Postdoc onderzoek naar optimale dosering en timing van steroïden bij gehospitaliseerde patiënten met COVID-19

Postdoc onderzoek naar optimale dosering en timing van steroïden bij gehospitaliseerde patiënten met COVID-19

Geplaatst Deadline Locatie
17 aug 31 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het gebruik van corticosteroïden kan leiden tot een betere uitkomst bij patiënten met COVID-19 die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Maar het is nog niet bekend bij welke patiënten een hoge dosis corticosteroïden het beste effect heeft en op welk moment de steroïden moeten worden toegepast, direct bij opname of later op de afdeling.

Als postdoc ga jij dit onderzoeken. Je maakt gebruik van de beschikbare data van patiënten die zijn opgenomen op de afdeling Longgeneeskunde in het Erasmus MC en in andere participerende ziekenhuizen in Nederland.

Je zet samen met een team van studenten deze studie op. Daarnaast richt je je op datamanagement, het analyseren van de resultaten en het schrijven van artikelen.

Je werkt in een team van onderzoekers met een statistische of medische achtergrond. Ook werk je intensief samen met artsen van de afdeling Longgeneeskunde.

Dit project is geïnitieerd vanuit de afdeling Intensive Care. Op deze afdeling zijn meerdere onderzoekslijnen aanwezig, waarbij regelmatig research meetings worden gehouden.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Heb jij het in je? Als postdoc vind je het boeiend om een klinische studie op te zetten en deze data te analyseren. Ook ben je een teamspeler. Want: succes boek je samen. Daarin neem je je verantwoordelijkheid en ga je graag samenwerkingen aan, zowel binnen het Erasmus MC als met participerende ziekenhuizen. Je werk goed plannen en organiseren is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast:
  • ben je in het bezit van een afgeronde promotie en studie in de medische wetenschappen, zoals Biomedische wetenschappen of Geneeskunde.
  • heb je ervaring met het opzetten van een klinische studie en statistische analyses van kwantitatieve data.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
  • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 18 maanden.
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.800,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Sportfaciliteiten in het Erasmus MC. En heb je een lekke band? Onze fietsenmaker repareert deze graag!

Werkgever

Erasmus MC

Je bent onderdeel van dé acute as van het Erasmus MC waar we iedere dag voor onze patiënten tot het uiterste gaan. Samen werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de uitdagingen van morgen op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Niet alleen voor onze patiënten, maar ook voor onszelf.

De afdelingen Anesthesiologie, Intensive Care Volwassenen, Operatiekamers (OK), Spoedeisende Hulp en het Traumacentrum Zuidwest-Nederland vormen samen thema Spoed, Peri-operatief en Intensief. Van de eerste opvang van een patiënt met een trauma, tot de meest complexe operaties op onze OK. Een unieke werkomgeving!

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid
  • max. 29 uur per week
  • €3047—€4800 per maand
  • Universitair
  • 31.11.22.TSPI-P1044601-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you