Werkgroepdocenten Pedagogische Wetenschappen

Werkgroepdocenten Pedagogische Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
23 sep 17 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij studenten begeleiden in hun academische ontwikkeling? Wij zoeken per half december 2022 meerdere werkgroepdocenten voor het Bachelorprogramma Pedagogische wetenschappen binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Wat ga je doen

Binnen de driejarige Bacheloropleiding Pedagogische wetenschappen worden studenten opgeleid tot pedagogisch-academische professionals, die pedagogische vraagstukken op een academisch niveau kunnen analyseren en aanpakken, en hiermee een actieve bijdrage leveren aan een wetenschappelijk verantwoorde beroepspraktijk. Als belangrijk onderdeel van het opleidingsprogramma volgen studenten werkgroeponderwijs waarin zij academische-, onderzoeks- en klinische vaardigheden aanleren. Als werkgroepdocent begeleid je wekelijkse werkgroepen van ongeveer 16-18 studenten. Daarnaast heb je als docent een mentorrol: je bent het eerste aanspreekpunt voor de studenten. De belangrijkste werkzaamheden van een werkgroepdocent bestaan uit:
 • het (in samenwerking met collega's) vormgeven van opdrachten en werkgroepen;
 • het verzorgen van de werkgroepbijeenkomsten;
 • het van feedback voorzien en beoordelen van opdrachten van studenten;
 • het geven van persoonlijke begeleiding aan studenten.
Meer specifiek zijn we op zoek naar twee type docenten:
 • Een docent die onderwijs geeft in het eerste jaar van de bacheloropleiding. Deze docent verzorgt werkgroepen waarin studenten academische- en onderzoeksvaardigheden aanleren, zoals wetenschappelijk schrijven, presenteren en het verwerken van onderzoeksgegevens.
 • Een docent die voornamelijk werkgroepen verzorgt in het tweede en derde jaar van de bacheloropleiding. In het tweede jaar ligt de nadruk op werkgroepen academische vaardigheden. In het derde jaar volgen studenten werkgroepen waarin zij klinische vaardigheden aanleren, zoals gespreksvaardigheden en observatievaardigheden.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Jouw ervaring en profiel:
 • je beschikt over een afgeronde universitaire master Pedagogische Wetenschappen of Onderwijswetenschappen;
 • je hebt aantoonbare ervaring of affiniteit met (academisch) onderwijs en het begeleiden van groepen studenten;
 • je beschikt over goede wetenschappelijke schrijfvaardigheden;
 • je hebt een werkhouding gericht op samenwerking, flexibiliteit en betrokkenheid;
 • je bent georganiseerd en kunt goed plannen;
 • je bent een enthousiaste en betrokken docent voor onze studenten;
 • als je werkgroepen klinische vaardigheden geeft: je beschikt over een registratie als basis/master-orthopedagoog en hebt bij voorkeur een basisaantekening diagnostiek.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Je komt in een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega's. Je gaat werken in een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

We bieden je een dienstverband van 30,4 uur (0,8 fte) per week, tenzij je zelf voorkeur hebt voor een geringere contractomvang (minimaal 19 uur per week, 0.5 fte), bij voorkeur met ingang van half december 2022. Als Docent 4 bieden we je een vierjarig contract aan, met binnen het contract ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het Docent Ontwikkel Programma (DOP). Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen. Het DOP heeft als doel je arbeidsmarktpositie (inzetbaarheid en kansen) na het tijdelijke dienstverband te optimaliseren.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2960 tot €4670 bruto per maand (salarisschaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week).

Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 41.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) van de FMG is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogiek, onderwijskunde en Universitaire Pabo van Amsterdam), de Graduate School of Child Development and Education ((pre-)masterprogramma's pedagogiek, onderwijskunde, lerarenopleiding en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijskundig onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

Specificaties

 • Lector
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 10443

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you