Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Capaciteitsgroep Publiekrecht, is een functie vacant voor een universitair hoofddocent Gezondheidsrecht (1.0 fte).

Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Capaciteitsgroep Publiekrecht, is een functie vacant voor een universitair hoofddocent Gezondheidsrecht (1.0 fte).

Geplaatst Deadline Locatie
28 jun 17 jul Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De capaciteitsgroep Publiekrecht van de faculteit der Rechtsgeleerdheid van Universiteit Maastricht is op zoek naar universitair hoofddocent in het gezondheidsrecht. Het betreft een afwisselende functie die zowel onderwijs-, onderzoeks- en bestuurstaken omvat.

Functieomschrijving

U zult worden ingezet voor het verzorgen, coördineren en ontwikkelen van onderwijs op vooral masterniveau, en blokken betreffende het gezondheidsrecht van de masteropleiding Recht en Arbeid in het bijzonder. U kunt mogelijk ook worden ingezet in andere sociaalrechtelijke vakken.

Uw onderzoek zal zich richten op het Nederlandse en/of het Europese gezondheidsrecht. U heeft een eigen en onderscheidende onderzoekslijn die tot hoogkwalitatieve publicaties zal leiden. Wij vragen u deze onderzoekslijn kort uit een te zetten (in maximaal 500 woorden, in de sollicitatiebrief of in een bijgevoegd een apart document).

Inzake bestuur wordt van u gevraagd zitting te nemen in een of meerdere facultaire commissies.

U werkt in teamverband en de lijnen binnen de capaciteitsgroep Publiekrecht zijn kort. Ons team bestaat uit ruim 40 toegewijde medewerkers die op voltijds- of deeltijdsbasis werkzaam zijn.

Ook indien u (nog) niet bent gepromoveerd, wordt u uitgenodigd te solliciteren. De arbeidsvoorwaarden kunnen dan anders zijn dan hieronder aangegeven.   

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

 • Universitaire bachelor- en mastergraad in het recht, met een specialisatie in het gezondheidsrecht.
 • Afgeronde promotie (dr.)
 • Ervaring met het doceren van gezondheidsrecht.
 • Relevante onderzoekspublicaties inclusief een eigen onderzoekslijn.
 • Mondeling en schriftelijk communicatief vaardig in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels.
 • Ervaring met het begeleiden van promovendi.
 • Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) verplicht te behalen binnen het eerste jaar van de aanstelling, indien nog niet behaald.
 • Een flexibele, positieve en constructieve werkhouding.

Arbeidsvoorwaarden

U zult als universitair hoofddocent 2 worden ingehuurd voor een periode van 18 maanden. Bij goed functioneren volgt na die 18 maanden een contract voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in salarisschaal 13.  

De voorziene omvang van de arbeidsovereenkomst is 1,0 fte, maar een aanstelling van tenminste 0,8 fte behoort tot de mogelijkheden. Beoogde ingangsdatum is 1 oktober 2022.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht verzorgt uitdagend en kwalitatief hoogstaand juridisch onderwijs voor bachelor- en masterstudenten. De faculteit is een pionier in kleinschalig en innovatief onderwijs en leidt juristen op voor zowel de nationale als internationale arbeidsmarkt. De faculteit staat in de top 3 van rechtenfaculteiten in de EU en is met 51% buitenlandse studenten de meest internationale rechtenfaculteit van Europa. De faculteit telt 3000 studenten en meer dan 300 medewerkers. De Universiteit Maastricht biedt je een unieke internationale ervaring in een Nederlandse stad.

Het onderzoek binnen de faculteit wordt verricht binnen een van de facultaire onderzoeksinstituten en de Maastricht Graduate School of Law. De faculteit hecht veel belang aan zowel fundamenteel als meer praktisch onderzoek en staat bekend om haar stimulerende onderzoeks- en onderwijsklimaat.

De bestuurlijke eenheid waaronder de functie is ondergebracht, betreft de capaciteitsgroep Publiekrecht. Deze afdeling bestaat uit een dynamische groep onderzoekers en docenten. Collega's beschrijven het departement als een boeiende, inspirerende en diverse maar inclusieve omgeving die professionele ontwikkeling, ambitie en innovatief onderzoek op het gebied van privaatrecht stimuleert. De sfeer is er een van academische vrijheid. U kunt zich zowel binnen als buiten de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bezighouden met tal van andere activiteiten, zowel op het gebied van onderwijs, management, strategie als extra-curriculaire activiteiten. Er zal steun worden verleend voor het aanvragen van beurzen.

 

Specificaties

 • Universitair hoofddocent; Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Recht
 • 30.4—38 uur per week
 • €5506—€6702 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT2022.287

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bouillonstraat 3, 6211 LH, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you