Arts-onderzoeker syndroom van Sjögren

Arts-onderzoeker syndroom van Sjögren

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 16 jan Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We zoeken een enthousiaste arts-onderzoeker voor het verrichten van promotieonderzoek binnen onze Sjögren onderzoekslijn. Op het gebied van Sjögren zijn we een NFU erkend expertise centrum. Om deze erkenning te verkrijgen en te behouden is een goed opgebouwd patiënten cohort van groot belang. Het Registry of Sjögren syndrome in UMCG - LongiTudinal (RESULT) cohort combineert optimale kwaliteit van zorg met het verzamelen van prospectieve follow-up gegevens van een groot cohort Sjögren patiënten. De patiënten worden gezien binnen het zorgpad Sjögren door de reumatoloog, mondhygiëniste/kaakchirurg en oogarts. Gegevens worden opgeslagen in een database (o.a. klinische gegevens, vragenlijsten, klierfunctie, histopathologie, echo van de speekselklieren, immunologische parameters) en materialen worden ingevroren (bloed, speeksel, traanvocht, DNA).

Het algemene doel van het RESULT cohort is om te onderzoeken welke factoren het beloop van de ziekte bepalen en kunnen voorspellen. Je zult samenwerken met andere onderzoekers met verschillende achtergronden die allen een eigen focus van onderzoek hebben. Daarnaast zal je actief betrokken zijn bij het opzetten en uitvoeren van geneesmiddelen studies naar de effectiviteit en veiligheid van biologicals als systemische behandeling van het syndroom van Sjögren. Hierbij kijken we naar meerdere belangrijke aspecten van Sjögren: algehele (systemische) ziekteactiviteit, patiënt-gerapporteerde symptomen (pijn, droogheid en vermoeidheid), traanklierfunctie, speekselklierfunctie en bloedonderzoek van Sjögren-specifieke ontstekingswaarden.

Functiebeschrijving
- Promotieonderzoek binnen het RESULT cohort; dit kan een combinatie zijn van klinisch-epidemiologisch (database) en translationeel (lab) onderzoek.
- Poliklinische zorg in het kader van het RESULT cohort.
- Logistiek van het RESULT cohort.
- Betrokkenheid bij klinische trials.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt de studie Geneeskunde succesvol afgerond en hebt interesse in reumatologie/klinische immunologie.
- Je hebt affiniteit met klinisch en/of translationeel onderzoek en bij voorkeur enige onderzoekservaring.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.
- Je kunt samenwerken in een multidisciplinair teamverband.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 3 jaar (36 uur per week) bij de afdeling Reumatologie & Klinische Immunologie in het UMCG. Het salaris bedraagt maximaal € 4.800,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met:
- prof. dr. Hendrika Bootsma, reumatoloog en afdelingshoofd, telefoonnummer: (050) 361 3432, e-mailadres: h.bootsma@umcg.nl
- prof. dr. Frans Kroese, immunoloog, telefoonnummer: (050) 361 6601, e-mailadres: f.g.m.kroese@umcg.nl
- dr. Suzanne Arends, onderzoeker/epidemioloog RESULT cohort, telefoonnummer: (050) 361 3432, e-mailadres: s.arends@umcg.nl

Afdeling

Reumatologie & Klinische Immunologie

De afdeling Reumatologie & Klinische Immunologie is een ambitieuze afdeling met een topreferente functie voor patiënten met systemische auto-immuunziekten, zoals syndroom van Sjögren, Vasculitis, Systemische lupus erythematosus, Sclerodermie en inflammatoire gewrichtsaandoeningen, zoals Spondyloartritis. De afgelopen jaren zijn het aantal klinische opnames gedaald door de vele ontwikkelingen op het gebied van nieuwe medicatie. Het proces van diagnose en behandeling vindt daarom ook vooral poliklinisch plaats. Per jaar worden er gemiddeld 1.700 nieuwe patiënten gezien en ruim 10.000 vervolg consulten. Er werken 9 medisch specialisten, die allen een specifiek aandachtsgebied hebben. Vanuit de diverse patiëntcohorten wordt veel klinisch-translationeel onderzoek gedaan. Onze afdeling is een EULAR research center of excellence.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3047 per maand
  • Universitair
  • 220608

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you