Docent Belastingrecht

Docent Belastingrecht

Geplaatst Deadline Locatie
29 sep 12 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij passie voor het geven van onderwijs? Heb je bijzondere belangstelling voor het vak belastingrecht en ambieer je een functie in het juridisch wetenschappelijk onderwijs? Draag dan bij aan het opleiden van de nieuwe generatie juristen als docent belastingrecht.
Als docent geef je met enthousiasme en betrokkenheid onderwijs aan de werkgroepen voor het vak Inleiding belastingrecht, Europees belastingrecht en eventuele andere belastingvakken (Inkomsten- en/of Vennootschapsbelasting). Ook kijk je tentamens na en begeleid je studenten met het schrijven van scripties en/of essays in het kader van de masteropleiding Fiscaal recht. Verder lever je een bijdrage aan het onderzoek van de vaksectie.
Binnen je aanstelling wordt verder, voor zover de onderwijsbelasting dit toelaat, ruimte geboden voor het verrichten van onderzoek, waarbij het schrijven van een dissertatie wordt gestimuleerd en je op deskundige wijze zal worden begeleid.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde universitaire (master)opleiding fiscaal recht of fiscale economie.
 • Je bent enthousiast en betrokken en hebt de wil om een bijdrage te leveren aan het onderwijs.
 • Je beschikt over relevante praktijkervaring.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Aantoonbare affiniteit en/of ervaring met het Europese belastingrecht vormt een pré.
 • Ervaring met het geven van universitair onderwijs op het gebied van fiscaal recht strekt tot de aanbeveling.
 • Publicaties strekken tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar met mogelijkheid tot verlenging voor 0.2 fte.

 • Het betreft een dienstverband van 0,7 fte (een kleinere aanstelling is eventueel bespreekbaar).
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar met mogelijkheid tot verlenging voor 0.2 fte.
 • Kandidaten met een promotievoornemen kunnen een aanstelling voor zes jaar krijgen (voor 0.2 fte).
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.
Een kleinere aanstelling is eventueel bespreekbaar.
Kandidaten met een promotievoornemen kunnen een aanstelling voor zes jaar krijgen (voor 0.2 fte).

Werkgever

De vaksectie Belastingrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit in de eenjarige masteropleiding Fiscaal recht is gericht op het opleiden van fiscaal juristen en op postacademische scholing van fiscaal juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de fiscaal-juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

De vaksectie Belastingrecht is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek op het gebied van het belastingrecht. Het onderwijs en onderzoek is met name gericht op de gebieden van de inkomsten- en vennootschapsbelasting, het Europees belastingrecht alsmede het formele belastingrecht. Het door de medewerkers verrichte onderzoek valt onder het Onderzoekcentrum voor Onderneming & Recht (OO&R) dan wel het onderzoekcentrum voor Staat & Recht (SteR).

Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. SteR is gespecialiseerd in multidisciplinair publiekrechtelijk onderzoek. Het centrum stelt zich ten doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek.

De vaksectie bestaat uit circa 20 medewerkers.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderwijs
 • Recht
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 1197856

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you