Docent Europees Recht

Docent Europees Recht

Geplaatst Deadline Locatie
30 sep 21 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Weet jij studenten te inspireren? Ben je deskundig op het gebied van het Europees recht en heb je de ambitie om te promoveren? Draag dan bij aan het opleiden van de nieuwe generatie juristen als docent bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. 
Als docent bij de sectie Internationaal en Europees recht verzorg je onderwijs, primair in de bachelorfase. Je geeft onderwijs met name op het terrein van het recht van de Europese Unie. In het bijzonder geef je werkgroeponderwijs in het vak Substantive law of the EU (interne markt en mededinging). Het behoort tot de mogelijkheden dat je internationaal publiekrecht geeft op B1-niveau. Ook sta je in voor het nakijken van tentamens, de begeleiding van masterscripties en het presideren van een oefenrechtbank. Naast onderwijstaken (70%) werk je aan je promotieonderzoek (30%). Hier krijg je begeleiding bij.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een (bijna) afgeronde juridische master met goede resultaten.
 • Je hebt uitstekende kennis van het recht van de Europese Unie.
 • Je hebt het vermogen om studenten te enthousiasmeren voor de betreffende vakgebieden.
 • Je hebt goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je hebt didactische vaardigheden; reeds verworven ervaring met het verzorgen van onderwijs strekt tot aanbeveling maar is niet vereist.
 • Je hebt de wil om een proefschrift te schrijven op het terrein van het (materiële) Europese recht (bijv. EU-recht en duurzame ontwikkeling, EU &digitalisering, interne markt, mededinging, de rol van het Europees materieel recht in het extern optreden van de EU).
 • Je hebt een zelfstandige werkhouding, en goede organisatorische en communicatieve vaardigheden.
 • Een verkort voorstel voor promotieonderzoek op 1 à 2 pagina's strekt tot aanbeveling (maar is niet vereist).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 6 jaar.

 • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 6 jaar.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De vaksectie Internationaal en Europees recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit Nijmegen. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend voor het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat er daarin veel aandacht uitgaat naar de grondslagen van het recht en de wisselwerking tussen theorie en praktijk. 
De vaksectie Internationaal en Europees recht verzorgt en ontwikkelt Engelstalig en Nederlandstalig onderwijs in het internationale en Europees recht. Er wordt onder meer onderzoek verricht naar Europees mededingingsrecht, de interne markt, rechtsbescherming, de institutionele ontwikkelingen van het Europese recht, grondrechten, en ontwikkelingen in het internationale recht. De vaksectie bestaat momenteel uit 30 (fulltime en parttime) medewerkers.

De vaksectie participeert in de onderzoekscentra Staat en Recht (SteR) en Onderneming & Recht (OO&R).

Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. Door de structurele kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk worden onderzoeksresultaten behaald, die niet slechts voor de rechtswetenschap maar ook voor de rechtspraktijk van belang zijn.

Het SteR is gespecialiseerd in multidisciplinair publiekrechtelijk onderzoek. Het centrum stelt zich ten doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek en bekendheid te geven aan de onderzoeksresultaten door middel van gezaghebbende publicaties, voordrachten, congressen en symposia.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 1197859

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you