Universitair docent Straf(proces)recht (1,0 fte)

Universitair docent Straf(proces)recht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
30 jun 30 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Faculteit REBO is plek voor een Universitair docent Straf(proces)recht. Interesse? Lees het profiel en solliciteer!

Functieomschrijving

Het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen – de afdeling Strafrecht van het departement Rechtsgeleerdheid van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht – is op zoek naar een collega met ervaring in universitair onderwijs en onderzoek op het gebied van het straf- en strafprocesrecht. De functie bestaat in beginsel uit 70% onderwijs en 30% onderzoek.

Je wordt ingezet in het onderwijs in de bachelor- en mastervakken van de afdeling Strafrecht. Het betreft strafrechtelijk onderwijs in de bachelor Rechtsgeleerdheid (verplichte vakken en keuzevakken), in de master Strafrecht, de master European Criminal Justice in a Global Context en/of de master Law and Technology in Europe. Daarnaast begeleid je scripties in de bachelor- en masterfase. Ook vervul je overige onderwijs-gerelateerde taken, zoals onderwijscoördinatie, tutoraat, voorlichting en het ontwikkelen en/of reviseren van onderwijs.

Je verricht ook wetenschappelijk onderzoek. Na een eerste jaar van oriëntatie verwachten we dat je onderzoek verricht in samenwerking met collega’s binnen één van de binnen het departement bestaande onderzoeksprogramma’s, zoals het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging, het Utrecht Centre for Regulation and Enforcement in Europe (RENFORCE) en het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (UCALL).

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een getalenteerde en bevlogen docent/onderzoeker in het straf(proces)recht die voldoet aan het volgende:

 • Zowel beginnende als (zeer) ervaren kandidaten worden uitgenodigd te reageren.
 • Je hebt ervaring in zowel het bachelor- als het masteronderwijs op het gebied van materieel en formeel strafrecht; ook heb je ervaring met het begeleiden van bachelor- en masterscripties.
 • Je beschikt over organisatorische en bestuurlijke ervaring en kwaliteiten.
 • Je beschikt over de ‘Basiskwalificatie Onderwijs’ of je bent bereid deze te halen.
 • Je hebt een afgerond proefschrift of promoveert zeer binnenkort (d.w.z. dat je manuscript door de beoordelingscommissie is goedgekeurd).
 • Je hebt ook andere wetenschappelijke publicaties op het terrein van materieel en/of formeel strafrecht op je naam staan.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen.
 • Je beschikt over een zeer goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Zo mogelijk beschik je over ervaring in het werven en/of het uitvoeren van tweede en/of derde geldstroomonderzoek.
 • Je bent flexibel met betrekking tot werktijden; het onderwijs wordt verzorgd op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 19.00 uur; tentamens worden soms in de avonduren afgenomen.

 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft aanvankelijk een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De start van het dienstverband is bij voorkeur 1 november 2022, of zoveel eerder als mogelijk is. 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van de datum van promotie en het aantal jaren werkervaring, minimaal € 3.974,- en maximaal € 6.181,- bruto per maand op basis van een voltijdsaanstelling (schaal 11/12 conform cao VSNU (UD2/UD1). 

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun onderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van drie departementen: het departement Rechtsgeleerdheid, het departement Economie en het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richten zich primair op de kerngebieden van het recht en de verbanden daartussen: privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en rechtstheorie, alsmede internationaal en Europees recht.

Het departement wil een actieve en onderscheidende rol spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

 

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 36—40 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • Universitair
 • 1193061

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Newtonlaan 201, 3584 BH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you