Universitair Docent Lerarenopleiding Wiskunde (0,8 - 1,0 fte)

Universitair Docent Lerarenopleiding Wiskunde (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 sep 10 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Draag als enthousiast opleider bij aan de lerarenopleiding wiskunde en daarmee aan de kwaliteit van het Nederlandse wiskundeonderwijs.

Functieomschrijving

Als universitair docent (UD) lerarenopleiding wiskunde werk je mee aan een van de kerntaken van het Freudenthal Instituut: het opleiden van leraren. Het zwaartepunt van de functie ligt in het verzorgen van vakdidactisch onderwijs binnen de eenjarige opleiding tot eerstegraads wiskundedocent, en mogelijke de master Science Education and Communication. Je werkt in een prettige sfeer samen met collega’s van het wiskundeteam van het Freudenthal Instituut, met bètadidactici en met andere lerarenopleiders binnen de Graduate School of Teaching.

Naast de taken als lerarenopleider behelst de functie ook het initiëren en uitvoeren van flankerend vakdidactisch onderzoek, en het deelnemen aan outreach activiteiten gericht op het onderwijsveld. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld regionale en nationale disseminatie en professionalisering, of aan een rol in de organisatie van docentenconferenties of wiskundewedstrijden voor leerlingen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor deze UD-functie zijn we op zoek naar een betrokken en enthousiaste collega met een hart voor onderwijs en de volgende kwalificaties:

 • een eerstegraads onderwijsbevoegdheid in de wiskunde en ervaring als wiskundedocent in het eerstegraads gebied;
 • gepromoveerd in een relevant domein (didactiek van de wiskunde, onderwijskunde, wiskunde);
 • uitstekende didactische vaardigheden;
 • aantoonbare belangstelling voor en ervaring met het ontwikkelen en onderzoeken van wiskundeonderwijs;
 • kennis van de belangrijke Nederlandse en internationale wiskundig-didactische theorieën;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
 • een flexibele instelling, bereid tot samenwerking en breed inzetbaar.

Arbeidsvoorwaarden

 • Wij bieden een tijdelijk dienstverband voor een periode van 1 jaar per 1 februari 2023 (incl. 2 maanden proeftijd) met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • De omvang is 0,8 – 1,0 fte. Er zijn mogelijkheden om minder dan 0,8 te werken, je kunt ook naar een deel van de aanstelling solliciteren.
 • Een voltijds salaris - afhankelijk van opleiding en ervaring – van minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand.
 • Voordelen inclusief 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden zelf uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Meer informatie over werken bij de faculteit Bètawetenschappen

Werkgever

De Universiteit Utrecht is een vriendelijke en ambitieuze universiteit in het hart van een oude stad. We verwelkomen graag nieuwe wetenschappers in onze stad - een bloeiend cultureel centrum dat consequent wordt beoordeeld als een van de gelukkigste steden ter wereld. We staan bekend om ons innovatieve interdisciplinaire onderzoek en onze nadruk op inspirerend onderzoek en excellent onderwijs. We staan ook bekend om onze vertrouwde sfeer en de 'can-do' mentaliteit van onze mensen. Deze levendige en inspirerende academische omgeving trekt professoren, onderzoekers en promovendi van over de hele wereld aan, waardoor zowel de universiteit als de faculteit Bètawetenschappen een levendige en diverse internationale gemeenschap vormen.

Werken bij de faculteit Bètawetenschappen betekent vooral het bij elkaar brengen van knappe koppen van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. De faculteit heeft zes departementen: Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. We ondersteunen de faculteit bij het verrichten van excellent onderzoek en het uitvoeren van inspirerend onderwijs. 

De aanstelling vindt plaats in de leerstoelgroep Didactiek van de Wiskunde bij het Freudenthal Instituut (FI). De missie van het FI is om door middel van onderwijs, onderzoek en professionalisering bij te dragen aan hoogwaardig onderwijs in wiskunde en natuurwetenschappen. Het FI bestaat uit de leerstoelgroepen Didactiek van Wiskunde, Didactiek van Natuurwetenschappen, Public Engagement en Science Communication, de afdeling History and Philosophy of Science, U-Talent en het Teaching & Learning Lab. De leerstoelgroep Didactiek van de Wiskunde bestaat uit een vijftiental medewerkers, onder wie een hoogleraar en twee UHD’s, en daarnaast een vijftiental promovendi, van wie de meeste in deeltijd. De groep houdt zich bezig met onderwijs, vakdidactisch onderzoek, en outreach naar het onderwijsveld, zoals docentconferenties en activiteiten voor leerlingen.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Natuurwetenschappen
 • 30—40 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1197173

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you