Communicatiemedewerker Studentenwelzijn (0,5 - 1,0 fte)

Communicatiemedewerker Studentenwelzijn (0,5 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 aug 6 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij het welzijn van circa 40.000 studenten versterken en impact creëren? Het programma Studentenwelzijn van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is op zoek naar een enthousiaste communicatiemedewerker om hun te versterken bij de interne communicatie onder studenten en medewerkers.

Functieomschrijving

Het programma Studentenwelzijn is opgezet in nauwe samenwerking met de Universiteitsraad, Student Support services en Faculteiten van de EUR en heeft als doel het studentensucces te vergroten door aandacht te besteden aan het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van studenten. Een belangrijke manier om dit te bereiken is het versterken van de 'chain of support’ op de EUR: van preventie (persoonlijke ontwikkeling en coping vaardigheden) tot geïndiceerde zorg en/of verwijzing naar gespecialiseerde zorg indien nodig. Het programma wordt gefinancierd door de Kwaliteitsafspraken Hoger Onderwijs (HOKA) en het Nationaal Programma Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). 

Wat ga je doen?

 • Opstellen, uitvoeren en optimaliseren van een communicatiebeleid voor ons programma;
 • Optimaliseren van alle communicatie uitingen, zowel online als offline;
 • Beheren van de social mediakanalen van ons programma (Facebook en Instagram);
 • Het uitdragen van de missie op het gebied van studentenwelzijn binnen de EUR;
 • Uitvoerende werkzaamheden op het gebied van interne marketing en communicatie, zoals content creëren voor diverse communicatiekanalen (Student Wellbeing Platform, e-mails, nieuwsbrieven etc.) binnen de huisstijlregels van de EUR;
 • Monitoren van en rapporteren over de communicatiekanalen;
 • Organiseren en ondersteunen van events voor (aankomende) studenten, zoals Eurekaweek, introductiedagen, Student Wellbeing Weeks en One Stop Shop days;
 • Vertegenwoordigen van het programma Studentenwelzijn in- en extern in nauwe samenwerking met de programmamanager, academic leads en projectleiders;
 • Verbinding leggen met studenten, faculteiten en student support services; 
 • Mogelijkheid tot oppakken van diverse taken binnen andere projecten in samenwerking met de projectleiders.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau; 
 • Afgeronde WO-opleiding binnen Communicatiewetenschappen;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en je durft initiatief te nemen;
 • Je bent flexibel;
 • Je bent iemand die op creatieve manieren de doelgroep weet te bereiken;
 • Je kunt gemakkelijk schakelen in communicatie op verschillende niveaus;
 • Affiniteit met (studenten)welzijn;
 • Kennis van Adobe is een pré;
 • Ervaring met communicatie binnen een grote publieke organisatie of een onderwijsinstelling is een pré;
 • In staat om meerdere projecten en activiteiten parallel aan te pakken; 
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast programmateam, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).  

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd. De startdatum van deze functie is 1 oktober 2022, en de functie is gevestigd in Rotterdam. De functie bedraagt 0,5 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960,- en € 4.670,- bruto per maand (schaal 10), conform de cao-NU.

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. 

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het tijdig tot besluitvorming voorleggen van dit beleid, zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en voert continue monitoring en evaluatie uit met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken, het Chief Information Officer Office, Corporate Planning & Control, Bestuurlijke Zaken, Juridische Zaken en Strategy Office. Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur). 

Academische Zaken
Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de (inter)nationale versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en valorisatie op de universiteit. AZ voert haar taken uit op basis van sterke beleidskennis en een relevant netwerk op de terreinen onderzoek en onderwijs. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur.

De afdeling draagt naast onderwijs-, onderzoeks- en valorisatiebeleid bij aan belangrijke beleidsprocessen zoals de strategische planning & control en kwaliteitsmanagement en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsadviseurs is de afdeling ook de thuisbasis voor strategisch programmamanagement op het terrein van onderzoek, onderwijs en valorisatie.

Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties. AZ heeft verder een essentiële rol in samenwerkingen zoals die met de gemeente Rotterdam en in de alliantie Leiden-Delft-Erasmus. Daarnaast heeft AZ een actieve en zichtbare rol in de samenwerking met het Ministerie van OC&W, de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Onderwijsinspectie.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Marketing en communicatie
 • Gedrag en maatschappij
 • 19—40 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • ABD/AZ/09082022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you