Promovendus predictiemodellen complicaties na behandeling van slokdarmcarcinoom

Promovendus predictiemodellen complicaties na behandeling van slokdarmcarcinoom

Geplaatst Deadline Locatie
3 aug 1 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als promovendus ben je de spin in het web van dit project; een project waarin we voorspellende modellen willen maken voor de verschillende complicaties na chemoradiotherapie gevolgd door een slokdarmresectie. Hierbij zal o.a. gekeken worden naar het verband tussen 3-dimensionele dosisverdelingen en de kans op complicaties. Deze predictiemodellen kunnen worden gebruikt voor het optimaliseren van de bestralingsdosis waardoor de kans op complicaties kan worden verminderd. Daarnaast kunnen deze modellen gebruikt worden om de keuze voor de verschillende bestralingstechnieken te individualiseren (bv. bij de keuze tussen fotonen of protonen). Dit project is een samenwerking tussen de radiotherapie, chirurgie en medische oncologie van 6 grote Nederlandse behandelcentra voor slokdarmkanker. Je bent o.a. verantwoordelijk voor het samenbrengen van bestaande dataregistraties (DUCA, POCOP en PROTRAIT), het coördineren van aanvullen van ontbrekende gegevens en de uiteindelijke analyses. De artikelen die hieruit voortkomen vormen de basis van een proefschrift.

Wat ga je onderzoeken
De prognose van patiënten met slokdarmkanker is de laatste jaren flink verbeterd door de introductie van een voorbehandeling met chemoradiotherapie gevolgd door een slokdarmoperatie. Met het verbeteren van de overleving is het voorkomen voor (blijvende) behandelcomplicaties echter steeds belangrijker geworden. Het project ’Model gebaseerde radiotherapie optimalisatie en techniek selectie voor patiënten met slokdarmkanker’ heeft als doel om complicaties na een combinatiebehandeling voor slokdarmkanker te verminderen door gevalideerde predictie-modellen te ontwikkelen voor het voorspellen van complicatierisico’s. Deze modellen vormen een richtlijn bij het maken van een bestralingsplan en kunnen tegelijkertijd worden gebruikt om de complicatierisico’s van verschillende technieken in te schatten bij dezelfde patiënt. Op deze manier kunnen patiënten geselecteerd worden die een relevant voordeel hebben van nieuwe bestralingstechnieken, zoals protonen radiotherapie.

In dit project worden verschillende bestaande landelijke data registraties (DUCA, POCOP, PROTRAIT) gecombineerd om zo predictiemodellen te kunnen ontwikkelen voor de diverse complicaties na een voorbehandeling met chemoradiotherapie gevolgd door een slokdarmoperatie, zoals bijvoorbeeld longontsteking of boezemfibrilleren. Deze predictiemodellen vormen tezamen een complicatie risico profiel. Daarnaast willen we een predictiemodel ontwikkelen voor een complicatie som score. In zo’n complicatie som score worden alle relevante complicaties gewogen naar belangrijkheid. Dit zal gebeuren in afstemming met de verschillende behandelaars en patiënten.

Binnen dit onderzoeksproject is plek voor 2 promovendi. We nodigen zowel arts-onderzoekers, technisch geneeskundigen als gezondheids- of bewegingswetenschappers of andere aanverwante studies uit om te solliciteren. De 2e promovendus zal in het 4e jaar van het project starten, zodat er na het nodige voorwerk meer ruimte ontstaat voor de verdere analyses.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een enthousiaste arts-onderzoeker of technisch geneeskundige die een relevante bijdrage wil leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor patiënten met slokdarmkanker.
- Je bent (bijna) afgestudeerd arts, technisch geneeskundige, gezondheids- of bewegingswetenschapper of hebt een aanverwante studie (bijna) afgerond.
- Je bent geïnteresseerd in de oncologische zorg en in het bijzonder in de radiotherapie, MDL of chirurgie en/of kwaliteitsregistraties.
- Je bent analytisch, zelfstandig en kan prioriteiten stellen.
- Je ben communicatief sterk en beheerst de Nederlandse en Engelse taal.
- Je bent een teamplayer en weet verschillende disciplines te verbinden.
- Je hebt feeling met wetenschappelijk onderzoek en wil graag een promotietraject starten.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Binnen de afdeling Radiotherapie werk je samen in een onderzoeksgroep met meerdere promovendi en onderzoekers. Plezier, leren en stimuleren staan hierbij centraal. Daarnaast biedt het consortium de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende disciplines en ziekenhuizen in Nederland; je bouwt zo een uniek netwerk op. Kortom:
- Een uitdagende functie in een multidisciplinaire omgeving.
- Afwisselende werkzaamheden door het coördineren van de koppeling van kwaliteitsregistraties, consortiummeetings, en analyses in het kader van een promotietraject.
- Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, cursussen en congressen.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (32 - 36 uur per week), met de intentie tot verlenging voor de overige 36 maanden. Het salaris voor een arts-onderzoeker bedraagt maximaal € 4.800,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Het salaris voor een technisch geneeskundige (of een kandidaat met een studie anders dan Geneeskunde) bedraagt minimaal € 2.631,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 3.336,- bruto per maand (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Radiotherapie

Het UMCG is een groot ziekenhuis en is o.a. gespecialiseerd in de behandeling van het oesofaguscarcinoom. Alle zorg rondom de patiënt met slokdarmkanker kan in ons centrum plaatsvinden en is ingebed in een mooie research omgeving binnen de afdelingen Radiotherapie, Maag-, Darm- & Leverziekten, Chirurgie en Medisch Oncologie. Daarnaast is de afdeling Radiotherapie van het UMCG een van de grootste Radiotherapie afdelingen van Nederland. De beschikbaarheid van de modernste radiotherapie technologie waaronder protonen radiotherapie biedt unieke mogelijkheden voor baanbrekend onderzoek. Eén van de speerpunten van de afdeling is het onderzoek naar het voorspellen, voorkomen of behandelen van complicaties van radiotherapie, hetgeen uitstekend aansluit bij het huidige project.

Het team van begeleiding bestaat uit dr. Kristel Muijs (radiotherapeut-oncoloog UMCG en tevens projectleider), prof. dr. Hans Langendijk (radiotherapeut-oncoloog UMCG en tevens promotor), prof. dr. Hanneke van Laarhoven (medisch oncoloog Amsterdam UMC), dr. Maaike Berbee (radiotherapeut-oncoloog Maastro Clinic), prof. dr. Bas Wijnhoven (GE-chirurg Erasmus MC) en dr. Ewoud Schuit (epidemioloog UMCU). Daarnaast zal er nauw worden samengewerkt met het IKNL en de DUCA registratie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €2631 per maand
  • Universitair
  • 220635

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you