Universitair Docent Planologie (0,8 fte)

Universitair Docent Planologie (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 okt 2 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen het departement Sociale Geografie en Planologie zoeken wij een enthousiaste universitair docent. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Binnen het departement Sociale Geografie en Planologie (SGPL) hebben wij ruimte voor een enthousiaste universitair docent, die bijdraagt aan het onderwijs en onderzoek van de sectie planologie, in het bijzonder op het gebied van de toenemende complexiteit van governance vraagstukken, zoals de ontwikkeling, het beheer en het transformeren van steden in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen. Wij zijn op zoek naar een ambitieuze nieuwe collega met een sterke interesse en bewezen ervaring in ruimtelijke ordening en (inter-) stedelijke governance. We zijn specifiek geïnteresseerd in kandidaten die zich specialiseren in de institutionele en juridische aspecten van ruimtelijke ordening in Nederland (bijvoorbeeld rondom de Omgevingswet) en in de rol van ruimtelijke planning in duurzaamheidstransformaties. We verwachten voor deze positie een uitgebreide kennis van het Nederlandse planningsstelsel, alsook internationale ervaring. 

De docent Planologie zal onderwijs verzorgen in verschillende cursussen, zoals planningtheorie, ruimtelijke ordening in Nederland en de planningateliers (praktijkstudio's). Naast onderwijs in Planologie gerelateerde cursussen levert de nieuwe collega een bijdrage aan eerstejaars cursussen in onze bachelor, zoals Ruimtelijke Data of Duurzame Delta. Een aanzienlijk deel van dit onderwijs wordt in het Nederlands gegeven. 

Taken:

 • Je initieert en verricht onderzoek op het gebied van governance vraagstukken en de rol van stedelijke en/of regionale planning in duurzaamheidstransities.
 • Je verzorgt onderwijs in de bachelor Sociale Geografie en Planologie en de master Spatial Planning, en draagt bij aan verdere ontwikkeling en vernieuwing van dit onderwijs.
 • Je draagt bij aan bestaande en nieuwe samenwerkingsverbanden met de publieke sector en andere actoren.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent in staat zelfstandig onderzoek op te zetten en uit te voeren, maar werkt ook graag in een team. Jouw profiel:

 • Je hebt een PhD in planologie, of een nauw verwante discipline.
 • Je hebt ervaring in het zelfstandig en in samenwerking uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
 • Je hebt ervaring met het geven en coördineren van onderwijs aan studenten. Naast je expertise op het gebied van planningtheorie en het Nederlandse planningstelstel breng je tenminste één van de volgende expertises in:
  • Duurzaamheidsvraagstukken;
  • kwalitatieve methoden of mixed methods;
  • GIS.
 • Je hebt ervaring met samenwerking met de publieke sector, zoals gemeenten.
 • Je hebt een basiskwalificatie onderwijs of bent bereid deze op korte termijn te behalen.
 • Je bent bevlogen en communicatief vaardig en hecht aan collegiale uitwisseling en communicatie, zowel in als buiten de academische wereld.
 • Je kunt helder en eenduidig communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en het Engels.
 • Je beheerst het Engels op C1 niveau of bent in staat dit niveau binnen afzienbare tijd te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling voor de duur van 18 maanden (0,8 fte). Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van achtergrond en ervaring. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. De focus ligt daarbij op vier strategische thema’s: Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability.

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern en het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development.

Het departement Sociale Geografie en Planologie (SGPL) bestaat uit breed georiënteerde, interdisciplinair bekwame en maatschappelijk betrokken wetenschappers, die de sociale consequenties van ruimtelijke processen, ontwikkelingen en ongelijkheden bestuderen. Het doen van hoogwaardig wetenschappelijk en sociaal relevant onderzoek en het geven van inspirerend en bevlogen onderwijs zijn onze centrale ambities.

Het departement Sociale Geografie en Planologie richt zich binnen haar onderzoeksprogramma ‘Urban Futures: Transitions Towards Economic and Social Sustainability for Cities’ o.a. op de economische lange termijn ontwikkeling van steden, de oorzaken van en de wijze waarop omgegaan kan worden met sociale ongelijkheid, de effecten van migratiestromen op de landen van herkomst en de samenlevingen waarin men arriveert, de effecten van mobiliteit op het welbevinden en de wijze waarop de transitie naar een duurzame stad en infrastructuur bereikt kan worden. Het onderzoeksprogramma is de basis voor de tweejarige onderzoeksmaster Global Urban Transformations, de tweejarige master Geographical Information Management and Applications (GIMA) en de eenjarige master programma’s Spatial Planning, Urban and Economic Geography, en International Development Studies. Daarnaast verzorgt het departement een groot en gewaardeerd bachelor programma Sociale Geografie en Planologie, en de tweejarige master Geografie: Educatie en Communicatie in de Graduate School of Teaching. Uniek is de departementale leerstoelgroep Geography & Education die zich richt op de ontwikkeling van en onderzoek naar het onderwijs in de geografie.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Natuurwetenschappen
 • 28—32 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1197487

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you