Universitair Docenten Onderwijswetenschappen (2x 0,8-1,0 fte)

Universitair Docenten Onderwijswetenschappen (2x 0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
28 sep 31 okt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is op zoek naar twee universitair docenten. Deze posities zijn binnen de basiseenheid GION Onderwijs/Onderzoek van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (PedOn). De positie van universitair docent combineert het onde

Functieomschrijving

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is op zoek naar twee universitair docenten. Deze posities zijn binnen de basiseenheid GION Onderwijs/Onderzoek van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (PedOn). De positie van universitair docent combineert het onderwijs en onderzoek op het gebied van de Onderwijswetenschappen.

Onderwijstaken omvatten het geven van vakken in de Bachelor- en Masterprogramma’s, dit kan zowel in het Engels als Nederlands zijn en in een hybride onderwijsvorm. Naast de inhoudelijke vakken is het begeleiden van zowel BA-studenten als MA-studenten bij hun afstudeerthesis onderdeel van de functie. We werven twee kandidaten met elk een eigen profiel. In de eerste plaats (profiel A) zijn we op zoek naar een kandidaat met expertise op het gebied van onderwijskundig meten en methoden en technieken van onderwijsonderzoek (incl. statistiek). In de tweede plaats (profiel B) zoeken we een kandidaat met expertise op het gebied van klinische onderwijskunde, waaronder leerproblemen, ontwikkelings- en neuropsychologie en leren en instructie.

Van de kandidaat wordt verwacht dat wetenschappelijk onderzoek wordt verricht dat past binnen het onderzoeksprogramma van het GION onderwijs/onderzoek, aan de hand van een goedgekeurd onderzoeksplan. GION onderwijs/onderzoek levert door wetenschappelijk onderzoek een concrete bijdrage aan beter onderwijs. Ons doel is het vergroten van de kennis over het onderwijs en het verbeteren van de onderwijspraktijk. Dit doen we op verschillende niveaus en binnen verschillende onderzoeksgebieden Leerling, leraar en instructie, School, bestuur en beleid, Maatschappij, cultuur en politiek en Methodologie van onderwijsonderzoek. Expertise op het gebied van professionalisering van (toekomstig) leraren/scholen, implementatievraagstukken in de onderwijspraktijk of maatschappelijke vraagstukken (sociaal/politiek) is een pre.

Van de kandidaat wordt verwacht om een plan te ontwikkelen voor het werven van subsidies uit de tweede en/of derde geldstroom. Van de kandidaat wordt tevens verwacht bij te dragen aan de begeleiding van promovendi en lopende onderzoeksprojecten. Het wetenschappelijk onderzoek dient te leiden tot relevante en gevaloriseerde output in de vorm van (peer-reviewed) internationale en nationale publicaties, presentaties op nationale en internationale conferenties, enz.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

• gepromoveerd binnen de Sociale en gedragswetenschappen, bij voorkeur de Onderwijswetenschappen, Orthopedagogiek of Ontwikkelingspsychologie, of een achtergrond in de psychometrie/onderzoeksmethodologie met affiniteit voor onderwijskundige vraagstukken
• succesvol in het werven van subsidies uit de tweede en/of derde geldstroom
• een goed publicatierecord op het betreffende vakgebied
• ervaring en affiniteit in het verzorgen van onderwijs aan studenten (colleges geven, stage/thesis begeleiding)
• in bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs of bereidheid om deze op korte termijn te behalen
• uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels (bij voorkeur C1 niveau, dan wel de bereidheid om dit op korte termijn te behalen)
• uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en goed kunnen werken in teamverband
• belangrijke competenties in deze functie zijn conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.974,- (schaal 11) en maximaal € 6.181,- (schaal 12) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Functie indeling in het UFO functieprofiel van Universitair Docent
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• aantrekkelijke secundaire en marktconforme arbeidsvoorwaarden
• een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met een werktijdomvang van 0.8-1.0 fte. Tegen het einde van voornoemde periode vindt een resultaat- en ontwikkelingsgesprek plaats, om te bepalen of het dienstverband omgezet wordt in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de faculteit werken ca. 650 medewerkers. Meer informatie over de faculteit kunt u vinden via de link https://www.rug.nl/gmw/

GION onderwijs/onderzoek levert door wetenschappelijk onderzoek een concrete bijdrage aan beter onderwijs. Ons doel is het vergroten van de kennis over het onderwijs en het verbeteren van de onderwijspraktijk. Dit doen we op verschillende niveaus en binnen verschillende onderzoeksgebieden Leerling, leraar en instructie, School, bestuur en beleid, Maatschappij, cultuur en politiek en Methodologie van onderwijsonderzoek.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €6181 per maand
  • Gepromoveerd
  • 222654-55

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you