Vakdidacticus Wiskunde

Vakdidacticus Wiskunde

Geplaatst Deadline Locatie
30 sep 2 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij vakdidacticus wiskunde of wiskundeleraar die graag vakdidacticus wil worden? Vind jij het opleiden van nieuwe wiskundeleraren minstens zo belangrijk als wiskundeles geven aan leerlingen? Maak jij je ook zorgen over het grote tekort aan wiskundeleraren en wil je daar wat aan doen? Dan zijn wij op zoek naar jou. 
De Radboud Universiteit hecht er veel waarde aan om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Werken in diverse samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt, wordt uitgenodigd om te solliciteren.

Ter uitbreiding en versterking van ons team zijn we op zoek een lerarenopleider / vakdidacticus die bevoegd is voor wiskunde. In deze functie ontwikkel, verzorg en evalueer je, samen met collega's, (vak)didactische onderdelen van de opleiding tot eerstegraads leraar Wiskunde en de educatieve minor/module Wiskunde. Daarnaast ben je inzetbaar voor een van de andere onderwijslijnen, te weten Algemene Didactiek en/of Persoonlijk Professioneel Leren. Verder ben je betrokken bij de begeleiding en beoordeling van het leren op de werkplek in samenwerking met docenten op school, lever je een bijdrage aan nascholing en onderhoud je contacten met de faculteit. Samen met stagebegeleiders en vakdocenten van de opleidingsschool ben je betrokken bij de begeleiding en beoordeling van studenten in de praktijk. Je legt hiervoor lesbezoeken af.

In jouw functie verbind je wetenschappelijk onderzoek aan de onderwijspraktijk. Je draagt bij aan de opleiding van eerste- en tweedegraads leraren, die door hun studie beschikken over grondige en actuele kennis van het wetenschappelijk onderzoek in hun vakgebied. Je onderhoudt contacten met de faculteiten en bent inzetbaar voor andere werkzaamheden binnen de Radboud Docenten Academie en/of regionale en landelijke projecten.

Ben je gepromoveerd? Dan bieden we je ook de mogelijkheid voor onderzoekstijd bij een aanstelling van minimaal 0,5 fte.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in Wiskunde.
 • Je hebt ervaring als docent in het voortgezet onderwijs.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het opleiden en begeleiden van (aanstaande) docenten. Dit is geen harde eis, maar helpt je wel in deze functie.
 • Je hebt een duidelijke visie op leren en onderwijzen. Vaardig zijn in het ontwerpen van vernieuwend onderwijs hoort daarbij.
 • Je hebt innovatief vermogen en didactische en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een Basiskwalificatie Onderwijs of bent bereid om deze te behalen.
 • Je bent bij voorkeur beschikbaar op maandag en vrijdag.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. In het eerste jaar behoort een detachering tot de mogelijkheid.

 • Het betreft een dienstverband van 0,6 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.974 en maximaal € 5.439 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11). Een arbeidsmarkttoelage passende bij salarisschaal LD (CAO-VO) is bespreekbaar.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. In het eerste jaar behoort een detachering tot de mogelijkheid.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Radboud Docenten Academie is de universitaire lerarenopleiding van de Radboud Universiteit. Wij leiden leraren op voor het voortgezet onderwijs. Leraren die meer dan vakbekwaam zijn, dat wil zeggen creatief en vernieuwend, pedagogisch trefzeker en beschikkend over een onderzoekende houding. Krachtige professionals dus met een sterke beroepsidentiteit. Daartoe verzorgen wij educatieve minors voor bachelor studenten en educatieve masters voor afgestudeerden die docent willen worden in het voortgezet onderwijs. Ook verrichten we (vak)didactisch onderzoek, in nauwe samenwerking met de opleidingsscholen. Dit onderzoek kent een voortdurende interactie tussen theorie en praktijk: onderzoekers maken gebruik van praktijkervaringen en hun onderzoeksresultaten dragen bij aan de verbetering van de onderwijspraktijk. Daarnaast verzorgen we samen met de faculteiten nascholing voor docenten en schoolleiders uit het voortgezet onderwijs die verdere professionalisering zoeken in hun vak of in de (vak)didactiek. Denk hierbij aan cursussen, workshops, masterclasses en scholing op maat voor het voortgezet onderwijs.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 1197910

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you