Hogeschool hoofddocent

Hogeschool hoofddocent

Geplaatst Deadline Locatie
14 jul 6 sep Amsterdam
Wil je als gepromoveerd docent-onderzoeker met groot hart voor onderwijs bijdragen aan het opleiden van deskundige, responsieve hbo-juristen voor de metropoolregio Amsterdam? Zit jouw kracht in het uitbreiden en versterken van de wisselwerking tussen onderwijs, onderzoek en werkveld? Dan is HBO-Rechten op zoek naar jou!

Functieomschrijving

De Hogeschool van Amsterdam is voor de opleiding HBO-Rechten op zoek naar: 

Hogeschool hoofddocent (0,6-1,0 fte) 

Wat ga je doen in het onderwijs?  

Je bent als hoofddocent de verbinder tussen het praktijkgericht juridische onderwijs van de bachelor HBO-Rechten, het onderzoek van de lectoren Legal management en Legal management & Technology en de brede beroepspraktijk waar HBO-Rechten voor opleidt.

Responsiviteit en legal tech vormen binnen onderwijs en onderzoek kernthema’s. Je levert een bijdrage aan de externe en interne positionering van de opleiding, onder andere door in gesprek te gaan met werkgevers.

Je hebt een initierende en regisserende rol in het doorvoeren van inhoudelijke ontwikkelingen in het nieuwe curriculum van HBO-Rechten. Daarbij weet je, in samenwerking met de lectoren, theoretische en praktische kennis vanuit verschillende vakgebieden (zoals bestuurskunde, rechtsinformatica of rechtssociologie) te combineren tot aantrekkelijk  onderwijs om zo goed aan te sluiten op actuele ontwikkelingen in de beroepspraktijk.

Uiteraard verzorg je ook onderwijs en begeleid je studenten bij afstudeer- en onderzoeksopdrachten. Afhankelijk van je profiel en interesses kun je ook onderwijs verzorgen in de (deeltijd)master Legal Management.  

Wat ga je doen in het onderzoek? 

Op een manier die past bij je inhoudelijke achtergrond draag je bij aan de acquisitie en werving van financiele middelen voor onderzoeksvoorstellen. Je kunt, onder begeleiding van de lectoren, maar met een hoge mate van zelfstandigheid, complex praktijkgericht onderzoek uitvoeren op een van de profielpunten van de opleiding (responsiviteit en legal tech). De focus ligt hierbij altijd op het ontwikkelen van bruikbare methoden of instrumenten voor de juridische beroepspraktijk, ondersteund door publicaties in vak- en/of wetenschappelijke tijdschriften.  

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wat neem je mee?  

 • Je bent een ervaren docent en onderzoeker met een groot hart voor onderwijs.
 • Je bent gepromoveerd op een kennisgebied waarmee je van meerwaarde kunt zijn voor HBO-Rechten en de master Legal Management en dat aansluit bij een van de thema’s responsiviteit of legal tech.
 • Je bent uitdrukkelijk bereid je verder te verdiepen in thema’s die voor het beroepsprofiel van de opleiding relevant zijn.
 • Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het beroepenveld van een hbo-jurist en de uitdagingen waar het hbo voor staat.
 • Je beschikt over een relevant netwerk.
 • Je bent in staat voor het werven van onderwijs- en onderzoeksopdrachten duurzame relaties op te bouwen met organisaties in de praktijk. Bij voorkeur heb je al ervaring met acquisitie en/of het werven van fondsen voor praktijkgericht onderzoek.
 • Je beschikt over aantoonbare capaciteiten om onderzoekslijnen uit te zetten in het onderwijs.
 • Je houdt van samenwerken met verschillende soorten professionals, werkt met positieve energie vanuit het gemeenschappelijke doel en bent niet bang om mensen aan te spreken en verantwoordelijkheid te nemen.
 • Je bent flexibel en stressbestendig en weet makkelijk te schakelen tussen verschillende rollen en werkzaamheden.
 • Ten slotte heb je ervaring in het hoger (beroeps)onderwijs. Je bent in bezit van een didactische aantekening of bent bereid deze te behalen. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met, bij gebleken geschiktheid en formatieruimte mogelijkheid tot verlenging.

Wat bieden wij je?  

Een fijne werkplek in een leuk en gedreven team, dat werkt vanuit de dynamische Amstelcampus.

Bij deze functie past het HAY-functieprofiel van Hogeschool Hoofddocent 2 (schaal 13 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €5163,- tot maximaal €6579,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor een jaar met, bij gebleken geschiktheid en formatieruimte mogelijkheid tot verlenging. 

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.  

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam

Talent als basis, diversiteit als kracht 
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool. Heb je tips hoe we onze communicatie op het gebied van diversiteit en inclusie kunnen verbeteren, laat het ons dan weten. 

