Onderzoeker TerInfo (0,6 fte)

Onderzoeker TerInfo (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 aug 9 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis zijn we op zoek naar een kwalitatief en kwantitatief onderzoeker voor het project TerInfo (0,6 fte).

Functieomschrijving

Binnen het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis zijn we op zoek naar een kwalitatief en kwantitatief onderzoeker voor het project TerInfo.

In deze veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor het coördineren en zelfstandig uitvoeren van diverse onderzoeken binnen het programma van TerInfo. Jij draagt zorg voor een evidence-based doorontwikkeling van het programma en kennisgerichte interventies.

TerInfo is een platform dat docenten in het primair (po), voortgezet (vo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) helpt om gesprekken rondom terrorisme, politiek geweld en disruptieve gebeurtenissen in te bedden in de onderwijssituatie. Met haar unieke werkwijze is TerInfo aan het pionieren. Het programma heeft een historiserende insteek en is gericht op het overdragen van kennis en het bieden van context, dat helpt om het hedendaagse moment van schok en urgentie in perspectief te zetten.

Momenteel lopen er verschillende onderzoeken. Er wordt onderzocht hoe een kennisgerichte interventie vanuit TerInfo in het vo een beter begrip van het fenomeen terrorisme genereert, welk effect het heeft op attitudes en gedrag van leerlingen en in hoeverre leerlingen weerbaar worden gemaakt door historiserende narratieven. Daarnaast wordt er onderzocht wat leerlingen in het po weten, vinden en voelen ten aanzien van terrorisme en wat hun nieuwsbronnen zijn.

Als onderzoeker zorg je ten eerste voor het coördineren van deze onderzoeksprojecten en bewaak je de voortgang van het onderzoek, met als doel om de doelstellingen van het onderzoeksplan te realiseren. De onderzoeker werkt in opdracht van de PI en voert onderzoek uit dat in overleg met, dan wel door, de PI en de projectleider is geïnitieerd. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het zelfstandig verzamelen, analyseren en interpreteren van onderzoeksgegevens (zowel kwalitatief en kwantitatief).

Als onderzoeker bij TerInfo ben je samen met de PI en projectleider verantwoordelijk voor de verantwoording aan de opdrachtgever over de realisatie van het onderzoek door de onderzoeksresultaten en rapportages te presenteren. Gedurende de duur van het onderzoek zal er verschillende malen worden gepubliceerd: minimaal twee publicaties in erkende wetenschappelijke tijdschriften en daarnaast publicaties in vakbladen. Je bent goed in presenteren, samenwerkingen en je bent omgevingsgericht.

Ook begeleid je studenten bij de uitvoering van hun afstudeeronderzoek.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een collega die:
  • aantoonbare onderzoekservaring heeft op het gebied van Geschiedenis, Internationale Betrekkingen, Pedagogiek of aanverwante disciplines;
  • ervaring heeft met interdisciplinair onderzoek en (geavanceerdere) kwalitatieve en kwantitatieve dataverzameling en onderzoeksmethoden;
  • affiniteit heeft met het onderwerp en doelgroep van het project;
  • een goede beheersing heeft van zowel het Nederlands als Engels;
  • uitstekende onderzoeks- en schrijfkwaliteiten bezit;
  • bekend is met de werkwijze van Ethische Toetsingscommissies en ervaring met datamanagement en het verwerken van privacygevoelige data.
  • goed kan samenwerken in een team, maar ook zelfstandig opereren

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dienstverband (0,6 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt € 3.974,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.
De beoogde startdatum voor de positie is niet later dan 1 november 2022.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 6.000 studenten en 900 medewerkers verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen, en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis is de thuisbasis van wetenschappers en docenten op het terrein van geschiedenis en kunstgeschiedenis. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen. Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek en aan onderzoek gerelateerd onderwijs. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma's van het departement.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • max. 24 uur per week
  • max. €3974 per maand
  • Universitair
  • 1195364

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drift 6, 3512 BS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you