experimenten op diverse lengteschalen uitgevoerd worden, variërend van de moleculaire schaal tot het beproeven van complete deelconstructies van vliegtuigen of andere hightech producten. Het laboratorium heeft een zeer breed scala aan testapparatuur. Zo zijn er: een materiaal-fysisch laboratorium, een chemisch laboratorium, een composiet laboratorium, een 3D printing laboratorium en een mechanische-beproeving laboratorium.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek
  • €3821—€5230 per maand
  • Universitair
  • TUD02455

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you