Universitair Docent Sociale Psychologie (1,0 fte)

Universitair Docent Sociale Psychologie (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
28 sep 12 okt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit is op zoek naar een Universitair Docent op het gebied van de sociale psychologie.

De positie van Universitair Docent combineert het onderwijs (op dit moment 60%) en onderzoek (op dit moment 40%) op het

Functieomschrijving

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit is op zoek naar een Universitair Docent op het gebied van de sociale psychologie.

De positie van Universitair Docent combineert het onderwijs (op dit moment 60%) en onderzoek (op dit moment 40%) op het gebied van sociale psychologie. In het onderwijs wordt van de kandidaat verwacht dat hij/zij vakken geeft in de bachelor en master programma’s, dit kan zowel in het Engels als Nederlands zijn en in een hybride onderwijsvorm. Naast de inhoudelijke vakken is het begeleiden van zowel Bachelor studenten als masterstudenten bij hun stage en thesis onderdeel van de functie.

De kandidaat voert onderzoek uit op basis van een reeds gedefinieerd en goedgekeurd onderzoeksvoorstel, ten behoeve van wetenschap, maatschappij en – waar mogelijk - overheid en bedrijfsleven. Van de kandidaat wordt verwacht om een plan te ontwikkelen voor het werven van subsidies uit de tweede en/of derde geldstroom.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- gepromoveerd binnen de Sociale en Gedragswetenschappen met een grondige kennis van sociale psychologie en haar toepassing
- een goed publicatierecord op het betreffende vakgebied
- interesse in het werven van subsidies, idealiter met ervaring
- ervaring en interesse in het verzorgen van onderwijs aan studenten (colleges geven, stage/thesis begeleiding)
- interesse in vernieuwende onderwijsmethodes
- in het bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs of de bereidheid om deze op korte termijn te behalen
- goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels
- uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en goed kunnen werken in teamverband
- belangrijke competenties in deze functie zijn conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.974,- (schaal 11) en maximaal € 6.181,- (schaal 12) bruto per maand bij een fulltime dienstverband
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- aantrekkelijke secundaire en marktconforme arbeidsvoorwaarden
- functie indeling in het UFO functieprofiel van Universitair Docent
- een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Tegen het einde van voornoemde periode vindt een resultaat- en ontwikkelingsgesprek plaats, om te bepalen of het dienstverband omgezet wordt in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Ingangsdatum: op of voor 1 januari 2023

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de faculteit werken ca. 650 medewerkers. Meer informatie over de faculteit kunt u vinden via de link https://www.rug.nl/gmw/.

Binnen deze faculteit heeft de afdeling Psychologie een excellente wetenschappelijke reputatie, onder andere blijkend uit relatief hoge rankings. De basiseenheid Sociale Psychologie is een diverse en grote basiseenheid met hoogwaardig onderwijs en een excellent onderzoeksprogramma naar sociaal- en gezondheidsgedrag, groepsprocessen en intergroepsrelaties, vaak in samenwerking met organisaties en bedrijven. Dit onderzoek is vaak in ingebed in langdurige samenwerkingsverbanden met externe partners: we hebben een uitstekend wetenschappelijk netwerk en werken samen met zowel publieke als private instellingen en organisaties. Zoals je zou verwachten van een afdeling die sterk is op gebied van onderzoek ligt de academische focus vooral internationaal, maar wij onderscheiden ons juist ook door de toepassing zoeken op urgente kwesties en onderwerpen van nationaal en regionaal belang. De basiseenheid verzorgt Nederlandstalig als Engelstalig onderwijs en is betrokken bij verschillende onderdelen van de Bachelor, heeft een mastertrack Toegepaste Sociale Psychologie en is sterk vertegenwoordigd in de Facultaire Research Master.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €6181 per maand
  • Universitair
  • 222653

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you