Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2022).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen – de afdeling Strafrecht van het departement Rechtsgeleerdheid van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht – is op zoek naar een collega met ervaring in universitair onderwijs en onderzoek op het gebied van het straf- en strafprocesrecht. De functie bestaat in beginsel uit 70% onderwijs en 30% onderzoek.
Je wordt ingezet in het onderwijs in de bachelor- en mastervakken van de afdeling Strafrecht. Het betreft strafrechtelijk onderwijs in de bachelor Rechtsgeleerdheid (verplichte vakken en keuzevakken), in de master Strafrecht, de master European Criminal Justice in a Global Context en/of de master Law and Technology in Europe. Daarnaast begeleid je scripties in de bachelor- en masterfase. Ook vervul je overige onderwijs-gerelateerde taken, zoals onderwijscoördinatie, tutoraat, voorlichting en het ontwikkelen en/of reviseren van onderwijs.
Je verricht ook wetenschappelijk onderzoek. Na een eerste jaar van oriëntatie verwachten we dat je onderzoek verricht in samenwerking met collega’s binnen één van de binnen het departement bestaande onderzoeksprogramma’s, zoals het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging, het Utrecht Centre for Regulation and Enforcement in Europe (RENFORCE) en het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (UCALL).
Wij zoeken een getalenteerde en bevlogen docent/onderzoeker in het straf(proces)recht die voldoet aan het volgende:
Het betreft aanvankelijk een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De start van het dienstverband is bij voorkeur 1 november 2022, of zoveel eerder als mogelijk is.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van de datum van promotie en het aantal jaren werkervaring, minimaal € 3.974,- en maximaal € 6.181,- bruto per maand op basis van een voltijdsaanstelling (schaal 11/12 conform cao VSNU (UD2/UD1).
Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun onderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.
De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van drie departementen: het departement Rechtsgeleerdheid, het departement Economie en het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.
‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richten zich primair op de kerngebieden van het recht en de verbanden daartussen: privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en rechtstheorie, alsmede internationaal en Europees recht.
Het departement wil een actieve en onderscheidende rol spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: