Postdoc Kinder en Jeugdpsychiatrie Psychologie

Postdoc Kinder en Jeugdpsychiatrie Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
14 jul 14 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je bent in twee projecten werkzaam:
 • het Horizon Europe project: Running in the FAMILY - Understanding and predicting the intergenerational transmission of mental illness (2 dagen per week voor 5 jaar). Doel van het FAMILY-consortium is om in families waarvan een of beide ouders psychiatrische problemen hebben beter te kunnen voorspellen of hun kinderen een verhoogd risico hebben op psychiatrische problemen in de toekomst. Daarnaast proberen we de mechanismen van intergenerationele overdracht van psychiatrische aandoeningen beter te begrijpen. Het doel is om door gebruik te maken van die gezinscontext het begrip over psychiatrische aandoeningen en het voorspellen ervan te verbeteren. FAMILY maakt gebruik van genetische informatie in trios (kind en ouders), epigenetische informatie en brein imaging. Biologische, psychologische, omgevings- en klinische informatie van kind en ouders zal gebruikt worden om via multimodale normatieve modellen te voorspellen wie een verhoogd risico heeft op latere psychiatrische problematiek. Tevens worden ethische en sociale factoren die samenhangen met het concept van intergenerationele transmissie van risico in kaart gebracht. De rol van de postdoc is om te ondersteunen in projectmanagement en het mede superviseren van data verzameling en analyse van neuroimaging (MRI) data in kinderen van ouders met ernstige psychiatrische aandoeningen en hun ouders. De postdoc verzorgd de dagelijkse begeleiding van een onderzoeksmedewerker en een promovendus.
 • het PANDORAp project: Prenatal And Neonatal brain Development in Offspring with high Risk for A severe mental illness - a pilot study (3 dagen per week voor 3 jaar). Er is een hiaat in kennis over de vroege hersenontwikkeling van kinderen van ouders met een ernstig psychiatrische aandoening en er is een hiaat in kennis over hoe de klinische zorg voor deze kinderen verbeterd kan worden. In het Erasmus MC wordt nu, in een unieke samenwerking tussen de afdeling Verloskunde en Gynaecologie en Kinder- jeugdpsychiatrie/psychologie (KJPP) en Psychiatrie, een project ontwikkeld om zowel de zorg voor deze gezinnen te verbeteren (klinische tak) en gelijktijdig deze begeleiding te ondersteunen door verbeterd inzicht in de (zeer) vroege hersenontwikkeling (dit wetenschappelijke project). Het wetenschappelijke project kent twee doelen: 1) Nagaan of er al tijdens de foetale ontwikkeling verschillen zijn in hersenontwikkeling tussen kinderen van ouders met een ernstige psychiatrische aandoening en kinderen van gezonde ouders middels MRI-onderzoek tijdens de zwangerschap en in de weken na geboorte. 2) Nagaan hoe kenmerken van de foetale hersenontwikkeling samenhangen met klinische kenmerken van de ziekte van de ouder en met ontwikkeling van het kind, en hoe de zorg hierop afgestemd kan worden. De postdoc zal deze studie gaan opzetten en uitvoeren en wordt daarin begeleid door een multidisciplinair begeleidingsteam van experts.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Je hebt een sterke achtergrond in de neurowetenschappen. Affiniteit met een pediatrische populatie (van neonaten tot pubers) is belangrijk. Vloeiend Nederlands spreken en schrijven is vereist. Een goede beheersing (mondeling en schriftelijk) van het Engels is tevens een vereiste. Je moet een hoge mate van motivatie en toewijding hebben om nauwkeurig werk van hoge kwaliteit te produceren en uitstekende interpersoonlijke, organisatorische, analytische en documentatievaardigheden hebben. Het is belangrijk dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken.

Vanwege het feit dat de MRI-scanner in het weekend of in de avonden beschikbaar is voor wetenschappelijk onderzoek, vragen we de bereidheid om flexibel in de weekenden en avonden beschikbaar te zijn. Samen bespreken we jouw inzetbaarheid. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 5 jaar. De eerste 3 jaar is financiering beschikbaar voor 1 fte; de laatste 2 jaar 0,4 fte is gegarandeerd.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.707,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

De afdeling KJPP is de enige onafhankelijke afdeling voor kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie in Nederland die is geïntegreerd in een universitair medisch centrum. Onderzoek op de afdeling KJPP richt zich op de algemene bevolking, op populaties met een verhoogd risico op psychische problematiek (zoals een verhoogd familiair risico of een verhoogd risico door somatische ziekte), en psychiatrisch zieke kinderen en adolescenten. De afdeling heeft expertise in neuroimaging, (epi)genetica, geharmoniseerde fenotypering van gedrag, emotie en cognitie en het gebruik van E en M health toepassingen. KJPP is onderdeel van het Nederlands Instituut voor Gezondheidswetenschappen (NIHES). De afdeling is internationaal een van de sterkste centra voor etiologisch epidemiologisch onderzoek op het gebied van kinderpsychopathologie. De afdeling KJPP brengt klinische zorg, onderzoek, onderwijs en training samen om de best mogelijke zorg en behandeling aan te bieden, gebaseerd op wetenschappelijk evidentie. De afdeling KJPP werkt samen met de afdeling Neurowetenschappen, Klinische Genetica, Kindergeneeskunde, Psychiatrie en Neurologie.

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie heeft veel ervaring met (praktijk)onderzoek naar gezondheidsverschillen rondom zwangerschap en geboorte en naar innovaties om deze te verbeteren. In de zorg en het wetenschappelijk onderzoek is de levensloopbenadering leidend. Daarin spelen voortplanting, zwangerschap, geboorte en opgroeien een centrale rol in het continuüm van het leven. Preconceptionele gezondheid, embryonale en foetale ontwikkeling hebben niet alleen een directe relatie met de gezondheid van het pasgeboren kind, maar ook met de gezondheid en de prestaties van het individu op latere leeftijd. Geïndividualiseerde optimale behandeling van ernstig zieke zwangere vrouwen zorgt voor verbeterde uitkomsten voor moeder en kind, zowel op korte als lange termijn. De levensloopbenadering geeft ook inzicht in de effecten op het welzijn en gezondheid van toekomstige generaties. De afdeling Verloskunde heeft uitgebreide wetenschappelijke en klinische ervaring rondom foetale ontwikkeling en beeldvorming daarvan.

Specificaties

 • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Paramedische patiëntenzorg
 • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €2986—€4707 per maand
 • HBO
 • 25.23.22.TS-P1009438-4

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you