Wil je weten hoe het is om te werken bij de HvA? Ontdek het bij medewerkers aan het woord

Afdeling

HBO-Rechten

Bij HBO-Rechten zijn circa 100 medewerkers werkzaam en er studeren bijna 2.000 studenten. Alle docenten van de opleiding zijn onderdeel van een kernteam of een jaarteam. Elk team heeft een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid in de organisatie en voor de onderwijskwaliteit van (een afgebakend deel van) een leerjaar. Hiertoe heeft elk team een teamleider en krijgt het team dagelijkse ondersteuning van een onderwijsassistent op het gebied van onderwijs logistieke processen. 

Je werkt als verbinder van onderwijs en onderzoek nauw samen met de opleidingsmanagers van HBO-Rechten en de master Legal Management en de lectoren. 

HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam leidt juridische professionals op die sterk zijn in het organiseren en professioneel ondersteunen van juridische processen binnen organisaties. Legal tech is dan ook één van de profielpunten van de opleiding. Een ander belangrijk profielpunt is een oplossings- en mensgerichte beroepshouding van juristen (de ‘responsieve’ jurist). De komende jaren staan in het teken van de innovatie van onze opleiding, samen met studenten en het werkveld. De samenwerking met de lectoren Legal Management (&Technology), het Legal Tech Lab en de Master Legal Management is voor ons daarin belangrijk.  

HBO-Rechten is onderdeel van de Faculteit Maatschappij en Recht. De maatschappelijke betrokkenheid van onze faculteit uit zich ook in de onderzoeksprogramma's en projecten die zijn ondergebracht in het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI) van onze faculteit. Het onderzoeksprogramma Legal Management maakt onderdeel uit van het AKMI. Het Legal Tech Lab maakt bovendien onderdeel uit van het HvA-brede Center of Expertise Applied Artificial Intelligence. Kijk voor meer informatie over de faculteit op www.hva.nl/fmr.   

Additionele informatie

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen metMohamed el Gartit (opleidingsmanager HBO-Rechten) te bereiken op m.el.gartit@hva.nl of 0621158681.  

Voor inhoudelijke vragen over het onderzoek kun je ook direct contact opnemen met Ivar Timmer (lector Legal Management & Technology, i.timmer@hva.nl of 0621156094) of met Arnt Mein (lector Legal management, a.g.mein@hva.nl, 06211 55 868).  

Wij zijn niet bereikbaar in de periode van 15 juli 2022 t/m 21 augustus 2022. 

Wat je verder moet weten  

 • Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten;  
 • Wil je meer weten over onze sollicitatieprocedure? Kijk dan op onze website Werken bij de HvA;  
 • Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  
 • gebruik de emailadressen uitsluitend voor het stellen van vragen: we verwerken alleen sollicitaties die we ontvangen via de sollicitatieroute onderaan deze vacature.  

Word jij onze hogeschool hoofddocent?  

Overtuig ons in je sollicitatie! Klik op de link onderaan deze vacature om online te solliciteren. De vacature sluit op dinsdag 6 september. De eerste ronde van gesprekken vinden plaats in de week van 12 september 2022. De tweede ronde van gesprekken vinden plaats in de week van 19 of 26 september 2022. Een assessment of opdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Universitair docent
 • Recht
 • 23—38 uur per week
 • €5163—€6579 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT HV 20220714

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wibautstraat 5a, 1091 GH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool van Amsterdam (HvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

 • Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten;  
 • Wil je meer weten over onze sollicitatieprocedure? Kijk dan op onze website Werken bij de HvA;  
 • Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  
 • gebruik de emailadressen uitsluitend voor het stellen van vragen: we verwerken alleen sollicitaties die we ontvangen via de sollicitatieroute onderaan deze vacature.  

Word jij onze hogeschool hoofddocent?  

Overtuig ons in je sollicitatie! Klik op de link onderaan deze vacature om online te solliciteren. De vacature sluit op dinsdag 6 september. De eerste ronde van gesprekken vinden plaats in de week van 12 september 2022. De tweede ronde van gesprekken vinden plaats in de week van 19 of 26 september 2022. Een assessment of opdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

 • Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten;  
 • Wil je meer weten over onze sollicitatieprocedure? Kijk dan op onze website Werken bij de HvA;  
 • Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  
 • gebruik de emailadressen uitsluitend voor het stellen van vragen: we verwerken alleen sollicitaties die we ontvangen via de sollicitatieroute onderaan deze vacature.  

Word jij onze hogeschool hoofddocent?  

Overtuig ons in je sollicitatie! Klik op de link onderaan deze vacature om online te solliciteren. De vacature sluit op dinsdag 6 september. De eerste ronde van gesprekken vinden plaats in de week van 12 september 2022. De tweede ronde van gesprekken vinden plaats in de week van 19 of 26 september 2022. Een assessment of opdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Solliciteer uiterlijk op 6 sep. 2022 23:58 (Europe/Amsterdam).