Universitair Docent 'Leven Lang Ontwikkelen en (Onderwijs)innovatie'

Universitair Docent 'Leven Lang Ontwikkelen en (Onderwijs)innovatie'

Geplaatst Deadline Locatie
27 jun 30 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb je deskundigheid op het gebied van leven lang ontwikkelen? Heb je een brede blik op de onderwijs- en leervraagstukken die hierbij spelen en de (onderwijs)innovatie die dit vraagt? Ben je een gedreven onderzoeker en docent? Kun jij studenten inspireren en relevant nieuw onderzoek initiëren?

Wij zoeken per direct een universitair docent met expertise op het gebied van leven lang ontwikkelen en (onderwijs)innovatie.

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in diverse opleidingen en in het Research Institute of Child Development and Education en Research Priority Area Yield. De universitair docent zal deel uitmaken van de programmagroep Onderwijswetenschappen.

Wat ga je doen
 • Je bouwt een van de onderzoekslijnen van de programmagroep Onderwijswetenschappen (bij voorkeur het perspectief van leven lang ontwikkelen en de rol van (onderwijs)innovatie daarbinnen) verder uit;
 • je ontwikkelt en verzorgt onderwijs in de bachelor- en masteropleiding Onderwijswetenschappen en in de research master Child Development and Education, onder andere op het gebied van leven lang ontwikkelen en (onderwijs)innovatie;
 • je presenteert en publiceert over je onderzoek voor een internationaal wetenschappelijk publiek;
 • je bent actief in verwerven van onderzoekssubsidies;
 • je begeleidt promovendi;
 • je zoekt (kennis)uitwisseling en (onderzoeks)samenwerking met professionals in de praktijk van het onderwijs en leren;
 • je draagt positief bij aan de organisatie en samenwerking binnen de programmagroep en de afdeling.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt:
 • een afgeronde dissertatie in de onderwijswetenschappen;
 • uitgebreide kennis van de theorie en praktijk van vraagstukken in onderwijs en leren (in het bijzonder in de context van leven lang ontwikkelen en (onderwijs)innovatie). Kennis van technologie in het bevorderen van leerprocessen is een pré;
 • uitstekende onderzoeksvaardigheden, zowel kwantitatief als kwalitatief, blijkend uit publicaties in internationale tijdschriften;
 • uitstekende onderwijsvaardigheden blijkend uit positieve studentevaluaties;
 • originele ideeën voor nieuw, relevant onderzoek op het gebied van leven lang ontwikkelen en (onderwijs)innovatie;
 • ervaring met samenwerking met collega's in de onderwijspraktijk en (internationaal) onderzoek;
 • goede communicatieve, sociale en organisatorische eigenschappen.
Je bent nieuwsgierig, ambitieus, flexibel en goed in collegiale samenwerking.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor 32 - 38 uur per week, voor de duur van 12 tot 18 maanden, met de intentie tot een vast dienstverband.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €3.974 en maximaal €5.439 bruto per maand (schaal 11) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Lector
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 9571

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you